Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. augusztus 21., szombat

6.064 - "Megmutatta valódi arcát a "nemzeti együttműködés kormánya", hiszen elődjéhez, a Gyurcsány-Bajnai kabinetekhez hasonlóan száműzi a holnapi tisztavatásról a Szent Korona másolatát..."

From: Dr. Somogyfoki György
Date: 2010. augusztus 19.
Subject: "Megmutatta valódi arcát a "nemzeti együttműködés kormánya", hiszen elődjéhez, a Gyurcsány-Bajnai kabinetekhez hasonlóan száműzi a holnapi (2010. augusztus 20) tisztavatásról a Szent Korona másolatát..."
To: jozsef@kutasi.eu

Szent István királyhoz

 

Ah hol vagy magyarok tündöklő csillaga!
Ki voltál valaha országunk istápja!
Hol vagy István király? Téged magyar kíván,
Gyászos öltözetben teelőtted sírván.
Rólad emlékezvén csordúlnak könnyei,
Búval harmatoznak szomorú mezei.
Lankadnak szüntelen vitézlő karjai,
Nem szünnek iszonyú sírástól szemei.
Virágos kert vala híres Pannónia,
Mely kertet öntözé híven Szűz Mária.
Kertésze e kertnek István király vala:
Behomályosodott örvendetes napja.
Előtted könyörgünk, bús magyar fiaid,
Hozzád fohászkodunk árva maradékid.
Tekints, István király szomorú hazádra,
Fordítsd szemeidet régi országodra.
Reménységünk vagyon benned s Máriában,
Mint magyar hazánknak hív királynéjában.
Még éltedben minket ennek ajánlottál,
És szent koronáddal együtt feláldoztál.

Névtelen (16. sz.)

 
Tisztelt Vona Úr! Tisztelt Jobbikos Vezetők! Így nem fog sokáig tartani a Szépnek induló TÖRTÉNET!!! :   / S. Gy.,  :-((( /
Saját magát cáfolja a Jobbik hegyvidéki jelöltje: nem "a", csak "egyik" vezetője volt a Kultiplexnek
Bodor András, a Jobbik hegyvidéki jelöltje a Kultiplex néven működő, azóta megszűnt, sátánista és Krisztus-gyalázó koncertjeiről elhíresült, drogos zsidógyerekek által is igen kedvelt underground szórakozóhelyet vezette korábban. Az egykor a "keresztényirtó" Tilos rádiónak is otthont adó intézmény volt vezetője most törzsökös székely őseit hangsúlyozza, pár éve meg még "B@szd meg a karácsonyt!" partikat szervezett az általa vezetett szórakozóhelyen.
 
A Kultiplex nevű, azóta megszűnt szórakozóhely vezetője a radikális párt színeiben indul az őszi önkormányzati választáson. Bodor András a XII. kerületben méreti meg magát.
„Többnyire kereskedelemmel foglalkoztam, de vezetője voltam a ferencvárosi SZDSZ-es Gegesy Ferenc által önkényesen felszámolt KULTIPLEX nevű, közkedvelt zenés szórakozóhelynek, mozinak. Jelenleg egy számítástechnikai alkatrészeket forgalmazó céget vezetek. A politika mindig is érdekelt, de egy pártnak sem voltam soha a tagja. Ugyanakkor úgy érzem, hogy a jelenlegi érzelmileg sivár, társadalmilag szétesőben lévő Magyarságnak szüksége van egy olyan kohéziós erőre, amely az egyénekre szabdalt közösségeket összeboronálja és a neoliberális morális nihilt nemzettudattá kovácsolja.” - írja honlapján a Jobbik jelöltje.
 
Friss: A délután az alább olvasható közleményt kaptuk Bodor Andrástól. Az ok, amiért eddig nem közöltük, az, hogy szinte postafordultával feltettünk neki a kérdést, és szerettük volna, ha azt megválaszolja (a válasz viszont eddig nem érkezett meg), de erről a közlemény után, hadd lássuk, észreveszi-e az olvasó a nyilvánvaló ellentmondást.
Tisztelt Kuruc.info Szerkesztőség!
Az Önök hírportálján megjelenő, személyemet érintő "Pár éve még kereszténygyűlölő partikat szervezett, ma a Jobbik hegyvidéki jelöltje" című cikkükre reagálva, kérem Önöket, hogy az alábbi tényeket helyreigazítás gyanánt közöljék le az oldalukon.

