Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. június 1., szerda

9.767 - A miniszterelnök szóvivője a mentőcsomaggal kapcsolatban azt mondta, hogy a munkából az adósoknak, a bankoknak, és az államnak is ki kell vennie a részét.


*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Ez a szöveg valóban pofátlanság Szíjjártó szájából... - KJ
Szijjártó: Mindenkinek viselnie kell a terheket
2011. május 31., 07:40 hirado.hu-fidesz.hu
   
A miniszterelnök szóvivője a mentőcsomaggal kapcsolatban azt mondta, hogy a munkából az adósoknak, a bankoknak, és az államnak is ki kell vennie a részét.

A kormány megegyezett a Bankszövetséggel az otthonvédelmi akciótervről, e szerint száznyolcvan forinton rögzítik a svájci frank árfolyamát, és 250 forinton az euróét a lakáshiteleknél.

Az ellenzéki pártok egyetértenek abban, hogy a kormány intézkedései hosszútávon nem segítik a devizahiteleseket. Szijjártó Péter szerint az ellenzék a minél rosszabb, annál jobb elvet folytatja, ahelyett, hogy örülnének annak, hogy a bankszektorral létrejött a megállapodás.

A miniszterelnök szóvivője a Magyar Televízió Az Este című műsorában elmondta, fontos, hogy mindenkinek viselnie kell a terheket: az adósok, a bankok és az állam is kiveszi a részét.

Szijjártó Péter az m1 Este című műsorában

Szijjártó Péter szerint az otthonvédelmi akciótervhez szükséges jogszabályokat hamarosan a Parlament elé fogják terjeszteni és a konzultáció is folytatódik, hiszen eddig öt pontban jutottak egyezségre, és még három pontban további egyeztetés szükséges.

Újra felelősségteljes döntést kell hozni az ügyfeleknek

Patai Mihály, a Bankszövetség elnöke szerint a megállapodás után az első kérdés az, hogy hányan élnek majd a lehetőséggel, mert az ügyfeleknek most újra egy felelősségteljes döntést kell hozni. A bankrendszer számára ez egy áldozat, mert elmaradt profittal kell számolni - tette hozzá.

Patai Mihály elmondta, hogy az ország 92 százaléka ingatlantulajdonos, ezért fontos, hogy újra lehessen ingatlan árverést folytatni. Ha a moratórium fennmaradt volna, akkor jelentősen csökkennének a lakásárak. A Bankszövetség elnöke úgy véli: erősíteni kell a bérlakásrendszert is.

kapcsolódó
   Otthonvédelmi Akciótervet hirdetett Orbán Viktor
   Szijjártó fizetése meghaladja a kétmillió forintos bérplafont (Privátbankár)