Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. június 15., szerda

9.869 - Sólyom 195 milliós családi fészke

** www.nemzetihirhalo.hu *************
Sólyom 195 milliós családi fészke
FN.hu-lapszemle 2011. június 14. 07:34

Csaknem kétszázmillió forintba került az ingatlan, amit a Köztársasági Elnöki Hivatal a volt államfőnek, Sólyom Lászlónak vásárolt a Normafánál - írja a Blikk.

A volt köztársasági elnök új címét szigorú titokként kezelték, de a Blikk megtudta, hogy a Köztársasági Elnöki Hivatal végül 195 millió forintért jutott a Normafánál, Budapest XII. kerületében a korábbi magánhasználatú ikerház feléhez. Az otthon luxuskategóriájú, 265 négyzetméter alapterületű, ehhez 75 négyzetméteres garázs és 55 négyzetméteres terasz tartozik, a telek területe 2018 négyzetméter. A hatalmas, ősfás ingatlan háromszintes, ötszobás.
Sólyomék ideális otthonát több mint egy évig keresték. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. több villát is felkínált, ám mindegyikre nemet mondtak, mondván: egyik sem lakható. Az egyik egy egykori nővérszálló volt, a másik egy drogambulancia, állítólag nehezen átalakítható, kicsike szobákkal - írja a bulvárlap. A törvény szerint egy ingatlan élete végéig jár Sólyomnak, illetve feleségének. A hosszas huzavona miatt csak néhány hónappal ezelőtt költözhetett be a 2010-ben leköszönt volt államfő új otthonába.