Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2018. május 27., vasárnap

23.062 - ​Bertha Szilvia: ​És egy kis Jobbik-ízű rágógumi, mert megint nem bírom ki, hogy ne szólaljak meg! > ​Nemzeti Hírhaló > ​2018. május 27. 3:56


Feladó:
​​
Nemzeti 
Hírhaló 
Dátum:
​​
2018. május 27. 3:56
Tárgy: [Lapszemle] Átszakadt a gát: óriásit ugrik péntektől az üzemanyagok ára - 
És egy kis Jobbik-ízű rágógumi, mert megint nem bírom ki, hogy ne szólaljak meg - Újra kezdődik...
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>


2018 május 27.
Jelen: 99Húszmillió! Locations of visitors to this page Teljes hírlevél kérés Hírlevelek Üzenet Feliratkozás

Siklósi Beatrix filmje: kötelező megnézni!
2018 április végén egy 6 napos forgatáson vett részt a háború sújtotta Szíriában Hölvényi György európai parlamenti képviselő, Böjte Csaba és Sajgó Szabolcs szerzetesek, valamint az MTVA kétszemélyes forgatócsoportja: Siklósi Beatrix és Marossy Géza. Az út során a porig bombázott Aleppóban. Homszban, Maalulában és Damaszkuszban találkoztak az üldözött keresztény közösségek vezetőivel, a sokat szenvedett családokkal. Személyes vallomások, döbbenetes találkozások, drámai történetek a bibliai tájon élő keresztények áldozatvállalásáról az Övék a mennyek országa c. dokumentumfilm sorozat újabb részében, amelynek bemutatója Pünkösdhétfőn volt a Duna Televízióban.

Két Hollós Könyvesbolt: MEGJÖTTÜNK PÁRTUS-FÖLDRŐL!

Egy gyönyörűséges, izgalmas, fárasztó és tanulságos út van mögöttünk.
Talán elöljáróban annyit elmondhatnuk, hogy SEMMIT ne higgyetek el arról, amit a média állít Iránról.
Egy teljesen biztonságos, barátságos, gyönyörű ország.
Csak egy példa... Többünknek volt olyan élménye, egy-egy helyen amikor megtudták, hogy nem németek, angolok, amerikaiak, stb, hanem magyarok vagyunk (Madzsarisztánból), akkor vagy nem engedték kifizetni a számlát, vagy a felét visszaadták a pénzünknek, vagy egészen egyszerűen csak mosolyogtak egy jó nagyot és meghívtak egy finom teára... persze azonnal előkerültek a fényképezőgépek és a családi fotóalbum részei lettünk pillanatok alatt... :D

Az iráni ember, rendkívül vendégszerető, melegszívű és pontosan tudja hol van Magyarország...
Mi pedig visszaszerettük őket... és megköszöntük őseinknek, hogy olyan hírnevet hagytak maguk után a világnak ezen a részén, hogy még ma is jó ott magyarnak lenni! Higgyétek el ez nem kis dolog! A németek, angolok, amerikaiak stb után köpnek egyet...

Nagyon úgy néz ki, hogy a Kárpát-medencétől Nyugatra utálnak minket, míg
Keletre nagyon is szeretnek. És ez a világ nagyobbik része...

