Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. június 17., péntek

9.895 - Magyarok Világszövetsége > 2010. évi közhasznúsági jelentése > Szöveges beszámoló!

From: MVSZ Sajtószolgálat <sajtoszolgalat@mvsz.hu>
Date: 2011. június 10.
Subject: Az MVSZ 2010. évi közhasznúsági jelentése
To: Kutasi József Antal

A közelmúltban ülésezett a Magyarok Világszövetségének Küldöttgyűlése, amely elfogadta a szervezet 2010. évi közhasznúsági jelentését, a Szövetség számára új Alapszabályt fogadott el, és a megüresedett tisztségekbe új tisztségviselőket választott. A Küldöttgyűlés határozatait sorozatban ismertetjük. Ma a közhasznúsági jelentés szöveges részét tesszük közzé.

Az MVSZ 2010. évi közhasznúsági jelentése

Szöveges beszámoló

A mélyülő világválság közepette a Magyarok Világszövetsége 2010-ben is érdemi, kiemelkedően közhasznú munkát végzett a magyar és az egyetemes közjó érdekében, mindvégig hármas jelszava jegyében eljárva: HAGYOMÁNY-TUDÁS-ÚJJÁSZÜLETÉS.

Tevékenységét továbbra is állami költségvetési támogatás nélkül kellett végeznie, immár folyamatosan egy évtizede.

 

1. A 2010. év meghozta a 72 éves Magyarok Világszövetsége történetének legnagyobb eredményét. Az Országgyűlés, 2004. december 5-i népszavazás IGEN szavazataira alapozva módosította az 1993. évi LV., a magyar állampolgárságról szóló törvényt, lehetővé téve, hogy ezután a külhoni magyarok magyar állampolgárságot szerezhessenek, anélkül, hogy ezért Magyarországra kellene telepedniük. A törvény 2011. január 1-én életbe lépett. Ezáltal utolsó állomásához érkezett az a közjogi harc, amelyet a Magyarok Világszövetsége 1996-ban, a Magyarok IV. Világkongresszusán nyitott meg, és amely 2004. december 5-én érte el csúcspontját. Jelen beszámoló első (M1: Az MVSZ erkölcsi alapja) és második (M2: A nemzeti egység ára) melléklete részletezi Szövetségünk és magyar nemzetünk életének ezt a kiemelkedő jelentőségű eseményét.

Tovább > Érkezett egyéb írások < Tovább