Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. november 11., szerda

3.856 - Jobbik finn-balti szakértője: Pokol az élet Magyarországon?

*** www.nemzetihirhalo.hu *************


Pokol az élet Magyarországon?
Helsingin Sanomat, 2009. november 6.

Pokol az élet Magyarországon? - kérdezi Anna Paljakka, a Helsingin Sanomat szerzője Ketté osztódott emlékezet című cikkében.(A cikket egy a Terror Házát bemutató fénykép illusztrálja.)

Ha ma Magyarországon véletlen elégedett magyar emberrel találnánk találkozni, akkor azt azonnal föl kell jegyezni, mert sok olyat nem találni. "A magyarok nagyobbik részét ugyanis elönti a düh, mivel az ő életük, de kivált a kormány intézkedései annyira félresikerültek, hogy annál jobban már nem is lehetett volna. A gazdagok csak tovább gazdagszanak, a korrupció pedig virágzik, kivált a hatalom csúcsain" ... "Az igazságtalanság megintcsak átvehette a hatalmat" - írja a lap, majd ezután bemutatja Vida Sándort, aki barátaival együtt elismeri, hogy rosszul állnak a dolgok, de az egész kérdéssel nem sokat törődik, ők ott a Balaton partján megelégszenek azzal, hogy az ő asztaluk roskadozik az ételtől, s a pálinkájuk is jófajta.

Budapesten azonban más szellők fújnak: az 56-os forradalom emléknapja van, amit azonban az emberek többsége nemigen mer megtartani. Három évvvel ezelőtt ugyanis a rendőrség - a hétköznapi emberek szerint - a kormány parancsára megverette a tüntetőket. De azért vannak tüntetők is: piros-fehér csíkos lobogókkal, Nagy-Magyarországért kiabálva: "ezúttal nem is Jobbik-osokról van szó, hanem valami Kossuth-osokról" - írja Paljakka alighanem a Kossuth-tériekről akarva említést tenni.

A cikk írója ellátogatott a Budapesti Műszaki Főiskola ünnepségére is, ami számára nagyon megható, és felemelő volt.

"Sokak szerint a kisebbségi kormányzat napjai meg vannak már számlálva -" idézi a szerző az átlag emberek véleményét.

A cikket történelmi ismertető zárja, mely azonban csak 1989-ig terjed.
a Jobbik finn-balti szakértője

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------