Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. november 10., kedd

3.841 - Figyelmeztető tanulság kell legyen mindnyájunk számára, hogy a politika és a média (bal, jobb egyaránt) teljes mértékben semmibe veszi, elhallgatja a Szövetség létét, működését.

Magyarok Szövetsége

Vukics Ferenc Budajenőn tartott lakossági fórumot

 

Telt házas érdeklődést vonzott a Magyarok Szövetsége elnökének programja tegnap este. Vukics Ferenc tájékoztatást adott arról, hogy látja a Magyarok Szövetsége az ország jelenlegi és jövőbeni esélyeit. Beszélt a politikai zűrzavarról, az ország irányításában észlelhető anarchikus állapotokról és a társadalom védtelenségéről.

Mindennél fontosabb feladatnak látja, hogy a megszülető generációk útjában álló akadályokat lebontsuk! Nincs idő tovább várni! Alapvető elvárás, hogy a ma élő generáció legalább olyan feltételeket adjon tovább a következőnek, mint amit ő kapott az előzőtől. A nemzeti vagyon nem élhető fel utódaink számlájára!!!

Vázolta abbéli meggyőződését, hogy dolgaink jobbra fordulását a civil világ saját önszerveződése nélkül nem várhatja! Európa történelme megmutatta, hogy a külföld soha nem segített. Magyarország elmúlt húsz éve megmutatta, hogy a hatalmon levők nem képviseltek nemzeti érdekeket. Senkire nem számíthat a polgári társadalom, csak magára. Az alulról szerveződés korántsem egyszerű, sem nem mentes az ellentmondásoktól, de nincs más út, mint a helyi közösségek öntevékeny megerősítése. Példaként említette a most elmenő generáció áldozatos munkáját 1945-46-ban, a II. világháború ostromában rommá lőtt főváros helyreállításakor. A civil túlélés, a jövő generációjáról felelős gondoskodás és a magyar kultúra biztosítása napjainkban hasonló nagyságrendű újjáépítést igényel.

Megerősítette, a Szövetség nem kíván politikai párttá alakulni, de erőteljes lépéseket tesz, hogy a politikát a nemzeti érdekek érvényesítése felé hajlítsa. Kérte a jelenlevőket, hogy aki egyetért ezzel a helyzetképpel, az lehetősége szerint támogassa, keresse itt helyben, Telkiben és Budajenőn a Szövetséggel rokonszenvező emberek összefogását, közös munkálkodását. A Magyarok Szövetsége céljaiban, tevékenységében nem irányul senki ellen - a magyarság, mint nemzet összefogása érdekében végzi szervező munkáját.

Az est végén népmese- és népdalkincsünk jelentőségére emlékeztetett az előadó. Befejezésként egy, ma még talán kevéssé ismert népdalt, a Fellegajtó nyitogató-t énekelte el a hallgatóság soraiból hozzácsatlakozó kórussal.

Az előadást a hallgatók rokonszenvvel fogadták. Figyelmeztető tanulság kell legyen mindnyájunk számára, hogy a politika és a média (bal, jobb egyaránt) teljes mértékben semmibe veszi, elhallgatja a Szövetség létét, működését. Híreket nem közölnek róluk, de előfordult, hogy a Szövetség által feladott fizetős hirdetés közlését is visszautasították.

Az est kötetlen beszélgetéssel, pogácsás, jó boros együttléttel fejeződött be.

A helyi vezetők részéről Budajenő polgármestere és Telki alpolgármestere vett részt a tájékoztatón.

Köszönjük a településvezetők érdeklődő részvételét, a szervezők önzetlen, szívbéli előkészületeit és vendéglátását. És minden elismerésünk Vukics Ferencnek, aki majd háromórás érdekfeszítő előadást tartott - fejből, bármi jegyzet nélkül! Várjuk a fejleményeket, nézzük, hogy léphetünk előre!

Füzi Péter
Telki

----------------------------------------------------------------------------