Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. június 2., csütörtök

9.799 - Újra kell tárgyalni az államadósságot


*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Újra kell tárgyalni az államadósságot
2011.06.01 jobbik.hu

A Jobbik szerint jelentős adósságkönnyítés nélkül Magyarország nem lesz képes kitörni az adósságcsapdából, ezért tárgyalásos úton kell elérni jelentős adósságcsökkentést - jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Hegedűs Tamás. Leszögezte: az ország demográfiai tendenciái és foglalkoztatási mutatói kizárják, hogy jelentős adósságkönnyítés nélkül, még akár egy gyökeres és hosszú távú gazdaságpolitikai fordulatot feltételezve is, reális esély legyen arra, hogy elfogadható mértékűre csökkenjen az eladósodottsági szint.

Hegedűs Tamás szerint tévedés, hogy államadósságot csak fejlődő országoknak szoktak elengedni, hiszen Lengyelországnak 1990-ben, Szerbia-Montenegrónak 2001-ben, Argentínának pedig 2010-ben engedték el adósságuk egy jelentős részét.

A Jobbik szerint nem az a megoldás, hogy a magyar embereket "végsőkig kizsigerelve", mindenáron fizessük az államadósságot, hanem egy reális fizetési kötelezettség mellett könnyítsünk az ország és a lakosság helyzetén. Hegedűs Tamás hangsúlyozta: Magyarország sorsát és jövőjének minőségét jelentős mértékben a felhalmozódott adósság kezelésének sikere, illetve kudarca határozza meg a következő évtizedekben, éppen ezért fontos a tárgyaláson keresztüli adósságcsökkentés elérése.