Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2018. május 20., vasárnap

23.050 - Toroczkai bement az Echo TV-be és szétsavazta Vona Gábort és a Jobbikot > ​2018 május 17.




​​
2018 május 17.
Jelen: 99Húszmillió! Locations of visitors to this page Teljes hírlevél kérés Hírlevelek Üzenet Feliratkozás
Decretum: Ugros eliminandos esse, azaz "elrendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak"

A pozsonyi csata 907. július 4. és 7. közé tehetően zajlott, melynek 1104-ik évfordulójáról emlékezünk meg a napokban. Rövid összefoglalót teszünk közzé a neves nap alkalmából.

Decretum: Ugros eliminandos esse

907-ben egyesült európai haderő gyűlt össze a bécsi medencében. A hadjáratot német-római vezetéssel szervezték meg és az akkori német király rendelete szerint azzal a céllal, hogy "... decretum..Ugros eliminandos esse.." azaz "elrendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak".
Ezt a nemes célt extra adag erő koncentrálásával akarták megvalósítani mai szóval élve, "biztosra mentek". Az akkori Európa viszonyai között szinte elképzelhetetlen 100.000 fő körüli létszámban gyűlt össze a csapásmérő erő, még a jóval későbbi keresztes hadjáratok idejére sem tudtak ilyen létszámú hadsereget megszervezni.
907 június derekán megindult a támadás, amely három oszlopban nyomult előre a Duna vonalán. A déli parton a 'gyengébb', kb. 40 ezres szárny; a Dunán hajókon egy kb. 10-12 ezres inváziós csoport+hadtáp míg az északi parton egy jó 45 ezres főerő.
Árpád, a törzsszövetség fejedelme az egész Európára kiterjedő felderítő hálózata miatt jó előre tudott a készülő pusztító háborúról. A törzsszövetség egyesült főerejét - 40.000 lovas - négy részre osztotta. Az egyenként 10 ezer fős lovas egység neve tümen azaz magyarul tömény régi sztyeppei hadszervezési szokás. Az elsőt Ő maga vezette,a többit pedig fiaira bízta: Tarhos(43), Üllő(41), Jutas(35). Emellett természetesen az egész hadműveletet irányította.
Az ellenség átkelésének és ezzel egyesülésének megakadályozására elsőként az inváziós flotta sorsa pecsételődött meg: gyújtólövedékekkel tűzijáték és viziparádé keretében szenvedett technikában 100%-os, élőerőben kb. 95%os veszteséget a hajóhad. Másnap az elsáncolt déli szárny kapott koncentrált többirányú lovasrohamokat amelyek hatására maradéktalanul elpusztult (40.000 ember). A csata utáni éjjel Árpád elrendelte az átkelést teljes csendben. Tehát átkelés a Dunán kb. 35.000 lovassal az ellenséges sereg 'orra előtt', éjszaka, teljes csöndben, ami akkor elképesztő haditechnikai bravúrnak számított.
Az átkelés annyira sikerült, hogy hajnalban az ellenség a felkelő napból záporozó több tízezres nyílfelhőre ébredt majd túlereje ellenére ismét két nap öldöklő ütközet ellenére szó szerint halomra pusztult a pozsony körüli síkságon. A néhányezer fős túlélő csoport menekülés közben próbált rendeződni de a magyar könnyűlovasság üldözésben is hatékony: Ennsburg váráig meglepően kevesen jutottak el. A vár alatti síkon felvonuló magyar haderőre rátört a királyi őrség és tartalék de a színlelt visszavonulással magyar részről a német üldözők csőbe futottak mert a környező erdőkből kitörő magyar lovasság a megforduló főerőkkel őket is legázolta. A német király olyan gyorsan menekült, hogy minden értékét - még a trónszékét is - hátrahagyta, seregvezéreiből pedig a flottavezetőn kívül mindenki meghalt (grófok, püspökök tucatjai).
A csata következménye, hogy a magyar határ az Enns folyó lett (Ober Enns - innen a meséink 'Óperenciás tengere'), valamint hogy idegen sereg 130 évig nem mert Magyarország felé fordulni. Legközelebb Szent István idején, de akkor ugyanígy jártak csak a Vértes hegységben.
Árpád fejedelem két fiát vesztette és Ő maga is halálos sebet kapott és pár hét múlva meghalt - a Hazáért. Eltemették tisztességgel titkos sírba őse, Atilla közelébe - a mai Nagykevély hegy rejtett völgyébe - nyugodjék örök békében!