A cég, melyben gazdasági, ill. műszaki vezetői feladatokat láttam el, a Sziget érdekkörébe tartozó Kultiplex Kft.-től bérelte az épület egy részét, 2005. szeptemberétől. Ugyanebben az intézményben bérelt több helyiséget a Tilos Rádió, melynek a szervezésében valóban számtalan vérlázító rendezvény született, azonban ezeknek a "partik"- nak a szervezéséhez sem nekem, sem cégünknek semmi közünk nem volt. A társbérletből adódóan sorozatos konfliktusaink voltak a Tilos Rádió-val, többek között azért, mert az általuk bérelt helyiségekben minősíthetetlenül viselkedtek - a rendezvényeik tartalmáról nem is beszélve. Ezek a konfliktusok szerepet játszottak abban, hogy cégünk alkalmazottait, így engem is, egyik napról a másikra kitiltottak a munkahelyünkről, míg a Tilos Rádió munkatársai ezután is szabadon jöttek-mentek. Az épület önkényes bezáratása után a rádió - velünk ellentétben - cserehelyiséget kapott, minket viszont még be is perelt az önkormányzat. Hiába próbáltunk megszabadulni a Tilos Rádiótól, végül ők szabadultak meg tőlünk. A Tilos Rádióhoz és az általuk képviselt "értékrendhez", soha semmi közöm nem volt, nincs és nem is lesz, az említett „karácsonyi” rendezvényt pedig mélységesen elítélem.
Tisztelettel:
Bodor András,
a Jobbik XII. kerületi képviselőjelöltje
Visszatérve tehát a kérdésünkre, mely nemes egyszerűséggel így szólt:
Akkor miért írja ő maga, hogy "vezetője voltam a ferencvárosi SZDSZ-es Gegesy Ferenc által önkényesen felszámolt KULTIPLEX nevű, közkedvelt zenés szórakozóhelynek, mozinak."?
Az ellentmondás ugyanis nyilvánvaló, s akinek van szeme, láthatja. Nem mindegy ugyanis, hogy a vezetője voltam a Kultiplex nevű szórakozóhelynek, vagy csak az épület béreltem tőlük és semmi közöm hozzuk.
Bodor még ugyanis 2008 februárjában is a Kultiplexet üzemeltető cég vezetője volt (Centrifuga Kft.), a Fuck the Xmas party meg 2007 karácsonyán volt ezen a helyen. Kizártnak tűnik hát, hogy ne tudta volna minimum megakadályozni ezt a rendezvényt, de a valószínűbb, hogy ők szervezték. Ha pedig mégis más, akkor ők adták bérbe a helyet hozzá.
További adalék: "Birtokvédelemre adjuk be az igényünket, miután jogos birtokhelyzetben vagyunk, az üzemeltetési és bérleti szerződésünk még 2,5 évig érvényes - mondta a Centrifuga Kft. cégvezetője, Bodor András." Forrás: Index, 2008. február 28.
A tényállás tehát eléggé egyértelműnek tűnik.
 
