Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. november 11., szerda

3.863 - Erdélyi Magyarok Egyesülete


Von: Erdélyi Magyarok Egyesülete
Gesendet: kedd, 2009. november  10. 12:45
An: antal@jozsef-kutasi.de
Betreff: HÍREK

MEGJELENT
Orbán Dezső-Grandpierre Atilla: Fejezetek a székelység őstörténelméből c. könyve a Kárpátia Műhely (Budapest) kiadásában.

  A kiadvány már megjelenése előtt kiérdemelte a kultikus jelzőt, nem véletlenül. Ugyanis a székelység a magyarság egy részben különálló, kivételes ága. Különleges tulajdonságai közé tartozik ragaszkodása ősi szokásaihoz. Márpedig Orbán Dezső könyve messze vándorol a múltba, olyan mélyre, hogy képes új megvilágításba helyezni a népcsoport őstörténetét. Orbán hetven esztendőn át tartó kutatásaival eredményeket tudott felmutatni olyan, a mai kutatók számára szinte elképzelhetetlen kérdésekben is, mint hogy kik építették a székely ősvárakat, honnan erednek a jászok, mi volt az agatürszek, dákok, géták, markománok szerepe a székelység életében, milyen kapcsolatban állt a székelység Mükénével és a Hettita Birodalommal. Hogy mennyire újszerű és messze világító eredményekről van szó, azt a mai álláspontok összegzése mutatja a kötet bevezetőjében. S hogy mennyire közel járt Orbán Dezső a valósághoz, azt az utószóban a legkiválóbb kortárs szerző, Grandpierre Atilla által összefoglalt legújabb tudományos eredmények jelzik!

Az egyedülálló, kétszáz oldalas kötet ára mindössze 2498 forint, megrendelhető címünkön: Kárpátia Műhely Bt., 1399 Budapest, Pf. 701/531., rózsaszín postautalványon, a lapban kéthavonta megtalálható sárga csekk befizetésével, átutalással (Kárpátia Műhely Bt., OTP Bank, 11703006-20417240). További segítséget nyújtunk a rendeles@karpatiamuhely.hu <mailto:rendeles@karpatiamuhely.hu> címen és telefonos ügyfélszolgálatunkon (06 20 4188165), ügyeleti órában! Köszönjük, hogy Ön is hozzátesz egy téglát a magyar szabadság várához!

A /Fejezetek a székelység őstörténetéből/ című kötet bemutatójára
 december 2-án 18 órakor kerül sor, a Magyarok Háza (1052 Budapest, Semmelweis u. 1-3. ) Széchenyi Termében.

 

Ezt a nagyszerű alkalmat összekötöttük egy másik rangos eseménnyel, itt ünnepeljük a Karpatia 100. számának megjelenését együtt olvasóinkkal! Így tehát Ön is találkozhat szerzőinkkel, mód nyílik kedvezményes, karácsonyi könyvvásárra, csomagok átvételére, de Grandpierre Atilla is dedikálja a fenti, korszakos művet. Emellett minden kedves vendégünk egy egyszeri, kivételes Karpatia-ajándékkal gazdagodik, mely kizárólag ezen alkalommal lesz elérhető!


A GYULAI VÁRSZÍNHÁZBAN
November 17-én a zenéé és a táncé lesz a főszerep.

 Az idei Fringe Budapest Fesztivál egyik szakmai díjas produkciója volt a moldvai csángó zenét játszó Bácsi Gyurka és Barátai zenekar koncertje. A nagyszerű együttes prímása a gyulai Lipták Dániel, aki mellett Móser Ádám harmonikán és dudán, Móser Tamás kobozon, László Zsófia dobon játszik. A 2004-ben alakult banda csángó népzenét játszik itthoni és külföldi fellépései alkalmával koncerteken, táncházakban. A gyulai koncertet csángó táncház követi, ahol igazán kitáncolhatja mindenki magát a könnyen megtanulható körtáncokban egy tánctanár segítségével.(...)
http://www.gyulaihirlap.hu/index.fcgi?rx=&menuparam_8=947


MEGHÍVÓ
a VI. Szeret menti Népdalvetélkedőre


A Moldvai Csángómagyarok Szövetsége szeretettel meghívja Önt a VI.
Szeret menti Népdalvetélkedőre és az azt követő gála műsorra!
A rendezvény helyszíne: Trunk - általános iskola, 2009. november 14, 10 óra

folytatás: http://www.csango.ro/index.php?page=6_szeret_menti

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

38631.png
38632.png


38633.png


38634.png