Írta: Császár Károly
szentkiralyszovetseg.hu

Megemlékezés és tiszteletadás a 907-es csata Hőseinek

2018. július 7., 10:00-20:00

Hősök Tere, Budapest VII. kerülete
Megemlékezés és tiszteletadás a 907-es csata                        Hőseinek

Kapcsolódó:
Pozsonyi csata (Történelmi Filmek)Pozsonyi csata (Történelmi Filmek) (youtube.com)
Pozsonyi csata, ahogy valójában                              történ(hetet)tPozsonyi csata, ahogy valójában történ(hetet)t (youtube.com)
A pozsonyi csataA pozsonyi csata - Herceg Ferenc előadása (youtube.com)
Mátyás király megölése a történeti                              forrásokban - Pap GáborMátyás király megölése a történeti forrásokban - Pap Gábor (youtube.com)

*
Fejenként 2 milliós jutalmat kaptak az EMMI-dolgozók az EU-pénzek pörgetéséért
2018. május 15. 24.hu - portfolio.hu

EMMIÖsszesen 4,268 milliárd forint "bónuszt" kaptak az Emberi Erőforrások Minisztériumában az uniós támogatáslehívások tavalyi felpörgetéséért, az összeg mintegy 2100 fő között oszlott meg, így fejenként 2 millió forintos juttatásról beszélhetünk, amelynek nagyobbik részét az áprilisi választások előtt fizették ki - írja a 24.hu a tárcától közérdekű adatigénylés keretében megkapott adatokra hivatkozva.
Egy tavaly tavaszi kormányhatározat írta elő, hogy az egyes uniós Operatív Programokban tavaly június végéig, illetve év végéig minimálisan és ideális esetben mennyi EU-támogatást kell kifizetni és ha ezek teljesültek, akkor volt jogosult az adott programon dolgozó minisztériumi stáb a céljuttatásokra. Amint megírtuk: a tárcák azon állománya is jogosult volt a juttatásra a stábon belüli bérfeszültségek csökkentése érdekében, akiknek semmi közük nem volt az EU-s pénzek gyorsított kifizetéséhez. Az uniós támogatások minél gyorsabb lehívásában közreműködő apparátus tagjainak busás bónuszt, ideális esetben (100 százalékos teljesítés esetén) akár két évi munkabérnek, illetménynek megfelelő összeget helyeztek kilátásba.
Ezen háttér után a tárca által kiadott adatok szerint a június 30-i mérési pontig elért teljesítmény alapján összesen 1,588 milliárd forint céljuttatást fizettek ki, és 2126 fő részesült a különpénzből. Az Emberi Erőforrás Operatív Program esetében tavaly év végéről idén január végére halasztották a mérési pontot, mert decemberig még gyengén álltak a kifizetési számok és ez az egy hónap plusz idő már elegendő volt a kifizetési célszám 100%-ának teljesítéséhez, ezért pedig 2,68 milliárd forintot fizettek ki összesen 2068 dolgozónak.

EU pénzA lap névtelen minisztériumi forrásra hivatkozva azt írja: a céljuttatás kifizetése úgy történt meg, hogy nagyon sok kolléga nem is tudja annak forrását, miszerint az EU-pénzek gyorsított kifizetéséért járó pénz is EU-s pénzből van, a Közigazgatás- és Közszolgáltatás Fejlesztési Operatív Programból fizették ki.
A cikk emlékeztet arra, hogy a Miniszterelnökségen tavaly a június végi mérési pont után 1,3 milliárd forintnyi céljuttatást fizettek ki. Ez fejenként átlagosan kétmillió forintos kifizetést jelentett, míg az EMMI-ben az egész éves teljesítményre fizettek átlagosan bő 2 millió forint jutalmat. A lap korábban úgy becsülte, hogy a kancellárián az egész tavalyi évre akár 3,9 milliárd forint jutalmat is kifizethettek, ami 6 millió forintot jelentene fejenként.