Újabb frissítés: Megérkezett a válasz. Ebből az derül ki, hogy Bodor a Kultiplexnek nem "a" vezetője, hanem "csak" egyik vezetője volt, méghozzá műszaki igazgató, aki a programszervezésbe nem szólt, nem szólhatott bele. Az újabb közlemény szerint "kiforgatták" a képviselőjelölt szavait, holott csak azt idézték, idéztük, amit ő maga leírt, azaz:
"Vezetője voltam a ferencvárosi SZDSZ-es Gegesy Ferenc által önkényesen felszámolt KULTIPLEX nevű, közkedvelt zenés szórakozóhelynek, mozinak."
Szókiforgatásról tehát aligha lehet szó. Az pedig megint egy sajátságos megközelítés, hogy "undorodtam tőle folyamatosan, de azért ott dolgoztam", hiszen ennyi erővel Gyurcsány összes szekértolóját is fel lehetne menteni, mert csak ez meg az volt a rendszerben, és igazából utólag felháborította minden, ami akkor és ott történt, és különben is csak Gyurcsány utasításait hajtotta végre...
Nem is beszélve arról, hogy nem csak akkor vagy a felszámolás után, de még most, a kampányban sem határolódott el az ott zajló magyar- és keresztényellenes tevékenységektől, sőt, mint a megfogalmazásból is látható, közkedvelt zenés szórakozóhelynek nevezi. Így fogalmazna egy ember, aki undorodik valamitől - s ha a politikusok észjárását is figyelembe vesszük, hozzátehetjük: és pont annak a körnek, akik ellen mindez irányult és akiknek a szavazataira számítunk?
Döntsön az olvasó, alább a levél.
Tisztelt Kuruc.info Szerkesztőség!
A hivatalos titulusom műszaki igazgató volt (a névjegyemen is ez állt), mely munkakörben, az engem alkalmazó cég - közvetlenül pedig az ügyvezető - utasításait követtem, munkavállalói minőségben. A programokba semmi beleszólásom nem volt, munkakörömnél fogva nem is lehetett. Többnyire meg sem néztem őket, mert nem érdekeltek, és nem is az én ízlésemnek megfelelőek voltak, a programokon fellépő zenekarokat sem ismertem.
Nevezett program során, a helyszínen sem voltam, mivel undorítónak találtam, amikor kiderült mi is fog ott történni. Felháborodásomnak családom körében is hangot adtam. Ez a rendezvény is azok közé tartozott, amiket a Sziget-től örökölt a cég, és a szerződés szerint helyszínt kellett nekik biztosítani. A rendezvényt látva, a főnökeim megtiltották a hasonló „partikat”, és a továbbiakban körültekintőbben jártak el a terem bérbeadásakor. A műszaki vezető is vezető, de belátom, hogy lehetett volna szerencsésebben is fogalmazni a szórólapon. Megmondom őszintén, a többiekkel való egyeztetés során, fel sem merült bennünk, hogy ezt majd ily módon kiforgathatják. Jóhiszeműségemet maga az a tény is igazolja, hogy ezt a munkahelyemet is nyíltan megemlítettem. Sajnálom, hogy pont egy olyan dolgot rónak fel nekem, ami már akkor is undorított. Ezzel gyakorlatilag az említett esemény szervezői, akiknek ez a „program” jó hecc volt, ismételten röhöghetnek a markukba, ha sikerül kiütniük az ellenfeleik köréből, egy olyan embert, aki kész is, és képes is munkáját áldozni a Jobbik célkitűzéseiért, és tenni valamit az élhetőbb Magyarországért.
Tisztelettel:
Bodor András
(Cikkünk eredeti címe: Pár éve még kereszténygyűlölő partikat szervezett, ma a Jobbik hegyvidéki jelöltje)
 
 
Miért mondott mást a pártigazgató és a helyi elnök Nagykőrös-ügyben? - Utánajártunk
Téves hírnek nevezte tegnap a Jobbik pártigazgatója, hogy az MSZP-vel és az SZDSZ-szel közös jelöltet támogatnának Nagykőrösön, egyértelműsítve: sem a független, sem a fideszes jelölt ne várjon jobbikos voksokat. Igen ám, de a „téves hír” nem holmi kósza híresztelés volt, hanem a Jobbik nagykőrösi elnökének nyilatkozata, aki az Indexnek és az MNO-nak ugyanazt mondta (alább olvasható Szabó Gábor és Dénes Dénes nyilatkozata is), mégpedig: „Ványi Ambrus volt az a pártsemleges jelölt, akit egyáltalán támogatni érdemes. A Jobbik mérlegelte, hogy nem elég erős önálló jelölt indításához, úgy döntött, mögé áll ”.
 
Mivel szerkesztőségünk birtokába jutott a fent látható, Nagykőrösön nyolcezer példányban terjesztett szórólap, amely a jobbikos támogatást látszik alátámasztani (nagy méretben és teljes egészében itt), ráadásul a két megnyilatkozás közötti ellentmondás is egyértelmű, rákérdeztünk a pártigazgatótól, mi erre a magyarázat.
- Mi tényleg nem támogatunk senkit Nagykőrösön, mert ennek jóváhagyását országosan kellett volna elfogadnunk, de tudtunk nélkül indult el ebbe az irányba a nagykőrösi Jobbik, és már fel sem merülhet, hogy mégis támogatnánk majd – közölte érdeklődésünkre Szabó Gábor.
Megosztotta velünk az is, hogy tegnap, mikor erről értesült, mind a nagykőrösi Jobbiknak, mind a Pest megyeieknek tudtukra adta hibájukat, és felszólította őket, mindent vonjanak vissza ezzel kapcsolatosan, mert addig egyetlenegy független polgármesterjelöltet sem támogat a Jobbik, míg meg nem hallgatják őket, és országosan nem bólintanak rá.
A polgármesterekről szóló döntések országosan születnek, itt kerülték meg a vezetést, így keletkezett a zavar - magyarázta a pártigazgató a Kuruc.infónak.
 