Kapcsolódó:
Az Igazi Pálos Rend EredeteMÁGUSOK MAGIK ~ Az Igazi Pálos Rend Eredete (naphun.blog)
Zarathustra évezredeken keresztül sem halványuló bölcsességét bizonyítja, azaz egyszerű törvény, az emberiség legelső erkölcsi "kódexe" [Aveszta], miszerint a boldog és elégedett élet alapfeltételei: "Jó Gondolatok, Jó Szavak és Jó Tettek.", amely a Természet és a KozmiKus Renddel ["ASA"] való összhangot fogalmazza meg a maga egyszerű tömörségében. "Asem Vohu" - "a KozmiKus Rend a legjobb minden jó dolgok között." - "Az Igazságosság a Legjobb Jóság."
EURÁZSIA - Lovas-Nyilas Nemzetek HazájaEURÁZSIA - Lovas-Nyilas Nemzetek Hazája (facebook.com)
EURASIA - Dwelling place of the Horse-Archer Nations. Eurázsia népeire Konfucius mondta: "A négy tenger között minden ember testvér." Kínai zarándok Sung Yun - így ír a Hunokról [Kr. u. 519-ben]: "A világ négy égtájáig, egészen Khotan-ig terjeszkedik el a világ leghatalmasabb népe, a Hunok."
Szenátorok az autonómiáról: a románsággal szemben tiszteletlen elkülönülési törekvésSzenátorok az autonómiáról: a románsággal szemben tiszteletlen elkülönülési törekvés (foter.ro)
A kormánypárti képviselőhöz hasonlóan a Nemzeti Liberális Párt (PNL) részéről felszólaló Ioan Chirte? szenátor is alkotmányellenesnek nevezte a törvényjavaslatot, arra hivatkozva, hogy a statútum a román alaptörvényben nem szereplő közigazgatási struktúrákat (székeket) vezetne be, és etnikai alapon olyan intézményeket hozna létre, amelyek az államfőével, a kormányéval és a parlamentével azonos jogköröket gyakorolnának, tehát sértenék az állam egységének elvét. A csaknem háromnegyedórás vitában felszólaló kormánypárti és ellenzéki szenátorok a románsággal szemben tiszteletlen elkülönülési törekvésként értelmezték és elítélték az autonómia-statútum tervezetét.
Kásler Miklós egy, a magyarok eredetét kutató intézet létrehozását javasoljaKásler Miklós egy, a magyarok eredetét kutató intézet létrehozását javasolja (888.hu)
Az emberi erőforrások minisztere szerint létre kellene hozni egy új intézményt a magyar eredettörténet kutatására. Kásler Miklós a Demokrata szerdai számában megjelent interjúban úgy fogalmazott: "egy nemzetet, amely tisztában van a múltjával és az eredetével, nem lehet félrelökni". Az Emmi új minisztere elmondta: a miniszterelnök arra kérte fel, hogy őrizze meg, sőt gazdagítsa azt a kincsestárat, amit emberi értékeknek nevezünk, és amelynek szerves részét képezik a magyarság kulturális értékei is. Nemcsak fenntartani és megőrizni igyekszik a magyar kultúrát és mentalitást, de szeretné megerősíteni, illetve a mindennapok szerves részévé tenni a modern technika eszközeivel, a pedagógia vívmányaival" - mondta Kásler Miklós.


Átszakadt a gát: óriásit ugrik péntektől az üzemanyagok ára - Bekövetkezett, amitől mindenki tartott
2018. máj. 23. blikk.hu

A lélektani 400 forintos határ fölé ugrik pénteken a dízel ára Magyarországon. Emeli bruttó 6 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 6 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. - értesült az MTI piaci forrásokból szerdán.


Az emeléssel a benzin literenkénti átlagára 398 forintra nő, a gázolajé pedig 408 forintra emelkedik.
Az üzemanyagok ára legutóbb múlt pénteken változott, akkor a 95-ös benzin bruttó 4 forinttal, a gázolaj bruttó 5 forinttal drágult, a benzin literenkénti átlagára 392 forintra, a gázolajé pedig 402 forintra nőtt.
Az autósok 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között.
A benzin ára 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.