Kapcsolódó:
Emmi: Nem jutalmat vagy bónuszt, hanem                              céljuttatást adtunkEmmi: Nem jutalmat vagy bónuszt, hanem céljuttatást adtunk (444.hu)
A 24.hu közérdekű adatigénylésére válaszul árulta el az Emmi, hogy összesen 4,268 milliárd forint bónuszt kaptak a minisztérium dolgozói az EU-s támogatások lehívásának felgyorsításáért. A lap szerint a Balog Zoltán vezette minisztérium a lehívásban dolgozó munkatársakat komoly bónusszal, 100 százalékos teljesítés után pedig 2 évnyi munkabérnek megfelelő jutalommal motiválta. A lap azt írta, tavaly június 30-ig 1 588 059 040 forint céljuttatást fizettek ki 2126 munkatársnak, az év végéig pedig még 2 680 412 320 forintot utaltak összesen 2068 dolgozónak, amivel Balogék lekörözték a Lázár János vezette Miniszterelnökséget, ahol csak 642 dolgozót jutalmaztak, összesen 1,3 milliárd értékben.
Több milliárd forintot utal át a                              kormány SzékelyudvarhelyreTöbb milliárd forintot utal át a kormány Székelyudvarhelyre (mno.hu)
Közel 2,5 milliárd forint támogatást nyújt a magyar állam székelyudvarhelyi projektekre - jelentette be vasárnap a székelyudvarhelyi városházán Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára. A legnagyobb összeggel a római katolikus egyházat támogatja a magyar állam. Másfél milliárd forintból újulhatnak meg a Tamási Áron Gimnázium egyházi tulajdonban levő épületei, 441 millió forinttal támogatja a magyar állam a Székelyudvarhelyi KC kézilabdaklub akadémiájának a létrehozását, 200 millió forintot kap a református egyház a főtéri temploma felújítására.
Rendesen kirámolta az uniós                              pénzeszsákot az Orbán-kormányRendesen kirámolta az uniós pénzeszsákot az Orbán-kormány (24.hu)
A 2014-2020-as európai uniós fejlesztési ciklus teljes keretének már csak 8 százalékát, 708 milliárd forintot kell odaítélni a pályázóknak. Másképp: ez a kormány kis híján az egész uniós keretösszeget kiosztotta már, odaítélte vállalkozásoknak, önkormányzatoknak, így aztán a következő sok évben (ez az uniós ciklus 2020-ig tart, és az új ciklus pénzeinek kiosztása nem indul azonnal) a következő kormány már nem tud ezáltal befolyást gyakorolni az országra. Míg a források 92 százalékára már kötelezettséget vállalt a kormány, addig a kifizetések terén 49 százaléknál, 4365 milliárd forintnál jár a mutató. (Ez egyébként eléggé csalóka, mert a magyar költségvetésből megelőlegezi a kormány a nyerteseknek a pénz nagy részét, akár felét is, miközben az EU-tól ténylegesen jóval kevesebb pénz folyt be hozzánk.)
RIASZTÁS - Csengeri örökösnőRIASZTÁS - Csengeri örökösnő (youtube.com)
A pénz létezik. Arról az 1300 milliárd forintos örökségről van szó, amiből a csengeri asszony 800 milliót ígért Kósa Lajosnak, ha segít megszerezni. Az óriási családi vagyon valószínűleg illegális fegyverkereskedelemből származik, éppen ezért jó sokan pályáznak rá. Marcos, a Fülöpszigetek diktátorának vámmentes övezetben, a Zürichi Repülötéren tartotta a 15 tonna színarany téglákat. Nos, hosszú éveken keresztül folyt a harc, hogy a Fülöpszigetek népe azt visszakaphassa.
Ne higgyenek a fölméréseknek - üzente                              Orbán újabb turnéállomásán"Ne higgyenek a fölméréseknek" - üzente Orbán újabb turnéállomásán (hvg.hu)
Kedden is folytatta kampányturnéját Orbán Viktor, aki most két baranyai településen is járt. A Szabad Pécs tudósítása szerint több, szokatlan kijelentés is elhangzott a miniszterelnöktől szavazásra buzdító beszédeiben. A migránsozás kevés lett volna Orbánnak, kellett pénz is az újabb kétharmadhoz. Korábbi kampánybeszédeihez képest egész más felvezetővel kezdte keddi körútjait Orbán Viktor, a miniszterelnök ugyanis nem ismételte meg már ismert szállóigéit a Szabad Pécs tudósítása szerint. (Ne higgyetek, mi összehozzuk a 2/3-ot trükkök százaival, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni)
A kilakoltatási moratórium vége óta 234                              családot raktak ki otthonából - az idei év a                              családok éve lesz a Fidesz szerint!A kilakoltatási moratórium vége óta 234 családot raktak ki otthonából - az idei év a családok éve lesz a Fidesz szerint! (olkt.hu)
Aktivisták próbálták megakadályozni, hogy a józsefvárosi önkormányzat utcára rakjon két beteg embert. Bilincsben vitték el őket. Kicsivel több mint két hét alatt 234 családot rakott az utcára a Fidesz kormány! Az elmúlt években általában 3-4 ezer család került utcára a moratórium lejártakor, többségében bedőlt jelzáloghiteles adósok. 2018 április 30-án lejárt a meghosszabbított, téli kilakoltatási moratórium, a legtöbb család már meg is kapta a lakása elhagyása felszólító határozatot. A szakértők szerint idén 35-38 ezer kilakoltatásra kell számítani, ami közel 100-120 ezer ember lakhatási válságát idézheti elő - számolt be az ATV. A közhiedelemmel ellentétben a kilakoltatások nem csupán a bedőlt hiteleseket érintik, hanem egyes önkormányzati lakások bérlőit is, akiket általában cserelakás lehetősége nélkül raknak az utcára miközben vígan röhögnek a szegény, nincstelenné vált magyar emberek sorsán a bankok.
Orbán Viktor: Az ország megvédése nem a                              NATO és nem az EU feladata, hanem a miénkOrbán Viktor: Az ország megvédése nem a NATO és nem az EU feladata, hanem a miénk (egybeminden.eu)
A miniszterelnök megígérte, hogy megduplázzák a Magyar Honvédség költségvetését. Magyarország megvédése nem a NATO és nem is az Európai Unió feladata, hanem a miénk - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán az Országház Kupolacsarnokában, a Honvéd Vezérkar főnöke tisztség átadás-átvételi ünnepségén. A kormányfő szerint erős Magyarország nem létezhet erős hadsereg nélkül. Az a nemzet, amely nem tudja megvédeni az országát, nem is érdemli meg azt - mondta. Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy az elmúlt két kormányzati ciklus sikeres alkotmányozási, nemzetpolitikai, gazdasági és családpolitikai fordulata után a most kezdődő ciklus kiemelt fontosságú nemzeti feladata a nemzetbiztonság mi biztbiztonságunk megerősítése.