Korábban írtuk: Cáfolja a Jobbik pártigazgatója, hogy közös jelöltet támogatnának az MSZP-SZDSZ-szel
A mai napon az a téves hírt jelent meg különböző sajtómédiumokban, hogy a Jobbik olyan független polgármesterjelöltet támogat Nagykőrösön, akit a helyi MSZP és SZDSZ is segít. Ezzel szemben a valóság az, hogy a Jobbik sem a fideszes, sem a független polgármesterjelöltet nem támogatja. A Jobbik eleve kizárja az önkormányzati kampányban is annak a lehetőségét, hogy akár hivatalos, akár nem hivatalos formában együttműködjön a Magyarországot tönkretevő két politikai párttal, az MSZP-vel és az SZDSZ-szel - írja közleményében a Jobbik pártigazgatója.
 
A Jobbik Magyarországért Mozgalom Jelöltállítási Szabályzata szerint a 10 000 lakos feletti települések esetén – mint amilyen Nagykőrös is – a párt Országos Jelöltállítási Bizottságának meghallgatása és jóváhagyása szükséges minden jobbikos és Jobbik által támogatott független polgármesterjelölt indulásához. Nagykőrösről azonban egyetlen polgármesterjelöltet sem hallgatott meg ez a testület. Ennek oka az, hogy – ahogy Dénes Dénes helyi elnök is több nyilatkozatában elmondta – nem indít önálló polgármesterjelöltet és nem is támogat hivatalosan senkit a Jobbik, hanem elsősorban a képviselőtestületbe szeretnének minél nagyobb létszámmal bekerülni. Ennek tükrében a Jobbik Országos Elnöksége Nagykőrösön a párt a választóira bízza, hogy élnek-e választójogukkal a polgármester-választás során, és ha igen, akkor melyik polgármesterjelöltre adják voksukat - közölte szerkesztőségünkkel  Szabó Gábor.
 
Korábban írtuk: Nagykőrös: egy támogatói csapatban az MSZP-vel és az SZDSZ-szel a Jobbik
A Jobbik nagykőrösi elnöke és az SZDSZ helyi vezetője is arra kéri támogatóit, a polgármester-választáson szavazzanak Ványi Ambrusra - írja az Index. Az MNO híréből az is kiderül, hogy ugyanezt a jelöltet támogatja az MSZP is. A nagykőrösi ügyvéd civil szervezetek támogatásával nevezett be a választásra, amelyen az egykori kisgazdával, a Fidesz 2002 óta regnáló polgármesterével, Czira Szabolccsal kell majd megmérkőznie.
Olyan ez, mint Esztergom, ahol mindenki – az MSZP, a Jobbik és az LMP – felsorakozott a fideszes polgármester, Medgyes Tamással szemben – magyarázta az Indexnek a Jobbik nagykőrösi elnöke.
Dénes Dénes szerint Nagykőrösön sem történt más, szükség van a közös fellépésre a változás érdekében, és helyi mezőnyben Ványi Ambrus volt az a pártsemleges jelölt, akit „egyáltalán támogatni érdemes”. A Jobbik mérlegelte, hogy nem elég erős önálló jelölt indításához, úgy döntött, mögé áll. A jobbikos vezető szerint a civil szervezetek és más pártok által támogatott Ványival lehet esély a jelenlegi városvezető leváltására. Dénes szerint Ványi egyébként inkább az ő jelöltjük, mint az SZDSZ-é, hiszen eddig is több vallási szervezet támogatta.
A párt az elmúlt napokban szórólapjain azt állította: a városban mindent átszőtt a korrupció, az önkormányzat csatározások színtere lett, és számos önös érdeket tükröző beruházás került előtérbe a lakosok érdekeivel szemben, ezért szükség van a változásra. A Jobbik saját jelölteket állít a város mind a nyolc választókerületében.
Ványi támogatását az SZDSZ helyi elnöke, Kovács István már augusztus elején bejelentette a városi újságnak adott interjújában. Kovács jelezte, hogy szabad demokrata jelöltek nem lesznek ugyan, de arra kérte az SZDSZ eddigi támogatóit, hogy "liberális értékrendjükből adódóan" szavazzanak "a civil életből érkező valóban független jelöltre".
Czira az országgyűlési képviselői választáson áprilisban 58 százalékos támogatással szerezte meg a nagykőrösi mandátumot.
 