Kapcsolódó:
Orbán: Új szabályokat kell alkotni a migráció elleni védekezéshezOrbán: Új szabályokat kell alkotni a migráció elleni védekezéshez (index.hu)
Az illegális migráció szervezése nemzetbiztonsági érdekeket sértő bűncselekménynek számít, ezért a magyar államnak kötelessége fellépni ezzel szemben, meg kell tiltani, szankcionálni kell - mondta Orbán Viktor a Kossuth rádió 180 perc című műsorában a Stop Soros törvénycsomagról szólva. Az ehhez kapcsolódó alkotmánymódosítási javaslatról pedig úgy fogalmazott: ahhoz, hogy meg lehessen védeni Magyarországot az illegális bevándorlással szemben, új szabályokat kell alkotni, amik egyértelműsítik a magyar jogi rendelkezéseket, és képesek a Brüsszelből érkező támadásokat visszaverni.
17,5 milliárd Ft-os veszteséget okoztak a magyar adófizetőknek Orbánék letelepedési kötvényei17,5 milliárd Ft-os veszteséget okoztak a magyar adófizetőknek Orbánék letelepedési kötvényei (thehungariantimes.hu)
A G7 kikérte az Államadósság Kezelő Központtól a négy év alatt kibocsátott papírok összes sorozatára vonatkozó adatot, így pontosan ki tudták számolni, hogy mennyit nyert vagy bukott a programon a magyar állam: nagyon sokat. Összesen 11 sorozatban bocsátott ki a magyar állam letelepedési kötvényeket, az első sorozatot 2013. június 19-én, az utolsót 2017. július 12-én, a program pedig összesen 17,5 milliárd forintos veszteséget okozott a magyar adófizetőknek.
Rekordközelbe gyengült a forint, de a jegybank nem lépRekordközelbe gyengült a forint, de a jegybank nem lép (egybeminden.eu)
Hétfőn rekordszintre, közel 320 forintra gyengült a forint az euróval szemben. Utoljára két évvel ezelőtt kellett ilyen sokat fizetni a közös valutáért, az euró bevezetése óta összesen két alkalommal járt ennél magasabban a forintjegyzés. Ráadásul ezzel párhuzamosan a pénzpiaci hozamok ingadozása is felerősödött, a magyar állampapírok hozama pedig megnőtt, így drágább az államadósság finanszírozása. Ezek szerint bejött a legvalószínűbbnek tartott forgatókönyv, a jegybak úgy érzi, egyelőre nincs lépéskényszerben, és inkább átmeneti zavarokról van szó. Így kivárásra játszva tartja magát a laza monetáris politikához, hátha idővel megnyugszik a piac.
INGYEN BUSZOZTATÁS ÉS INGYENJEGY IS JÁR, CSAK VALAKI MENJEN MÁR A KUPADÖNTŐRE SZURKOLNI A FELCSÚTNAKIngyen buszoztatás és ingyenjegy is jár, csak valaki menjen már a kupadöntőre szurkolni a Felcsútnak (alfahir.hu)
Néhány napja nevetgéltünk gonoszan azon, hogy senkit sem érdekel a szerdai Felcsút-Újpest kupadöntő, már hazai oldalról. A Puskás Akadémia hosszú múltra visszatekintő történelme legnagyobb sikerét elérve jutott a Magyar Kupa jövő szerdai döntőjébe, ahol az Újpesttel játszik majd a serlegért és a nemzetközi kupaszereplés jogának kiharcolásáért. A jegyeket szombat óta árulják, és bár a Puskás Akadémia szurkolói a szervezők bölcsességének köszönhetően eleve csak két szektort kaptak a Groupama Arénában, nem mondhatnánk, hogy kapkodnak a jegyekért.
Orbán Viktor nyilvánosan is kihirdette zavaros látomását - ebből mi lesz?!Orbán Viktor nyilvánosan is kihirdette zavaros látomását - ebből mi lesz?! (ellenszel.hu)
Úgy tűnik, Orbán Viktor nyilvánosan is kihirdette zavaros látomását: ÚJ NÉP KELL! A jelenlegivel sok baj van. Tűnjön el mindenki, aki költséget jelent az államnak! Először is hulljanak a betegek! Túl sokba kerülnek. A megoldás egyszerű: kell egy hosszú várólista, amit nem bír élve kivárni a páciens, el kell venni a közgyógyellátást a rászorulóktól, szét kell zilálni a korábban működő körzeti orvosi rendszert, el kell üldözni az orvosokat és nővéreket, az itt maradó egészségügyi személyzetet pedig nem szabad megfizetni és túl kell hajszolni. A kórházakat tilos felújítani, növelni kell a kórházban szerzett fertőzések számát, és reggelire is elég egy mosatlan répa és egy szikkadt zsemle a bent fekvőknek.
Feljelentették az Orbán-rendszer létrehozóitFeljelentették az Orbán-rendszer létrehozóit (atv.hu)
Berkecz Balázs, az Együtt politikusa egy Simicska-interjú után tett feljelentést ismereten tettesek ellen a Legfőbb Ügyészségen. Közleményben tudatta szerkesztőségünkkel az Együtt politikusa, hogy szombaton feljelentette az orbáni rendszer létrehozóit, egy a múlt héten megjelent Simicska Lajos-interjú miatt. "Az RTL Klub által készített riportban arra történt utalás, hogy bizonyos személyek 1990 és 2015 közötti tartamban megállapodást kötöttek, hogy szervezetten állam elleni, korrupciós és vagyon elleni bűncselekményeket (maffiaállam létrehozása) követnek el. Az interjúból az is megállapítható, hogy a megállapodásban részt vevők közül egy személy később önként elállt a bűncselekmény illetve bűncselekmények elkövetésétől" - áll a feljelentésben.
Csúcsot döntött Varga Mihály: 7,8 milliárd pluszpénzt osztott ki az emberei közöttCsúcsot döntött Varga Mihály: 7,8 milliárd pluszpénzt osztott ki az emberei között (hvg.hu)
Ha a választás előtti pénzosztás versenyszám lenne, Varga Mihály most nagyon örülne, nála ugyanis senki nem jutalmazta bőkezűbben az alkalmazottait. Úgy szórta a pénzt a választások előtt Varga Mihály, mintha nem lenne holnap: a Nemzetgazdasági Minisztérium dolgozói két részletben, összesen 7,8 milliárd forint pluszpénzt kaptak a fejlesztéspolitikai célokról szóló kormányhatározat alapján, az uniós támogatások lehívásának felpörgetésére előírt célfeladatok teljesítéséért - derül ki a 24.hu cikkéből.

