Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. augusztus 23., hétfő

6.077 - Farkas Éva: Bárcsak tévednék, jó lenne, ha nem lenne igazam!

Von: Farkas Éva
Gesendet: csütörtök, 2010. augusztus 19. 19:13
An: Kutasi József
Betreff: 6.056 - MAGYAR PARASZT HÁZAK ÉS NÉPI VISELETEK!

 

Kedves Kutasi Úr!

 

Oly gyönyörűek a parasztházak és a különböző tájegységről származó népi viseletek, hímzések, hogy kétszer is megnéztem és továbbküldöm ismerőseimnek is. Milyen kár, hogy már csak mutatóban maradt meg néhány épület, ami kultúránkhoz tartozik és számomra is nagyon kellemes emlékeket hozott elő a gyerekkoromból. Mára minden megváltozott, de nem biztos, hogy jó irányba. Talán még nem késő, mert mindig vannak olyanok, akik értékelik a régi szépet és elteszik a jövő nemzedékének, hogy örökké emlékeztesse az ifjúságot a magyar gyökerekre, amire büszkék lehetünk mindannyian.

 

"Bartkó Ágnes írta: A változás megkezdődött. Hamarosan már mindenki érezni fogja a bőrén. Vagyis már érzi, csak még nem tudja, hogy mi is az...!"

 

Sajnos a fönti idézettel nem tudok azonosulni, mert a változás nem kezdődött el és nem érzem a bőrömön az újat, csak a régi folytatását. Nagyon is látom és fölháborít, hogy a régi őskövület bolsevisták, akik a kommunizmusban elismert miniszterségig, igazgatóig, esetleg a Központi Bizottság tagjaként élték le évtizedeiket, most meg kormány közeli körökben tisztséget kaptak például miniszterelnöki tanácsadóként. Ilyenkor fölmerül bennem a kérdés, hogy nincs a nemzeti oldalon (közöttünk) erre alkalmas és szakképzett ember? Ezt nem hiszem! Hát, akkor így hogyan lesz változás??????? ... és ez csak a jéghegy csúcsa!!

 

Sajnálom, de ezt ki kellett mondanom, ez a véleményem, amit már érzek és tudom, nagyon is jól tudom, hogy mi is az!! Bárcsak tévednék, jó lenne, ha nem lenne igazam.

Szeretettel: F.Éva