Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. augusztus 21., szombat

6.076 - Magyarok Szövetsége, Budapest, 2010. augusztus 21. 16:47

Felhívás képviselőjelöltek számára

Azon képviselőjelölteknek, akik az őszi önkormányzati választásokon a Magyarok Szövetsége egyesület támogatásával kívánnak indulni, több kötelezettségük van.

2010. augusztus 13-án Kunszentmiklós-Bösztörpusztán a Magyarok Országos Gyűlésén zajlott a „Megtalált falu” közösségi kezdeményezések, fenntarthatósági modellek Magyarországon című tanácskozás. A tanácskozást a Magyarok Szövetsége támogatta, médiatámogatója a Szövetség Televízió volt.

A Magyarok Szövetsége fotópályázatot HIRDET

A Magyarok Szövetsége fotópályázatot hirdet Bösztörpusztán, 2010.augusztus 13-14-15-én második alkalommal megrendezésre kerülő Magyarok Országos Gyűlésén (MOGY) történtek fényképen való bemutatására, az esemény hangulatának megörökítésére.

Korona-Hitel Szövetkezet

Kedves részjegy tulajdonos(ok)!

A Korona-Hitel Szövetkezet számlájára megérkezett befizetése alapján az Igazgatóság 2010. július 6-i ülésén a Szövetkezet tagjai közé fogadta.
A részjegyet fizikailag is kinyomtatjuk. Ehhez az Önre vonatkozó bizonyos személyes adatok szükségesek, melyeknek egyeztetése részben megtörtént.
Amennyiben ehhez az egyeztetéshez Ön nem kapta meg – általunk E-mail-ben megküldött – adat-egyeztető levelünket, kérjük, hogy írásban haladéktalanul erősítse meg E-mail címét, hogy megismételhessük az adat-egyeztetésünket.

A demokrácia teljesebb változatát, felsőházas parlamentet akar a Magyarok Szövetsége

Magyarországon 1608-tól 1944-ig - a jelentősebb és politikailag fejlettebb európai országokhoz hasonlóan - kétkamarás parlament volt. 1944 előtt a Parlament Alsóházában voltak a pártok, a Felsőházában pedig az egyházak vezetői, a legfontosabb a szakmai és közéleti személyiségek, valamint az oktatás és a gazdaság meghatározó intézményvezetői. Ekkor a felsőházi helyeket főleg méltóság és hivatali rang alapján töltötték fel, de az összetételben még a Horthy-idők végére jelentős változás történt. A korporációs elv és elitista stílus lassan csökkent. Általános vélemény, hogy az akkori idők Felsőháza mindig megfontolt és mértéktartó volt, működésével igyekezett lehetőleg jó irányba terelni a hazai politikát a legkritikusabb időkben is.

Sportcsarnok felújítás

Még nem sikerült befejezni a Magyarok Szövetsége székházának részét képező sportcsarnok felújítását, szükség van az építésben segédkező emberekre.

Köszönjük a hagyományőrző lovas és gyalogos csapatoknak és harcművészeknek

Köszönetet mondunk azoknak a hagyományőrző lovas és gyalogos csapatoknak és harcművészeknek, akik elfogadták meghívásunkat, eljöttek és részt vettek a Magyarok Országos Gyűlésén. Köszönjük, hogy bemutatóitokkal, jelenlétetekkel az egységet támogattátok!

Tehetségkutató verseny győztesei

Az országos tehetségkutató verseny döntőjére Bösztörpusztán, 2010. augusztus 13-14-én került sor. A verseny győztesei:

Arany Korona Szövetkezet a MOGY-on

Szövetkezetünk mindhárom nap széles árukínálattal várja kedves vásárlóit. Árusítunk kenyeret, házitejet, péksüteményt, házi tésztát, lisztet, füstölt árut, házi készítésű lekvárokat, mézet, 100 %-os gyümölcslevet 1 és 5 literes kiszerelésben, sört, bort. Lesz még dinnye, burgonya, hagyma és sok minden más. Aki a rendezvény helyszínén száll meg, az is beszerezheti nálunk élelmiszer szükségleteit.