A KSH szerint MEGUGROTT a magyarok fizetése! Minden átlagos dolgozó 331 ezer forintot visz haza.A KSH szerint MEGUGROTT a magyarok fizetése! (anephangja.com)
Minden átlagos dolgozó 331 ezer forintot visz haza. A Központi statisztikai hivatal szerint több mint 12 százalékkal nőttek az átlagkeresetek egy év alatt. A márciusi bruttó átlagkereset 331 500 forint volt - közölte a KSH. 2018 első három hónapjában a bruttó átlagkereset 316 300 forint, a nettó átlagkereset 210 300 forint volt, ez 12,4 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához viszonyítva. A növekedést a minimálbér és a garantált bérminimum 8, illetve 12 százalékos emelésével, a költségvetési szféra és az állami közszolgáltató cégek keresetrendezésével magyarázza a statisztikai hivatal.
András HorváthHorváth András: A mesterterv (?) (facebook.com)
Ha a stróman király a továbbiakban is olyan ütemben nyeri az út-, vasút- és szennyvíztelep építési tendereket, mint az elmúlt hónapokban, akkor egy-két éven belül Felcsútra igazolhat Ronaldo vagy akár Messi is. Mészáros másik érdekeltsége, a veszprémi kézi csapat pedig átveheti Karabaticot, de akár a fél francia válogatottat is. Mert merni kell nagyot álmodni! S mert mit ér az a temérdek pénz a szingapúri számlákon, ha nem lehet élvezni a hasznait.

​​
És egy kis Jobbik-ízű rágógumi, mert megint nem bírom ki, hogy ne szólaljak meg


A közbeszédben felmerült, hogy vajon miben reménykedhetnek a még Jobbikban lévő egykori radikálisok?