(Index - MNO nyomán)  /  http://kuruc.info/r/2/64382
 
Jobbik: Lehullott a Fidesz nemzeti álarca
Megmutatta valódi arcát a „nemzeti együttműködés kormánya”, hiszen elődjéhez, a Gyurcsány-Bajnai kabinetekhez hasonlóan száműzi a holnapi tisztavatásról a Szent Korona másolatát, de már a nemzeti lobogókat is problémásnak tartja - áll a Jobbik közleményében, alább a folytatás.
A Jobbik Simicskó István honvédelmi államtitkár 2008-as szavaival tiltakozik – ekkor tiltotta ki a Szent Koronát a tisztavatásokról Szekeres Imre volt honvédelmi miniszter –, aki "felháborodással értesült róla, hogy a honvédelmi miniszter száműzni készül államiságunk jelképét, a Szent Koronát államalapító királyunk, Szent István idei emlékünnepén rendezett tisztavatásról”. Simicskó két éve a történelemhamisítás egyik eszközének nevezte, hogy a nemzeti jelképeket eltüntetik a köztudatból, amellyel folytatják „az ezeréves magyar államiságot megtagadó bolsevik típusú államfelfogást”.
Mindezek után nem meglepő, hogy a Fidesz-KDNP köztársasági elnöke maga kezdeményezte a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökénél, a „túlzott nacionalizmustól óvva”, hogy az ifjúsági olimpián a sportolók ne vihessék fel hazájuk nemzeti zászlaját a dobogóra. A Jobbik szerint leesett a Fideszről a nemzeti álarc, elképesztő intézkedéseivel valójában az elmúlt 20 évben megszokott nemzetietlen együttműködés rendszerét építik tovább.
 
Pörzse Sándor és Volner János országgyűlési képviselők  /  http://kuruc.info/r/2/64473/
 
Schmitt hagyatéka: elfogadta kádárista javaslatát a NOB - eltiltották zászlójuktól a sportolókat
Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke és a szingapúri Ifjúsági Olimpia szervezőbizottsága elfogadta Schmitt Pálnak, a magyar köztársaság elnökének az eredményhirdetés protokolljával kapcsolatos nemzetellenes javaslatait.
A Köztársasági Elnöki Hivatal csütörtöki tájékoztatása szerint a játékokon részt vevő csapatok vezetőit már értesítették is arról, hogy a versenyek eredményhirdetésekor a sportolók nem vihetnek magukkal személyes tárgyakat, feliratot, kabalafigurát és (főleg:) zászlót.
Schmitt Pál a NOB magyar tagjaként az indoklás szerint "ezzel a javaslattal kívánta megóvni az Ifjúsági Olimpia eredményhirdetésének rendjét, különös tekintettel az esetleges túlzó nacionalista megnyilvánulásoktól".
A köztársasági elnök elmondta, hogy a győztesek és helyezettek nemzeti hovatartozása egyértelműen megállapítható, mert bemondják országuk nevét, tiszteletükre felvonják a nemzeti lobogót, elhangzik a nemzeti himnusz, valamint az egyenruhájukon is feltüntetik országuk címerét.
Schmitt szerint "az ifjúsági ötkarikás esemény célja nem a nemzetek vetélkedése, hanem a világ fiataljainak nemes megméretése a sporton keresztül, és hogy mindemellett egymást tiszteletben tartva, barátságokat kötve, jobban megismerjék egymást".
(MTI nyomán)
 
Korábban írtuk: Jó Kádár-tanítvány az elnökünk: "A versenyzőknek nem kellene túlságosan hazafiasnak lenniük"
Schmitt Pál köztársasági elnök szerint a sportolóknak meg kellene tiltani, hogy felvigyék országuk zászlaját a dobogóra eredményhirdetéskor, mert az túlságosan hazafias. A szingapúri ifjúsági olimpián tartózkodó korábbi NOB-elnök javaslatáról - a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség honlapja szerint - tájékoztatta Jacques Rogge-ot, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökét is.
Ebben biztosan egyetértenek

