Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. június 15., szerda

9.874 - Egymilliárd eurós hitelszerződést kötött a Mol

** www.nemzetihirhalo.hu *************
Egymilliárd eurós hitelszerződést kötött a Mol
2011. június 14. 08:44 Privátbankár

A Mol Nyrt. 2011. június 10-én 1 milliárd euró keretösszegű rulírozó hitelszerződést írt alá, amely a 2012. május 23-án lejáró, 700 millió euró keretösszegű rulírozó hitelkeret illetve a 2013. július 25-én lejáró 825 millió euró keretösszegű rulírozó hitelkeret részleges refinanszírozására szolgál - olvasható a társaságnak a BÉT honlapján megjelentetett közleményében.

A tranzakció részeként a 2005. májusában kötött 700 millió eurós hitel törlésre kerül. A hitel 5 éves futamidejű, mely további 1 plusz 1 évre meghosszabbítható - közölte a társaság.

Kapcsolódó:
   Július 15-éig realizálódik a Mol-szerződés
   Ötven milliárd eurót remél Görögország a válságprivatizációtól (origo)
   Magyarország 6,5 milliárd eurót kap az EU-tól (euractiv)


Budai Gyula a Nitrogénművek 24 milliárdos állami támogatását vizsgálja

A péti Nitrogénművek Zrt. állami támogatását is vizsgálja Budai Gyula elszámoltatási és korrupcióellenes kormánybiztos - értesült a Magyar Nemzet. A támogatást korábban az Európai Unió is jogellenesnek minősítette. (origo 2011. 06. 08.)

    * Gyurcsány felelősségét is vizsgálná a péti Nitrogénművek ügyében Budai Gyula
    * Államilag támogatott hitel segít a viharvert gazdákon
    * "Dolgozunk, keményen" - Hol tart az elszámoltatás?

Elszámoltatás? Viccelsz?

Papcsák Ferenc elszámoltatási kormánybiztos tegnap büszkén az asztalhoz csapta mappáját, öklére támaszkodva előre hajolt, szemünkbe nézett cinkos tekintetével, és kijelentette: "A Gyurcsány és Bajnai kormányok több minisztere is az elszámoltatások látókörébe került." (varanus 2010.07.14.)


Cinikus politikus vagy profi jogi pr szakember? - Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos portéja


Egy éves a kormány, s így egy éves a kormányzati szinten professzionálissá fejlesztett jogi pr gyakorlat is. A tavaly májusban hivatalba lépett Orbán-kormány az első a rendszerváltás után létrejött kabinetek közül, amelyik tudatosan és előre tervezetten él a büntetőügyek kommunikációs értelmezésének lehetőségével. A politikai és a jogi kommunikáció határterületén tevékenykedő elszámoltatási kormánybiztos intézménye új, de meghatározó szereplője a magyar közéletnek. (petrocelli 2011.06.05.)