Miért, vannak? Hol? A frakcióban? A pártfunkcionáriusok között? A tagságban? Arra a tömegre gondolunk, akik az elmúlt napon kinyilatkoztatták, hogy Toroczkai László mellett állnak?
Egyáltalán, Toroczkai Laci vajon higgadt fejű emberekkel egyeztetett, akik átgondoltan tettek ígéretet neki, vagy csak néhány ember egyes indulati kinyilatkoztatásaira alapozta, hogy ki van mellette?
Elbénázta, vagy elárulták? Ez egy fontos kérdés arra vonatkozóan, hogy van-e értelme bárkinek bármiben reménykednie a Jobbikot illetően.

Én egy csomó dolgot nem értek.

1. Komolyan azt gondolta bárki, hogy a Jobbik szellemi vezetése, amely az elmúlt 6 év során a(z akkori) tagság akarata ellenére végig vitte az ideológiai átalakítást, most majd egy csapásra demokratikusan és nyuszifülként hagyja, hogy megalakuljon a Jobbikon belül a távlatokban tőlük a hatalmat nyilvánvalóan átvenni kívánó platform, csoport, bármi? 

2. És komolyan azt hitte bárki, hogy lehetővé teszik ehhez a rendelkezésre álló pénzből és pozíciókból bármennyi birtokba vételét? Hisz ebben a játszmában a neojobbikos szellemiség ezen keresztül uralja a Jobbikot, ez adja a szellemi vezetés hatalmát! Nem is az ideológia... ??
Meg a sok számító megélhetési politikus, legyen az egészen magasan, vagy egészen a végeken. A számító felső vezetők a középen és a végeken csücsülő számító (neo)jobbiosokra számítanak ??. Ez az alapja a mai Jobbik létezésének.

3. Már a téma felmerülése (igazából a választások) óta nem értem, hogy Toroczkai Laci, ha radikális nemzeti mozgalmat, vagy pártot akar, miért nem a már történelmi múlttal bíró, szervezett és ismert, kemény radikálisként számon tartott Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalmát alakítja át azzá? Amelynek szülő és nevelő atyja is egyben. Nem ezzel lenne hiteles? Persze, ebben nincs pénz, mint a Jobbikban. És sokat kellene még dolgozni vele, hogy (egyáltalán valaha) legyen benne hatalmi lehetőség, akár egy 5 %-os pártnyi. De ingyen semmit nem adnak. Még a nyaklevest sem (ez a kiskamasz fiam bölcsessége, de nagyon találó). Szóval, miért nem?

4. Volner János. Illetve, ő az egyetlen, akit értek. Hogy annyi belső hatalmi küzdelem után, a győzelem szinte teljes bizonyosságával végül miért nem indult mégsem az elnöki székért? Mert sok rosszat el lehet róla mondani, de az biztos, hogy nem buta ember. Döglött lovat nem nyergel... Kevesebb pénz, no Simicska, tagság is teljesen szétomlóban, hanyatló támogatottság, hanyatló politikai befolyás. Ez a Jobbik már nem az a lehetőség, amiről Volner János egykor álmodott.

5. Sneider Tamás. Kövezzetek meg, de én emberileg bírom őt. Az a végtelen naivitás és lendület, amivel ebbe a teljesen vesztes ügybe belevetette magát... szimpatikus. Ettől még a helyzetről továbbra is az a véleményem: ezt a lovat bizony agyonverték. És rajongásomat erősen csökkenti, hogy az agyonverésben ő is benne volt, vaskosan.