Toroczkai bement az Echo TV-be és szétsavazta Vona Gábort és a Jobbikot
Sümeghi Lóránt 2018. május 15. 888.hu

Rendhagyó interjút adott Ásotthalom polgármestere, Toroczkai László az Echo TV Napi Aktuális című műsorában. A beszélgetés nemcsak abból a szempontból volt számottevő, hogy Toroczkai hosszú évek után megtörte a csendet és végre elszánta magát arra, hogy nyilatkozzon egy valódi jobboldali médiumnak, hanem abból is, hogy lényegében célkeresztet rajzolt Vona Gábor és csatlósai fejére - mindezt élő adásban.

Azt látom, hogy azok, akik a párton belül az ellenfeleim, folyamatosan turnéznak a balliberális médiumokban. [...] Ha ők a HVG-nek, az RTL Klubnak vagy bárkinek nyilatkozhatnak, akkor nekem is kötelességem elfogadni az ilyen meghívásokat" - indította őszintén a beszélgetést a Jobbik ásotthalmi polgármestere.
Toroczkai több ízben is hangsúlyozta, nem azért van keserűség benne, mert - bár nem sokon múlt, de - nem őt választották a Jobbik elnökévé, hanem azért, mert érezhetően kiegyenlítetlen volt a pozícióért folytatott párton belüli küzdelem. Elmondása szerint: "Vona Gábor kongresszusi beszédében időkeret nélkül ellenem kampányolt, én végül 12 percet kaptam a 15 helyett."
Kifejtette, a szoros eredmény tükrében azért nincs oka kétségbeesni, hiszen "a kongresszuson nagyon sokan voltak olyanok, akik a pártból élnek, a többezres tagság soraiban - akik engem támogatnak - pedig olyanok, akik a pártért élnek." Erre a közösségre utalva Toroczkai hangsúlyozta, valószínűleg megszervezzük magunkat."
Szeretnék inni abban, hogy nem kell olyan nyilatkozatokat tennünk, mint akár Mirkóczki Ádámnak korábban, hogy amit 2010 előtt mondtunk, az nem igaz - utalt a Jobbik őszödi beszédére, amikor is a párt szóvivője beismerte, 2010 előtt hazudtak a saját választóiknak arról, hogy mit gondolnak a világról, a politikáról és minden másról.
Ugyanakkor hangsúlyozta, 25 évnyi munkája van abban a mozgalmi csoportosulásban, amely alapvetően nem pártokban gondolkodik.
Én már láttam pártokat jönni-menni - intette óva Toroczkai azokat a megélhetési, Vonához közeli jobbikos politikusokat, akik szerint a párt bármilyen fordulatot képes túlélni. Aláhúzta, "ha én most felállok, akkor valószínűleg a tagság többsége velem jön, és akkor a Jobbiknak marad egy frakciója, [...] nem látok túl rózsás jövőt."

