Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. június 13., hétfő

9.841 - Megállapodott a kormány és a Bankszövetség! De hogyan?

* www.nemzetihirhalo.hu *************
Megint becsapták a népet!

2011. május 31. 00:19:57 Nemzeti InternetFigyelő


Megállapodott a kormány és a Bankszövetség! De hogyan? Ez a megállapodás csak elodázza a valóságos összeomlást. Mert mi is történt valójában?

A bankok felelőtlen hitelkihelyezésük, kapzsiságuk során becsapták a hitelfelvevőket, és tehették ezt úgy, hogy mohóságuknak és felelőtlenségüknek semmilyen következményét nem vállalják. Holott nyilvánvaló, hogy az extra haszon reményében adták a hiteleket. Ráadásul csak nevében volt devizaalapú, mert a hitelfelvevő egy fillér értékű devizát nem kapott kézhez, csak a bankok abban tartották számon a hitelt. Nyilvánvalóan látszik ma már, hogy éppen azért, mert bíztak a devizák drágulásában, és ezáltal abban, hogy növelhetik a törlesztő-részleteket!


Ilyen is csak Magyarországon történhet meg, hogy egy bank a hibás döntésének, felelőtlenségének következményét a legcsekélyebb mértékben sem viseli, hanem azt átháríthatja a hitelfelvevőre. A kormány pedig ismét cserben hagyta a népét. Ahelyett, hogy megvédené őket a haramiák támadásától, inkább a gazembereket védi. Mit kellene tennie? ...


Először is ki kellene jelentenie, hogy azokat a hitelszerződések, amik fedezete a lakás, semmisek. Senkitől nem lehet elvenni a lakhatását, lakását. Másodsorban azt, hogy a bankok is felelősek a rossz szerződésekért, tehát annak következményét vállalniuk kell. Le kell nyelniük ezt a békát! Különösen akkor lenne szükség erre a szigorú intézkedésre, amikor ennyire magas a munkanélküliség, és ennyire bizonytalan mindenkinek az állása. Amiért kizárólag az állam, a kormány a felelős! A kormány tagjait személyes felelősség terheli az ország helyzetéért, s nem mutogathatnak az elődökre, mert ennek tudatában vállalták a hivatalukat! A kormány nem teljesíti kötelességét azzal, hogy nem biztosítja az állampolgároknak a munkalehetőséget!


Meg kell teremteni a személyes felelősség szigorú rendszerét azok esetében, akik kiemelkedő pozíciókat vállalnak, hiszen a lehetőségeik is kiemelkedők, lásd, saját szakállukra herdálták el a közvagyont! A magyar nép tekintélyes vagyont bízott az elmúlt húsz év kormányaira, amit azok elloptak, eltékozoltak, s ezért személyes felelősség terheli az összes valamikori kormánytagot!


Ügyes húzás volt, amit Orbánék tettek azzal, hogy megállapodtak a bankszövetséggel. Ugyanis ezzel sikerült kivetniük a nyakukból a devizahitelesek gondját, s rátolták a következő kormányra. Bizonyára érzik, hogy 2014-ben már nem ők fognak kormányozni.


Akárhogy nézzük is azt, ami történt, a probléma csak drasztikus döntéssel lenne megoldható, amit az Orbán-kormány nem mert megtenni!


Itt tartunk most. Megint népvakítás történt, mert egy pillanatig se higgyük, hogy a megállapodás vége, lejárta után a bankok nem fogják visszamenőlegesen is behajtani az ügyfeleinken az elmaradt extrahasznot!


ISTEN ÓVJA MAGYARORSZÁGOT!


Czakó István