6. Jelentős programja új Elnök úrnak, hogy a tagság véleményét, igényeit a vezetőség figyelembe vegye. Hát, igen. Szomorú, hogy ez nem magától értetődő, nem alapvető vezetői magatartás volt - hacsak nem szándékosan. Merthogy, ez a gond 2010 második felében, 2011 elején vált jelentőssé, és növekedett nagyjából 2015-ig, aztán stagnált, és talán már csökken is. Szépen cserélődött a tagság, a mostaniakban már nincsenek benne azok a fránya, mindig kérdező, véleményt nem csak fű alatt és sör mellett alkotó, de azt el is mondó problémás jobbikosok. Magam is n+1 esetben jeleztem, továbbítottam az akkori elnökség felé az ország szegleteiből felmerülő, szervezeti szintű kéréseket, kérdéseket. De mindig megmagyarázták - zömében Szabó Gábor pártigazgató - hogy miért azok a hülyék, akiknek épp valami nem tetszik, vagy kérdéseik vannak.
Hát, a túlnyomóan neojobbikosokból álló aktuális tagságnak legalább már nem lesznek kérdései és gondjai az új irányvonallal, és az ezt tükröző megnyilatkozásokkal.

A nagy kérdés nem az, hogy vannak-e jelentkezők a némi pénzzel és némi játszótérrel járó politikai és pártpozíciók betöltésére. Sokkal inkább az, hogy erre az ismeretlen és olvashatatlan zászlót felemelő, az elmúlt években kitermelődött új politikai formációra, nevezzük modern nemzeti néppárti Jobbiknak (sicc), lesz-e bármi igény a társadalomban?

​​
Bertha Szilvia

ui.: jöhet a lemez, kedves (neo)jobbikosok! "mertsértődöttcsalódottfideszbérencnemlettképviselőblablablabla"



A Jobbik elnökségének közleménye

A Jobbik országos elnöksége mai ülésén egyhangúlag azt az állásfoglalást hozta, hogy a Jobbik alapszabálya nem ad lehetőséget párton belüli platform alapítására, ezért minden ilyen kezdeményezést alapszabályellenesnek és illegitimnek tekint.
A Jobbik országos elnöksége egy másik döntésével felkérte Sneider Tamás elnököt és Gyöngyösi Márton elnökhelyettest, hogy kezdeményezzenek etikai és fegyelmi eljárást Toroczkai László tag ellen, aki a tisztújító kongresszus lezárulta után indított sajtóturnéja során jobbikos taghoz méltatlan módon és tartalommal nyilatkozott, és a Jobbik belső megosztásának és szétszakításának szándékával alapszabályellenesen platform alapítását kezdeményezte.

Jobbik Magyarországért Mozgalom

Kapcsolódó:
Ez lett a Jobbik: Pörzse Csintalannal, Puzsérral és Dopemannel együtt ügynöközi ToroczkaitEz lett a Jobbik: Pörzse Csintalannal, Puzsérral és Dopemannel együtt ügynöközi Toroczkait (patriota.info)
Szabadfogás, ahol baloldaliak, liberálisok, anarchisták és elmebetegek együtt szidkozódnak ugyanolyan alapállásból. Az ember egy ilyen beszélgetés megnézése után szinte már óhajtja a sajtó és média valódi fideszes megszállását, mert ha ezt jelenti a sajtószabadság, hogy a jobbikos (!) együtt ügynöközi Toroczkai Lászlót Puzsérral, Dopemannal és Csintalannal, akkor inkább ne legyen "ellenzéki média", akkor valóban szántsa be és hintse fel sóval a Fidesz. Erre proletártempóra nincs szükség. Felfoghatatlan amit látunk egy jó ideje a Jobbik körül.
Hadházy Ákost minden pártbeli tisztségtől eltiltotta az LMPHadházy Ákost minden pártbeli tisztségtől eltiltotta az LMP (hvg.hu)
Döntést hozott a párt fegyelmi bizottsága, két évig semmilyen tisztségért nem indulhat párton belül a volt társelnök. A hvg.hu úgy értesült, hogy döntött az LMP fegyelmi bizottsága és azt a döntést hozta, hogy Hadházy Ákos semmilyen választott párbeli tisztségért nem indulhat két évig. A volt társelnök telefonon megerősítette értesülésünket, majd hozzátette, fellebbezett. A határozat kommunista szellemisége miatt kértem, hogy súlyosbítsák négy évre a büntetésemet.
KI AD NEKI HATVAN MILLÁT?Ki ad neki hatvan millát? (matete.pestisracok.hu)
Liberális politikus eladó! Pillanatnyilag jutányos áron, akár évi hatvan millió alatt is bármit végrehajt. Alkalmazkodó képessége páratlan, szakmai tudásával sohasem fárasztott senkit, munkamoráljával sem terheli kollégáit. Bármely régi és friss párt jelentkezését várja. "Luxus-kakukk fészekről-fészekre" jeligére. Fodor Gábor durcás volt. Szerette ezt az arckifejezését, egyik ex-hódolója említette, hogy ilyenkor olyan bájosan, kisfiúsan elgondolkodónak látszik. Ezért szerette a haját is néha megkócolni, tűnjön úgy, hogy nagyon törve van ez a szép liberális fej. Pedig csak viszketett...