Az beszélgetésben felemlegette, hogy 2016-ban még Vona Gábor könyörgött neki azért, hogy a migrációs krízis közepette adja a nevét a Jobbikhoz, vállalja el az alelnökséget. Csalódását úgy jellemezte: "most kicsit úgy érzem magam, mint egy zsebkendő, amibe belefújták az orrukat, aztán el kell dobni, csakhogy nekem ebben 25 évem van benne."

Arra a kérdésre, hogy mindezek után kilátásba helyezte-e, hogy új pártot, mozgalmat alapítson, azt mondta, "ezt azokkal az emberekkel fogom megbeszélni, akik mellettem álltak, fogok velük találkozni még ezen a héten." Hozzátette ezzel kapcsolatban, hogy "engem semmiféle retorzió nem érdekel a párt részéről [...] Legfeljebb kizárnak, és akkor mi van? különösebben nem érdekel! Az etikai bizottság egyébként is elég érdekesen lett összeállítva."
Mint ismert, a Job­bik hét­végi kong­resszu­sán alig 42 szavazattal győzött a bukott pártelnök, Vona Gábor által kijelölt Sneider-Gyöngyösi duó. A nemzeti radikálisok - az élen Toroczkai Lászlóval - hajszál híján szorultak kisebbségbe. Mi több, 11 szá­za­lék­kal ke­ve­sebb kül­döt­tet en­ged­tek sza­vazni a Job­bik hét­végi kong­resszu­sán, így szinte biztosra vehető, hogyha ők is ott vannak, To­rocz­kai győzhetett volna.

Kapcsolódó:
Toroczkai bejelentette, hogy új                              mozgalmat akar alakítaniEbből Jobbik-szakadás lesz: Toroczkai bejelentette, hogy új mozgalmat akar alakítani (nyugatifeny.hu)
Az elnökválasztáson alulmaradt Jobbik-politikus ebben azt mondja: könnyen előfordulhat, hogy új mozgalmat alakítanak a pártban azok, akik nem értenek egyet a néppárti vonallal. A pártszakadásról is kérdezték, ezt válaszolta: "Ugyanakkor azt sem rejtem véka alá, hogy súlyos döntések vannak készülőben. Minimum valamilyen platformban gondolkodunk a Jobbikon belül, de könnyen megeshet, hogy egy új és önálló mozgalmat alakítunk, hiszen a tagság többségének határozott igénye van erre."
Morvai Krisztina: A Fidesz sok                              mindenben elérte, amit a Jobbik a zászlajára                              tűzöttMorvai Krisztina: A Fidesz sok mindenben elérte, amit a Jobbik a zászlajára tűzött (24.hu)
Morvai Krisztina tíz év európai parlamenti képviselőség után jövőre visszavonul a politikai pályáról. A Jobbik szerinte elárulta a múltját és gyurcsányista lett, a Fidesz viszont következetesen nemzeti politikát folytat, ezért támogatja már inkább a kormánypártot. De azt is mondja, nem adta el magát Orbánéknak, nem pacsizott le előre semmilyen állami tisztségért. Úgy látja, bajok vannak Magyarországon a közpénzek kezelésével, de szerinte máshol is ez a helyzet, mindenhol korrupt a politika. Szerinte az EU azért pécézte ki Magyarországot, mert a kormány következetesen ellenáll a migrációnak. De szerinte ez nem baj, mert Orbán Viktorral igazi történelemformálóvá vált az ország, és ez konfliktusokkal jár.