"Az ifjúsági olimpia egy nagyon jó ötlet, szükség van fiatal hősökre és példaképekre" - idézte Schmitt Pált a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség, az AIPS honlapja.
"Beszélgettem Jacques Rogge-gal, és azt mondtam neki, meg kell hozni néhány fontos döntést, például, hogy a versenyzőknek nem kellene túlságosan hazafiasnak lenniük, ezért ne vigyék magukkal az országuk zászlaját a dobogóra. A zászló már ott van a helyszínen és az akkreditációs kártyán, a himnusz is hallható, nem szabad eltúlozni a rivalizálást. Roppant fontos, hogy az emberek közel kerüljenek egymáshoz. Éppen ezért arra kértem az elnök urat, hogy tiltsa meg ezt a dolgot" - mondta a párbajtőrben kétszeres olimpiai bajnok Schmitt - írja az Origó.
Kapcsolódó:

Szemkilövésre és Gárda-oszlatásra van pénz, abroncsra nincs - ezért kellett meghalnia
Telegdi Zsoltnak még mindig mások biztonságát kellene védeni, ha az ő biztonságára is figyelt volna valaki. A fiatal törzsőrmester hét éve dolgozott motoros rendőrként, és az ország tíz legjobbja közé tartozott. A nem megfelelő körülmények azonban az életébe kerültek.
Telegdi Zsolt országszerte az egyik legjobb motoros rendőr volt, imádta munkáját
Telegdi Zsolt hétfő reggel is felvette a szolgálatot, felettese Budapestre küldte. A rendőr nem vállalta az utat, arra hivatkozott, hogy a motoron lévő abroncsokkal képtelenség közlekedni. Főnöke Tatáról Tatabányára küldte, hogy onnan kocsival mehessen a fővárosba, a kiváló motoros rendőr azonban soha nem érkezett meg: az M1-es autópálya 63-as kilométerkövénél elcsúszott, és életét vesztette.
– Zsolti jó ideje panaszkodott, hogy a motorja alkalmatlan a szolgálatra. Több mint egyéves gumik voltak rajta, amelyeket még az elődje is használt. Számtalanszor felcsattant, hogy nem akar ezért meghalni – szipogta a tragikusan elhunyt rendőr hozzátartozója, aki azt is elmondta, hogy Zsolt a baleset előtt tervezte, hogy saját pénzéből rendelt új gumikat a rendőrségi motorra. – Hétfőn épp Tatabánya felé tartottam az autópályán, amikor megláttam egy rendőrmotort az árokban. Nem láttam a rendszámát, így nem tudtam, hogy az öcsém motorja, ezért továbbmentem – folytatta a hozzátartozó, aki alig három perccel a végzetes tragédia után hajtott el a helyszín mellett.
Zsolt többször is panasszal élt feletteseinél az általa használt motor állapota miatt, a helyzet azonban soha nem változott. Mindössze pár szolgálat múlva kétkerekűről autóra váltott volna. Ez a terve azonban már soha sem válhat valóra.
– Nincs egy hete, hogy Zsolti azt mondta, nem akar már annyi kockázatot vállalni, hisz alig három hét múlva születik meg második gyermeke. Felesége, Ágnes teljesen összetört – tette hozzá még a hozzátartozó.
Az ügyben a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság folytat eljárást, a motorkerékpár műszaki állapotát is vizsgálják. Ha a vizsgálat befejeződik a rendőrség is megteszi a szükséges intézkedéseket, ha kell, a parancsnokot is felelősségre vonják.
– Alapos, mindenre kiterjedő vizsgálatot kértünk az ORFK vezetőjétől a baleset körülményeit illetően, beleértve a motor és a védőruházat állapotát is – mondta el a Blikknek Molnár János, a Független Rendőr Szakszervezet általános ügyvivője. – Addig is bízunk benne, hogy ezek után nem lesz olyan parancsnok, aki kiküldené az útra a beosztottját, ha az motorjának rossz állapotára panaszkodik.
(Blikk nyomán)  /  http://kuruc.info/r/2/64448/
 
E téren nincs válság: tízmillióból állítanak holoemlékművet Kóser Lajos városában
A debreceni közgyűlés a pénzügyi bizottság javaslatára támogatja a debreceni holokauszt-emlékmű felállításának tervét.
A bizottság támogatta azt az előterjesztést, hogy a "holokauszt debreceni áldozatainak emlékére" állítsanak fel egy köztéri műalkotást vagy a jelenleg felújítás alatt álló Hal köztéren, vagy az egykori gettó területén.
A bizottság azt javasolta, hogy erre 10 millió forintot különítsen el a város.
(a Mazsihisz honlapjáról magyarítva)  http://kuruc.info/r/2/64449/