Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. március 23., kedd

5.075 - Izraeli kémgépek: Szekeres össze-vissza beszél?

From: Nemzeti Hirhalo <hirhalo@fw.hu>

Date: 2010. március 23.
Subject: 
Lázár: Azonnal össze kell hívni a nemzetbiztonsági bizottságot!
To: Kutasi József <antal@jozsef-kutasi.de>

** www.nemzetihirhalo.hu *************
Lázár: Azonnal össze kell hívni a nemzetbiztonsági bizottságot!
2010. március 23. 15:08 Tompos Ádám - MNO

A nemzetbiztonsági bizottság rendkívüli ülésének azonnali összehívására kérte Bajnai Gordont Lázár János. Az Országgyűlés honvédelmi bizottságának elnöke mindezt a grémium keddi ülése utáni sajtótájékoztatóján mondta.

Lázár újságírók előtt felkérte a miniszterelnököt, hogy azonnali hatállyal mentse fel a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) teljes vezérkarát, és mérlegelje a honvédelmi és a közlekedési minisztérium felelősségét a botrányos izraeli berepülés ügyében. A fideszes politikus elmondta, hogy az azonnali intézkedésre azért kell sort keríteni, mert senki nem elemzi a biztonsági kockázatát annak, hogy hazánkkal nem szövetséges államok kémgépei berepülhetnek Magyarországra.

Lázár kijelentette, hogy noha a bizottság összehívását kezdeményező ellenzéki képviselők arra nem kaptak választ, hogy mi okból voltak itt az izraeli repülők, de a meghallgatás során kiderült, hogy súlyos törvénysértést elkövetve engedélyezték a kémgépek berepülését. Hódmezővásárhely polgármestere megdöbbentőnek és szégyenteljesnek nevezte, hogy ahogy 2006. augusztus 20-án is egy meteorológiai dolgozót mentettek fel, most is egy légihatósági ügykezelőre próbálnak hárítani minden felelősséget.

Izraeli kémgépek: Szekeres össze-vissza beszél? + Videó + Képriport
A gépeken "nem volt fegyver vagy nukleáris anyag"

A Fidesz szerint az emberek joggal várnak választ arra, hogy mit kerestek az izraeli gépek Budapest légterében, és erre miért éppen a választást megelőző hetekben került sor. Szekeres Imre viszont a honvédelmi bizottság keddi rendkívüli ülésén a korábbiakkal szemben elmondta: tudtak a gépek érkezéséről. A külügyminisztérium nem kéreti be az izraeli nagykövetet.