Újabb Chabad Lubavicsi küldöttek költöztek Budapestre
2017. augusztus 14. zsido.com

Oberlander Báruch rabbi és felesége, Batsheva rebbecen a lubavicsi Rebbe, Menáchem Mendel Schneerson rabbi kérésére és javaslatára költöztek 1989 augusztusában, nem sokkal a házasságkötésük után Budapestre, ahol útjára indították a magyarországi Chábád mozgalmat. Hosszú ideig ők ketten voltak az egyedüli lubavicsi küldöttek Magyarországon.

A mára a világ szinte minden pontján működő mozgalom alapjait a hatodik lubavicsi rebbe, Joszéf Jicchák Schneerson rabbi vetette meg. Tőle veje, Menáchem Mendel Schneerson rabbi, a Rebbe vette át a stafétabotot: ő volt az, aki megálmodta és létrehozta a világ legnagyobb haszid hálózatát, ami oktatási, vallási és közösségi szolgáltatásokat nyújt minden egyes hozzájuk forduló zsidónak.
A magyarországi mozgalom az elmúlt 28 évben sokszorosára nőtt. Mára három városban működnek küldötteik: összesen 14 lubavicsi sliách család él és dolgozik hazánkban. Tanítanak, közösséget vezetnek, programokat szerveznek vagy éppen a vallásos élet (kóser élelmiszer, mikve, bét din, stb.) infrastruktúráját teremtik meg. Budapesten hat helyszínen, Óbudán, az Újlipótvárosban, a Józsefvárosban, a Belső-Erzsébetvárosban és a Belvárosban működnek lubavicsi rabbik. Intézményeikben idén szeptembertől bölcsődétől az érettségiig biztosítanak színvonalas zsidó oktatást, emellett különböző szintű felnőttképzéseket, hittanoktatást és iskolán kívüli programokat is kínálnak. A főváros mellett Miskolcon és Debrecenben is találunk Chábád-központot.

Múlt héten új családdal bővült a közösség. A floridai Stell Ájzik rabbi és felesége, Chaya Mushka Izraelből költöztek Budapestre kisfiukkal, Menáchem Mendellel. Nem jöttek teljesen idegen helyre, hiszen Mushky nagynénje, Köves Dvora reb­be­cen szintén Magyarországon él há­zasságkötése óta. A Stell házaspár már elkezdett magyarul is tanulni, hogy mihamarabb aktív részeseivé válhassanak a közösségnek.
Ájzik rabbi fő feladat elsősorban az Óbudai zsinagógához kötődik, itt fog segíteni Köves Slomó rabbinak az egyre gyarapodó közösséggel kapcsolatos feladatok ellátásában. Felesége, a kanadai származású Mushky rebbecen tanári feladatokat fog ellátni: a szintén Óbudán nyíló, angol-magyar kéttanynyelvű Maimonidész Gim­náziumban tanít majd angol nyelvet és judaisztikát.

Ezúton kívánunk sok sikert a Stell házaspárnak új otthonukban és munkájukban!

