Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. november 12., csütörtök

3.866 - Iványi Sándor: Kérdezem a tisztelt FIDESZ-től: Miért csak most veszik elő az alkotmányozás ügyét, és miért nem 1990-ben, vagy 1998-ban?

 www.nemzetihirhalo.hu *************


Vigyázat magyarok! Vakítás folyik!  Csak a szavazatod kell a FIDESZ-nek!

Meglepődve látom a televízióban, és az Interneten, hogy Orbán Viktor FIDESZ-e, és a Magyarok szövetsége is komolyan felkarolta a magyar Alkotmány megalkotását.

Ha nem ismerném az előzményeket, és magát a FIDESZ-t, most felugranék örömömben, de sajnos nem tehetem meg.
1989 óta 20 év telt el. A magyar Alkotmányt 1944 óta semmibe veszik a magyar politikai vezetők, annak ellenére, hogy sokan szorgalmazzák a Szent korona tanra épülő Alkotmány megírását. Halász József, Tóth Zoltán József, Bakay Kornél, Fáy Árpád, jómagam, hogy csak néhány nevet említsek azok közül, akik hosszú-hosszú évek óta Beadványokkal bombázzák a Parlamentet, és a Köztársasági elnököt, cikkek, tanulmányok sokaságát közlik, előadásokat tartanak az egész országban a valódi, magyar Alkotmányról.

Őket a politikai vezetés semmibe sem veszi, leveleikre néha válaszolnak, de akkor is mellébeszélnek, és nem adnak igaz választ, pedig illik tudni, hogy az Egyesült Államok is csak azzal a feltétellel adta vissza a koronát, hogy azt ,,a megfelelő helyre kell visszaállítani", azaz a közjog élére!! Az amerikai elnökök mind tisztelték a magyar szent koronát, és példát mutattak a magyar vezetőknek arról, hogyan is kell viszonyulni az Alkotmányunk szimbólumához. Nem így a magyar politikusok - tisztelet a néhány kivételnek!

És most, hogy közelednek a következő választások, azok, akik addig szinte teljesen közömbösek voltak a magyar alkotmányosság kérdésében, hirtelen elsőszámú üggyé fokozzák az új Alkotmány megalkotását. Nem furcsa ez a gyors pálfordulás??

Orbán Viktor kiáll a kamerák elé, és az ország arcába mondja, hogy ő nem tudja tisztelni a régi Alkotmányt, és új Alkotmányt fogadna el Orbán Viktor. Szerinte olyanra van szükség, ami nemcsak törvényeket, de útmutatást is ad a Nemzetnek. Példaként a lengyel Alkotmány előszavát említette, amelyben Isten is szerepel. Orbán Viktor azt mondta, hogy ő a mostani Alkotmányt ugyan tiszteletben tartja, de nem tiszteli.

Mi lett Orbán Viktorral, hogy hirtelen eszébe jutott a magyar alkotmányosság rendbetétele?? Talán éjjel álmában figyelmeztette István királyunk?

A magyarázat ennél sokkal egyszerűbb: közeledik 2010, és az országgyűlési választások, ahol minden szavazat számítani fog. A magyar Alkotmány ügye pedig egy nagy horderejű ügy, amire sokan felfigyelnek, és aki ezt az áldatlan, 1944 óta elhúzódó ügyet végre megoldja, az nagy hazafias tettet fog végrehajtani!! Bizonyára sokan szavazni fognak rájuk ezért is, és a sok szavazat kell, mert a Jobbik bizony számottevő erővé nőtte ki magát, amely komoly versenytárs lesz 2010-ben.

Kérdezem a tisztelt FIDESZ-től: Miért csak most veszik elő az alkotmányozás ügyét, és miért nem 1990-ben, vagy 1998-ban?

Iványi Sándor

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------