Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. június 2., csütörtök

9.785 - Összehívták a Szociális Kerekasztalt – Pertársaságot kezdeményeznek a bankok ellen

Feladó: MSZF SZK hitelkárosultak pertársasága

Dátum: 2011. június 2. 10:41
Tárgy: MSZF - hitelkárosultak pertársasága
Címzett: Kutasi József Antal


Összehívták a Szociális Kerekasztalt – Pertársaságot kezdeményeznek a bankok ellen

Budapest, 2011. június 2. csütörtök

 

     A Magyar Szociális Fórum szervezői június 9-re összehívták a Szociális Kerekasztalt a hitelkárosultak és a közüzemi díjhátralékosok tömeges otthonvesztése miatt. Javasolják a Kerekasztalnak, hogy kezdeményezze a hitelkárosultak pertársaságának létrehozását a hitelezőkkel szemben, a devizaalapú szerződésekre, mint hibás banki termékre hivatkozva, és segítse elő, hogy a hitelkárosultak kártérítésben részesüljenek – tudatta az MSZF SZK csütörtökön.

     Az Otthonvédők szerint az Európai Unió jogrendje, benne a magyar is, lehetőséget nyújt a hibás termék miatti kártérítésre, beleértve a banki terméket is. Legutóbb Nagy-Britanniában éltek a jogorvoslás lehetőségével. Május végén egy londoni bíróság 2900 milliárd forintra kötelezte a bankokat, mert egy bizonyos terméknek az összeállítása bizonytalan, megbízhatatlan volt. A károsultaknak a bank kártérítéssel tartozik, mert a kárt, a veszteséget ő okozta – állapította meg a brit bíróság az ítéletében.

     A Magyar Szociális Fórum, az Otthonvédő mozgalom egyik alapítójaként arra kéri a magyar ügyvéd társadalmat, hogy álljon élére ennek a nemes társadalmi kezdeményezésnek, és haladéktalanul dolgozza ki a hibás banki szerződések megtámadására alapozandó pertársaság jogi részleteit.

     A Magyar Szociális Fórum kötelességének tartja, hogy a bajba jutottak védelmében mindent tőle telhetőt megtegyen. Megakadályozza, hogy kisemmizzék őket tulajdonukból, és elvegyék a fedelet a fejük fölül a július 1-én megszűnő kilakoltatási tilalom után. A Szociális Kerekasztalnak konkrétan lépnie kell azoknak a közüzemi díjhátralékosoknak az érdekében is, akiket egyszerűen az utcára akarnak tenni, anélkül, hogy más lakhatási lehetőséget ajánlanának fel nekik. Nem szabad hagyni, hogy százezrek sorsa lehetetlenülhessen el a kormány bankokkal kötött kiegyezése miatt az adósok kárára – tudatták a Magyar Szociális Fórum szervezői a társadalmi szervezetekhez, a szakszervezetekhez és az Otthonvédők munkáját támogató politikai erőkhöz küldött üzenetükben, mellyel összehívták a Budapesten tartandó Szociális Kerekasztal tanácskozást.+++

 

Kiadta: MSZF SZK

+36 30 5927371

www.mszfszk.hu