Kapcsolódó:
Heisler: A zsidók elkezdtek                              Magyarországon félniHeisler: A zsidók elkezdtek Magyarországon félni (mno.hu)
"A zsidók elkezdtek Magyarországon félni" - mondta Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke, miután Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök és Orbán Viktor a Mazsihisz meghívására látogatást tett a Dohány utcai zsinagógában. A Soros György elleni kampány kapcsán Heisler hozzátette, fájdalommal fogadták, hogy Izrael visszavonta budapesti nagykövetségének közleményét, amely elítélte a kampányt. Arra kérte a két politikust, hogy segítsenek a magyar zsidóságnak abban is, hogy ne osszák meg a diaszpórát, támogassák küzdelmüket a teljes asszimilációval szemben.
Orbán: Magyarország bűnt követett el a                              náci kollaborálássalOrbán: Magyarország bűnt követett el a náci kollaborálással (index.hu)
A kormányfő átadta a Klebelsberg-kastélyt, és közben megdicsérte a két világháború közötti magyar politikát. "Tudatában vagyunk annak, hogy nehéz történelem van a hátunk mögött, Magyarország kormánya egy korábbi időszakban hibát, sőt bűnt követett el, amikor nem védte meg saját polgárait" - mondta Orbán, nem nevesítve Horthy Miklóst, akit nemrég kivételes államférfinak nevezett, alaposan meglepve ezzel Izraelt. "Minden magyar kormány kötelessége megvédeni minden állampolgárát. Ennek a erkölcsi és politikai követelménynek Magyarország nem tett eleget. Akkor a zsidók védelme helyett a náci kollaborálást választottuk. Ez nem fordulhat többé elő.
ORBÁN: A MAGYAR ZSIDÓSÁG MINDEN                              LEHETSÉGES TÁMOGATÁSBAN RÉSZESÜLOrbán: a magyar zsidóság minden lehetséges támogatásban részesül (alfahir.hu)
A magyar zsidóság védelméről, támogatásáról és a magyarországi zsidó élet virágzásáról is szó esett Orbán Viktor miniszterelnök valamint David Lau, Izrael askenázi főrabbija találkozóján csütörtökön az Országházban - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke. A megbeszélésen, amelyen részt vett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke valamint Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija is, Orbán Viktor biztosította vendégét: a magyarországi zsidó közösség a kormány feltétlen védelme alatt áll. Hozzátette: a magyar zsidóság - a többi történelmi egyházhoz hasonlóan - minden lehetséges támogatásban részesül.
A HÜLYE BIRKÁK ÉS A FELSŐBBRENDŰEKA hülye birkák és a felsőbbrendűek (magyaridok.hu)
Tényleg ennyire hülyék lennénk? Tényleg! Beszélgetésre hív a Budai Liberális Klub, melynek ez a címe: Tényleg ennyire hülyék lennénk? Facebook-oldalukon, ezt megerősítendő, egy csapat birka látható, amint egy urnához járulva leadják a szavazatukat. Már a meghívó elején megadják az alaphangot, hogy "a felvilágosodás eszmevilágának örökösei, a ráció és a joguralom hívei" (liberálisok) meg vannak döbbenve, hogy ki(k)re is szavaz a (birka) nép szerte Európában.
Volt már melegolimpia, és lesz zsidó                              olimpia is 2019-benVolt már melegolimpia, és lesz zsidó olimpia is 2019-ben (888.hu)
2012-ben rendezték az első budapesti melegolimpiát, 2019-ben pedig megszervezik a Maccabi Játékok európai változatát. 2012-ben minden különösebb gond nélkül megtartották a melegolimpia néven is ismert, EuroGamest Budapesten. A szervezetet 1992-ben hozták létre, és rendszeresen szerveznek olimpiai játékokat a homoszexuális közösségnek, amolyan fesztiváljelleggel. Az akkori beszámolók szerint közel 40 ország sportolói vettek részt a budapesti EuroGames nyitóünnepségén, az Indexnek nyilatkozva Ungár Klára elmondta, szerinte ez egy fontos rendezvény, majd lehomofóbozta a kormányt.
Legalább hússzor többe kerül a zsidó                              olimpia Budapesten, mint BerlinbenLegalább hússzor többe kerül a zsidó olimpia Budapesten, mint Berlinben (valasz.hu)
Sok a kormány által félretett harmincmilliárd a 2019-es Európai Makkabi Játékokra? Brutálisan. Berlinben ugyanez 1,4 milliárdból kijött 2015-ben. Arra már régóta csak legyintünk, hogy az autópálya-szakaszok kétszer annyiba is tudnak kerülni nálunk, mint szomszédainknál. Az árfelhajtó kreativitás versenyét autópályaügyben kétségtelenül Gyurcsányék nyerték: sík terepre alagút, dombocskák közé völgyhíd. Ezen a pályán nem lehet megverni az egykori szoci-libi koalíciót az olyan faék egyszerűségű megoldásokkal, hogy a mindenkori főoligarcha nyeri a túlárazott építéseket. Jól hoz a konyhára, de nem valami kreatív, szomorkodhatott az Orbán-kormány,mígnem jött a remek ötlet.
