Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. november 5., csütörtök

3.810 - Mezőgecse polgármestere: Kérem Önöket, hogy kérésemet juttassák el minél több ismerősüknek, hogy hátha eljut olyan emberhez is, aki hajlandó és tud is tenni magyar testvéreiért.

Kárpátalján influenza járvány van, de nincs oltóanyag, s ha be is érkezik valamennyi a lengyel, svájci és egyéb segélyek keretében, aligha a magyarokat fogják először beoltani. Ha valaki tudja a módját, hogyan lehetne ezer, több ezer oltóanyagot hivatalos úton kijuttatni, kérem segítsen. Talán valamelyik segélyszervezeten keresztül, de közvetlenül a magyar faluk orvosaihoz. Az alábbi levelet egy színmagyar falu polgármesterétől, Mester Andrástól kaptam.

 

Horváth Ferenc.

 

http://www.karpatinfo.net/ 

 

Tisztelt Uram/Hölgyem!

Ahogy a hírekből már bizonyára értesültek Ukrajnában elhatalmasodott az új influenza járvány, az ukrán hatalom sajnos semmilyen formában nem kész a járvánnyal való megbirkózásra (nincs védőoltás, nincsenek elegendő és megfelelő gyógyszerek, nincs elegendő kórházi férőhely). A hírek alapján megállapítható, hogy vészesen közeledik a járvány Kárpátalja magyarok által lakott vidékeire is.

Én mint egy 95%-ában magyar nemzetiségűek által lakott település (Mezőgecse-1025 lakos) polgármestere, segítséget kérek a település lakói számára a magyar nemzettől, mivel attól tartok, hogy amennyiben elér bennünket a járvány a helyi egészségügy köztudott állapota miatt nagyon kevés esélyünk marad a túlélésre. Arra kérem Önöket, hogy akinek lehetősége van rá segítsen nekünk abban, hogy hozzá tudjunk jutni a védőoltásokhoz (a lakosok hajlandóak kifizetni a védőoltás árát), illetve a védekezést segítő kellékekhez. Kérem Önöket, hogy kérésemet juttassák el minél több ismerősüknek, hogy hátha eljut olyan emberhez is, aki hajlandó és tud is tenni magyar testvéreiért.

Segítségüket előre is köszönjük!!!

Mester András
Mezőgecse polgármestere