Újra kezdődik...

Phenjan közölte: "Békeajánlatainkra ne fenyegessen megsemmisítésünkkel Trump, mert nukleáris fegyverekkel válaszolunk"

Észak-Korea amerikai ügyekért felelős külügyi államtitkára ismételten megfenyegette az Egyesült Államokat, hogy lefújják a két ország elnöke között tervezett csúcstalálkozót és helyette "megkóstoltatnak az Egyesült Államokkal egy olyan tragédiát, amit még soha nem tapasztalt és még képzeletében sem merült fel."
Az észak-koreai kormány már korábban a találkozó elmaradásával fenyegetett, amiért a béke érdekében tett javaslataival szemben az Egyesült Államok újra Dél-Koreával és Japánnal rendezett közös hadgyakorlatokkal válaszolt.
Ugyanakkor Mike Pence amerikai alelnököt "politikai idiótának" nevezte, amiért azt mondta, Kim Jon-un akar nagyon találkozni Trumppal és korábban pedig azt, hogy ha Phenjan nem mond le nukleáris fegyvereiről úgy járhat, mint Líbia, amelynek vezetőjét meg is ölték - írja az amerikai Wall Street Journal napilap.
(VilagHelyzete)

Kapcsolódó:
Máris kipróbálták az ukránok az amerikai rakétarendszertMáris kipróbálták az ukránok az amerikai rakétarendszert (kitekinto.hu)
Először próbálták ki ukrán katonák kedden az Egyesült Államoktól kapott, a világ leghatékonyabb páncéltörőjeként számon tartott Javelin típusú amerikai rakétarendszereket - jelentette be a Facebookon Petro Porosenko elnök, aki jelen volt a fegyverzet lőtéri tesztelésekor. Az ukrán államfő kijelentette, hogy országa katonái alkalmazni fogják ezt a - szavai szerint - nagyon hatékony védelmi fegyvert, ha Oroszország támadást hajt végre állásaik ellen.
Amerikai tankok és csapatok áramlanak EurópábaAmerikai tankok és csapatok áramlanak Európába (lovasistvan.hu)
Az Európában állomásozó amerikai haderő értesítette a német szövetségi államokat, hogy nagy mennyiségben fognak nehéztüzérségi járműveket szállítani kelet-európai és baltikumi stratégiai helyekre az "Atlanti Eltökéltség Hadművelet" zászlója alatt. Összesen 3300 katona érkezik a texasi Fort Hoodból és 2500 katonai berendezést hoznak magukkal az Atlanti-óceánon keresztül, amelyek már megérkeztek a belgiumi Antwerpen kikötőjébe. Ott készítik fel őket a szállításra Európán belül. A hadsereg tisztjei elmondták, mindezt egy nagy hadgyakorlatként kezelik, mert ezzel segítik elő a logisztikai hozzáértés fok ozását, amire szükség lehet a kontinensen kirobbanó háború esetében.