Magyarország nemmel szavazott Izrael                              elítélésére az ENSZ-benMagyarország nemmel szavazott Izrael elítélésére az ENSZ-ben (tev.hu)
Magyarország egyre konzekvensebben támogatja Izraelt az ENSZ-ben. Tekintve, hogy Magyarország hosszú időn keresztül megszavazta az ENSZ Izrael-ellenes határozatait, látható, hogy újabban pozitív irányba történtek változások. 2017 januárjában Párizsban ülésezett az EU és az ENSZ, a két-állami megoldást támogatandó céllal. Ezen a gyűlésen, mely el kívánta ítélni Izraelt "megszálló politikájáért", Magyarország a Financial Times hírei szerint Nagy-Britannia vétóját támogatta Horvátországgal együtt. A vétót azzal magyarázták, hogy sem Izrael, sem Palesztina nem vett részt a konferencián, amelynek az időzítése amúgy sem megfelelő.
Tapsvihar a Jud Süss című antiszemita                              film vetítésénTapsvihar a Jud Süss című antiszemita film vetítésén (hvg.hu)
A Harmadik Birodalom egyik legfontosabb propagandafilmjét, a Jud Süsst a Gede testvérek jóvoltából csütörtöktől vasárnapig többször levetítették egy Hegedűs Gyula utcai pincében. A film főszereplőjének, a "gonosz zsidónak" a kivégzésekor a közönség - a pénteki vetítésen - hatalmas tapsviharban tört ki. Tudósítónk ott volt. A szélsőséges Kuruc.info - még július eleji, pár napig tartó lekapcsolása előtt - arról tájékoztatta a nagyérdeműt, hogy a Gede testvérek bemutatják a Jud Süsst. Aki nem tudja, hogy miről van szó: Lion Feuchtwanger 1925-ben megjelent regényéből tizenöt évvel később készült egy náci propagandafilm. A film elkészítésének munkálatait nem akárki: maga Joseph Goebbels - hivatalos címén birodalmi népfölvilágosítási és propagandaminiszter - felügyelte, s a film a nemzetiszocialista propaganda egyik legfőbb eszköze lett.
Magyarországon betiltott film - Jud                              SüssMagyarországon betiltott film - Jud Süss (mkh.valosag.net)
Ez a film nagyon tanulságosan bemutatja, hogy napjainkban mi történik Magyarországon. Az autópályák nálunk is fizetősek, mint ahogy a filmben is. A mi pénzünkből építették meg őket, de a hasznot már az idegenek lopják el. A videó mondanivalója egy az egyben ábrázolja országunk helyzetét. Ez nem antiszemitizmus! Ez az igazság!
MEG KELL VÉDENI AZ EDDIGI EURÓPAI                              ÉLETMÓDUNKATMeg kell védeni az eddigi európai életmódunkat (magyaridok.hu)
Minden magyar embernek kínos nézni, amit az ellenzékiek tesznek. Az uniós források elvételéről szóló fenyegetések a levegőben lógnak, sok alapjuk nincsen. Az uniós szabályok megváltoztatásához Magyarországra is szükség van, nyugtatott meg mindenkit a Magyar Időknek adott interjúban Szájer József. A Fidesz-KDNP EP-képviselője szerint minden honfitársunknak kínos nézni, ahogy ellenzéki képviselők hazánk ellen szólalnak fel, de minden ilyen esetben szavazatokat vesztenek itthon. A politikus a 2019-es európai parlamenti választásokról azt mondta: az az eddigi életformáinkat fenyegető külső veszélyekkel szembeni politikai tétlenség elleni voksolás lesz.
CsurkaCsurka fogalmazta meg (facebook.com)
"Nincs már faji alapú magyarságunk, nem tudjuk, melyik rendszer működik ellenünk, velünk szemben, melyik embernek van valami hátsó célja velünk, sorsnak fogunk fel mindent és belenyugszunk." Majd így folytatta: "Soros azért érkezett ide 1985-ben, azért hozta a pénzt, hogy ne legyen forradalom, hogy a rendszerváltás ne járjon elszámoltatással és személycserékkel, hogy az a réteg - nyilvánvalóan benne azzal a zsidó párt-munkásőr funkcionárius és gazdasági vezető állománnyal, amely Sorost és a Bilderberg csoportot elsősorban érdekelte - békés úton tarthassa meg a pénzét, a hatalmát a pozícióit. ... Világos a Bilderberg törekvés: ne ismerjék fel, ne legyen zsidó kérdés - noha van. ... itt az Aczél György(Appel Henrik néven született zsidó származású szegény családba Budapesten kommunista politikus, a Kádár-korszakban a kulturális élet egyik legfőbb ideológusa, irányítója.Tartalomjegyzékjelképezte nómenklatúra, a volt ávós és gyilkos, most amerikai támogatású zsidóság áll szemben a me ginduló magyar változással. ... Ennek hatalomban hagyása magyar tragédiát fog okozni." (Livia Kubik)