Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. március 23., kedd

5.083 - AZONNALI FELHÍVÁS! > 2010. március 23. 23:00

From: Apu Lengyel

Date: 2010. március 23.
Subject: AZONNALI FELHÍVÁS - Vona Gábornak és Orbán Viktornak
To: Kutasi József


feladóApu Lengyel <karolyorama@gmail.com>
címzettVona Gábor <vona.gabor@jobbik.hu>;
Orbán Viktor <viktor.orban@parlament.hu>
dátum2010. március 23. 23:00
tárgyAZONNALI FELHÍVÁS - Vona Gábornak és Orbán Viktornak
küldőgmail.com



AZONNALI FELHÍVÁS

Kapják:

Vona Gábor, a Jobbik elnöke és
"Vona Gábor" <vona.gabor@jobbik.hu>,

és

Orbán Viktor a Fidesz elnökei
"Orbán Viktor" <viktor.orban@parlament.hu>,

Tisztelt Elnök Urak!

Mivel a Magyar Köztársaság Országgyűlésének Honvédelmi Bizottságában a mai ülésen a tudósítások (alább az idézet) alapján hitelt vélhetően egyértelművé vált, hogy hazánk légterében már hat éve folyik ellenőrizetlen idegen légi tevékenység, közvetlen felelősség terheli az említett időtől a kormányt és az összes vezetőt.

Mivel egyértelmű és vitathatatlan az alkotmánysértés ténye, javaslom Önöknek, hogy nemzetközi sajtótájékoztató keretében sürgősséggel tegyenek elkötelező nyilatkozatot ebben az ügyben a maradéktalan büntetőjogi felelősségre vonás politikai szándékáról!

Javaslom, a várható büntetőeljárás vélhetően elmarasztaló végzését követően minden érintettől azonnal fizettessék vissza az erre az időre járó hivatali javadalmazásukat, hiszen alkotmánysértésből eredően hat éve jogtalanul gyakorolnak olyan hatalmat, ami nem illette meg őket, így az arra az időre jutó fizetésük sem!

Javaslom továbbá, hogy mivel ezen időszak alatt a Magyar Köztársaság nevében most már bizonyosan alkotmánysértő állapotban történtek olyan intézkedések, amelyek jelentős és felmérhetetlen károkat okoztak az országnak úgy belföldön, mint külföldön, ne vállaljanak külföld felé a várható hatalomváltás utánra ezen időszakból eredően semmilyen jogfolytonosságot és felelősséget.

A római jogrend alapján tanítják a világon, hogy TÖRVÉNYTELENSÉGBŐL JOG NEM ERED!

Javaslom továbbá, hogy ezen politikai szándéknyilatkozatukról az Európa Parlamentbe delegált képviselőiken keresztül késedelem nélkül értesítsék hivatalosan a nemzetközi kapcsolatok igénybevételével a Magyar Köztársasággal kapcsolatot ápoló országokat is.

Ez a tény kimeríti a mulasztásos esküszegést, hivatali megbízás hűtlen viselését.
Egyértelműen megfogalmazva ez annyit jelent, hogy minden, ami ebben az országban hat éve történt a kormányzó erők részéről alkotmányon kívül tettek, vagyis jogtalan. Ezért javaslom Önöknek, hogy megfontolás nélkül követeljék az összes érintett azonnali rendőrségi letartóztatását, mert ellenük büntetőeljárás megindítása esetén tartani lehet szökésüktől és, vagy elrejtőzésüktől. Az erről szóló majdani tárgyalásukat pedig naponta élő egyenesben közvetítse minden magyarországi hírközlő eszközt működtető társaság.

Javaslom Önöknek, hogy szólítsák fel a Magyar Köztársaság minden ebben érintett szereplőjét, hogy az országgyűlési képviselő választásokig most már egyetlen mozdulatot ne tegyenek hivatalukban.

ISTEN ÓVJA MAGYARORSZÁGOT!

Budapest, 2010. március 23.
Lengyel Károly
egy magyar választópolgár

http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=314340

2010-03-23 15:09

Már hat éve nem vizsgálják,
mit csinálnak fölöttünk (+videó)


Súlyos törvénytelenségeket állapított meg a honvédelmi bizottság a légtérhasználattal kapcsolatban. Lázár János fideszes bizottsági elnök felkérte Bajnai Gordont, hogy mentse fel az NKH teljes vezérkarát.


http://www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=10164

Törvénysértő volt az izraeli gépek berepülése a magyar légtérbe, mert nem volt hozzájárulásuk a magyar titkosszolgálatoktól. Ezt állapította meg rendkívüli ülésén a honvédelmi bizottság. A szabályozás hiányosságai miatt a hatóságok 6 éve nem vizsgálják, hogy a külföldi gépek milyen céllal repülnek be hazánk légterébe. Így az sem tisztázott, hogy múlt szerdán miért gyakorlatozott az izraeli hadsereg két felderítő gépe Magyarország felett. Csak azt tudni, hogy egyfajta szárazföldi navigációs berepülést hajtottak végre.

Szekeres Imre honvédelmi miniszter önmagát cáfolta. Múlt pénteken még azt mondta, hogy a tárca irányítása alá tartozó katonai és polgári titkosszolgálatokat senki sem értesítette a repülőkről, noha ez jogszabályi előírás. Most azt állította: a magyar honvédség tudott a gépek érkezéséről, de a Nemzetbiztonsági Hivatal nem tájékoztatta a Katonai Biztonsági Hivatalt és a felderítőket sem. Nem kérték ki a véleményüket, hogy jelent-e a berepülés valamilyen nemzetbiztonsági kockázatot.

A Külügyminisztérium szerint azért engedélyezték a berepülést, mert a gépeknek semmilyen fegyverzete nem volt, nukleáris anyagot sem szállítottak és lehallgatásra alkalmas eszközök sem voltak rajta.

Lázár: Azonnal mentsék fel az NKH vezérkarát

A nemzetbiztonsági bizottság rendkívüli ülésének azonnali összehívására kérte Bajnai Gordont Lázár János. Az Országgyűlés honvédelmi bizottságának elnöke mindezt a bizottság keddi ülése utáni sajtótájékoztatóján mondta.

Lázár újságírók előtt felkérte a miniszterelnököt, hogy azonnali hatállyal mentse fel a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) teljes vezérkarát, és mérlegelje a honvédelmi és a közlekedési minisztérium felelősségét a botrányos izraeli berepülés ügyében.

Az izraeli gépek belépéséhez hiányzott a titkosszolgálatok hozzájárulása, ezért a törvényeket megszegve hajtottak végre a mai napig ismeretlen célú berepülést az országba - hangsúlyozta Lázár.

„Nem veszélyeztették az állampolgárok biztonságát”

A kormányszóvivő kora este kiadott közleménye szerint az izraeli gépek múlt szerdai berepülése miatt március 19-ére, péntekre nemzetbiztonsági kabinetülést hívtak össze. Szollár Domokos közli: a testület megállapította, hogy Izrael a nemzetközi jog szerint járt el, Magyarországot és az állampolgárok biztonságát nem veszélyeztették a berepüléssel. A kabinet bizottságot hozott létre, amelyben részt vesz a Külügyminisztérium, a Honvédelmi Minisztérium és a közlekedési minisztérium államtitkára. A testület feladata, hogy kik mulasztottak a tájékoztatás során.

A témáról bővebben a Rájátszásban 20.05-től, a műsort szerdán 8.05-től ismételjük.

hírTV, MNO