Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. június 2., csütörtök

9.787 - PILISCSABA > CSILLAGÖSVÉNY KONCERTEK > 2011. június 17. péntek

Feladó: Csaba-Kör
Dátum: 2011. június 2. 15:32
Tárgy: CSILLAGÖSVÉNY KONCERTEK
Címzett: Kutasi József Antal <jozsef@kutasi.eu>


CSILLAGÖSVÉNY KONCERTEK

Zeneigazgató: Szabadi Vilmos MIDEM díjas hegedűművész
Moderátor: dr. Farkas Elek
Fővédnök: Kiss Antal
Támogató: Polgári Magyarországért Alapítvány

A Csaba-Kör Egyesület a sikeres újévi koncertek után Csillagösvény címmel tavaszi komolyzenei estéket indított, hogy a zeneszerető piliscsabaiaknak és barátainknak maradandó élményt nyújthassunk. Az első koncerten a bécsi Akadémia hallgatók (Lucis Quartett Wien) adtak hangversenyt Mozart és Beethowen műveiből Vonósvarázslat a császárvárosból címmel.

A második koncerten a Tatabányai Harmonika Duo Hacsaturján, Szemjonov, Zolotarjov, Podgomij, Piazolla és Vlaszov műveiből, a budapesti Floridus Fagott Quartett fiatal művészei Haydn, Händel, Mozart, Csajkovszkij, Sosztakovics, Prokofjev, Skirrow, Bergt, Ridout, Burndett, Weissenborn műveiből adtak nagy sikerű előadást. Az ír, skót és walesi népdalokból álló kelte blokk külön gyöngyszeme volt az estének.

A harmadik estén Szabadi Vilmos hegedűművész, Gulyás Márta zongoraművész és Tytus Miecznikowski gordonkaművész adott nagy sikerű koncertet. Brahms művei közül elhangzott az F-dur cselló, az A-dur hegedűszonáta. A műsort a három művész H-dúr triója tette emlékezetessé.

A tavaszi koncertsorozatot Hegedűs Endre zongoraművész Liszt estje zárja. Hegedűs Endrét a világ 300 legjobb zongoraművésze között tartják számon. A világ egyik legismertebb, legavatottabb Liszt-interpretárora. Liszt Ferenc születésének 200. évfordulója, a Liszt-év alkalmából járja az országot és koncertezik az országban és járja az egész világot, megismertetve az egyik legnagyobb magyar zeneszerző műveit, mesterkurzusokat tartva diákjainak. 1980-ban kapott zongoraművész és tanári diplomát, tíz nemzetközi zongoraverseny díjazottja. 2000-ben Liszt-díjat kapott. Eddig már több mint 2700 koncertet adott.

„A zongora a lelkem meghosszabbítása” – vallja magáról. Példaképének tartja Liszt Ferencet, akinek zenéje mellett csodálja emberi tartását, humánumát, segítőkészségét, vallásosságát.

„Hiszek abban, hogy az embernek feladata van, amit a Jóisten segítségével véghez is tud vinni.”

A koncerteken részt vevő 110-130 személy zenei élményét dr. Farkas Eleknek a darabok szakmai ismertetése teszi még gazdagabbá.

Helyszín: Iosephinum díszterme

Június 17. pénteki koncert programja

Hegedűs Endre zongoraművész

Magyar-Lengyel barátság az EU elnökségek jegyében

 A forrásnál
Benediction
Szerelmi álmok
XIV. magyar rapszódia
É-dúr etűd
F-moll ballada
Fisz-dúr noktürn
Á-moll mazurka
Ász-dúr mazurka
Andante spianato és nagy polonéz

A koncerten kerül sor Hegedűs Endre fenti művekből összeállított lemezbemutatójára.
Kérjük részvételi szándékát mielőbb jelezze, hogy jegye biztosítva legyen.
Jegyet igényelhet: 26/373-743, e-mail: alginit@freemail.hu. jegyár: 1.500.- Ft