Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. június 16., csütörtök

9.877 - A bohócforradalom kirobbantóinak egyike a minap még az MSZP-s Kiss Péter köreinek támogatását élvezte

** www.nemzetihirhalo.hu *************
A szoci malac, Kiss Péter csicskása volt az egyik bohócforradalmár
2011. június 15. 21:08 Hunhír.info

A bohócforradalom kirobbantóinak egyike a minap még az MSZP-s Kiss Péter köreinek támogatását élvezte, másika pártot alapított a 2010-es választások előtt.

A holnapi úgynevezett bohócforradalom egyik szervezőjének már van pártalapítási tapasztalata - derül ki a holnap utcára kerülő Heti Válaszból. Árok Kornél 2009. április 22-én (109 érdekképviseleti társával) Pilisszentkereszten pártot alapított Szövetség az Egységes Magyarországért - Közbiztonság és Demokratikus Közélet Szövetsége (SZEM) néven. Árok rögtön az első kongresszuson az országos választmány elnöke lett, s e minőségében jelentette be, hogy a SZEM székhelye ugyanott lesz, ahol a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetéé. E pártról sokan gondolták akkoriban, hogy a Fidesz-KDNP konkurenciája akar lenni (ilyenformán az MSZP áttételes érdekeit szolgálja), mivel alapszabályban mondta ki: tiszteli "a patriotizmust, a nemzet javát szolgáló hagyományok mának is szóló üzeneteit", valamint "a keresztényi kultúra szellemi és erkölcsi értékeit".

A pártocska végül rajthoz állni sem tudott a 2010-es választáson - valakinek mégis hasznot hajtott a léte. Gaskó István szakszervezeti vezér e politikai kalandra hivatkozva tudta kiebrudalni a pártsemlegességét hangsúlyozó Független Szakszervezetek Demokratikus Ligájából az Árok-féle tűzoltókat is tömörítő Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségét (FRDÉSZ). Utóbbi a Liga ernyője alá gyűlt tagszervezetek legerősebbike volt, az Árokék pártosodását eltűrő Kónya Péter FRDÉSZ-elnök tehát napi szinten veszélyeztette Gaskó elnöki hatalmát. A Liga ráadásul 2006-2007-től az ellenzéki jobboldal külsős, "pártsemleges" szövetségeseként mutatkozott (pláne az egészségbiztosítás privatizálása elleni akciók során), Kónya pedig 1998 óta balos karakterű Che Guevara-klónként irányítja az FRDÉSZ-t. A Szovjetunió - jelenleg Ukrajnához tartozó - Lvovi Műszaki Egyetemén tanult haditudósítást, majd némi újságíróskodás és sajtószóvivősködés után lett függetlenített szakszervezetis. Annak is híre ment, hogy a FRDÉSZ az előző kormányzati ciklus végén olyan megállapodást tudott kötni a szocialista Kiss Péter miniszteri felügyeletével működő Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvánnyal, melynek révén töredékáron jutott nagy értékű üdülésicsekk-állományhoz.

A szakszervezeti világ e gesztust máig úgy értelmezi, hogy az MSZP azért támogatta Kónyát (illetve rendvédelmi szövetségét), mert vele akarta megpuccsoltatni a jobbra húzó Gaskót a Ligán belül. Egy biztos: a FRDÉSZ és az üdülési alapítvány közti megállapodások nyilvánosságra hozataláért néhány hónapja az a - Szima Judit vezette - Tettrekész nevű rendőrszakszervezet indított pert, amely korábban a Jobbik szövetségeseként vált ismertté, ma pedig - lássunk csodát - a FRDÉSZ-es "bohócforradalom" támogatására sarkallja tagjait.

De hogy a balos fertályon kedvelt Kónya Péterék miért álltak rá arra az utcai-forradalmi pályára, amit a Tettrekészt vezető Szima Judit jelölt ki az érdeksérelmet szenvedő rendvédelmisek számára - egyebek mellett ez is kiderül a Heti Válasz június 16-i számából.