Tudósítás a lovas zarándoklatról

A borsodi lovas csapat augusztus 7-én szombaton indult a nagy útra Tibolddarócról, 13 lóval és a lovasokkal, akik között három gyermek is van, egy 13 éves ikerpár lány és egy 10 éves legényke Tibolddarócról. A csapatot tibolddaróciak, szőlősardóiak és vizsolyiak alkotják.

MOGY körút

Megérkezett Bösztörpusztára az az országjáró csapat, amelyik felvállalta, hogy végigjárja a magyarországi megyeszékhelyeket, nagyobb településeket, hogy hangos magyar szóval biztassa az embereket a Magyarok Országos Gyűlése meglátogatására.

Magyarok Országos Gyűlése - legfontosabb tudnivalók röviden

A Magyarok Országos Gyűlése mintegy kiegészíti a csíksomlyói búcsú magyarság összetartó szakrális csodáját, nemzetegyesítő, lélekemelő tisztaságát. Mégpedig az összmagyarság kultúrájának, hagyományvilágának teljes körű bemutatásával, szellemi értékeink életre keltésével, világszínvonalú magyar termékeink reprezentatív vásárával.

- a rendezvényre a belépés ingyenes
- a rendezvény helyszínén a sátorozás ingyenes, a több napra érkezőknek tudnivalók itt olvashatóak

Római katonák Dunaszekcsőn, Aratónap Mohácson

Fesztiválokban bővelkedő hétvégét zárt az MSZ Baranyai Szervezete. Július 17-én szombaton, erőnket megosztva, két rendezvényen is jelen voltunk. Dunaszekcsőn, a római kort felidéző VIII. Lugio-napokon, a város határában pedig a Mohácsi Polgárok Olvasóköre szervezésében zajló Aratónapon.

Bemutatkozásunk a Tenkes Élményfaluban

A Tenkes alján, a siklósi várkertben mutatták be a nagysikerű tévéfilmsorozat színpadi változatát, a „Tenkes Kapitánya” című zenés darabot 2010. július 22. és 25. között. Az előadást neves művészek segítségével állította színpadra a darab rendezője Balikó Tamás és Ács Bálint producer.

Boldogasszony és Mária tisztelet - élőkép a MOGY-on

A magyar lélek, népművészet és hagyomány az elmúlt korokon átívelően megőrizte a régi világ Boldogasszony és Mária tiszteletét. Nagyboldogasszony napján a Hétboldogasszony Hajléka mellett mutassuk meg, hogyan él a sok ezer évre visszanyúló Istenanyai szerepkör a mai napig a nemzet hagyományaiban!

Átadtuk Baranya zászlaját

Mocsáry László és útitársa 2010. augusztus 7-én a késő délutáni órákban – egy szerencsésen végződő rendőri intézkedés és Pécs belvárosában való bolyongás után – rendben átvették Baranya zászlaját.

Ébredezik a magyar! Kárpátalján két új Magyarok Szövetsége csoport alakult

A Magyarok Országos Gyűlésének egyik fő témája a Magyar Nemzeti Közösségek Tanácsa elnökségének megválasztása, munkafolyamatok, munkacsoportok megalakulása, majd a határon túli magyarok képviselőinek csatlakozása a Felsőházi Szövetséghez.

Trianon emléksátor

1920. június 4-én Trianonban meghozták a történelem legigazságtalanabb döntését
Az országrabló hiénák darabokra tépték hazánkat. Ez a tragédia a mai napig kihat a magyarság életére, hiszen nem csak országunk, nemzetünk is szétesett. Trianon árnyai 90 év után újra kísértenek, újra sötét felhők gyülekeznek országunk felett.