Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. április 19., csütörtök

14.606 - Nemzeti Fejlesztési Minisztérium > Új vonatokat rongáló graffitizőket fogtak el a MÁV Zrt. márciusban átadott Biztonságirányítási és Felügyeleti Központja segítségével.

Feladó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium <noreply@kormany.hu>
Dátum: 2012. április 19. 16:10
Tárgy: A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele 2012-04-19
100 milliárdos hitelkeret a közösségi közlekedés fejlesztésére

A Kormány a közösségi közlekedés infrastrukturális feltételeinek fejlesztése érdekében határozatot hozott a Magyar Fejlesztési Bank Közösségi Közlekedésfejlesztés Finanszírozási Programja keretösszegének a korábbi érték kétszeresére, 100 milliárd forintra emeléséről. A kibővített árfolyam-fedezeti kötelezettségvállalással is megtámogatott programban elérhető hitelek futamideje legfeljebb 15 év.

Újabb fontos lépés az elővárosi vasútfejlesztésben - Korszerűsítés 29 km-en és második vágány építése Aquincum és Pilisvörösvár között

A Északi Vasúti Duna-híd – Esztergom vasútvonal utolsó elemeként az Északi Vasúti Duna-híd – Pilisvörösvár vonalszakasz kivitelezésére vonatkozó közbeszerzési eljáráson is eredményt hirdetett a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A fejlesztés keretében 29 km-en újítják fel a vasúti pályát, valamint második vágány is épül Aquincum megállóhely és Pilisvörösvár állomás között.

Hatékonyabb közigazgatást eredményez a kormányzati informatika konszolidálása

A közigazgatás olcsóbb és rugalmasabb, azaz hatékonyabb működését teszi lehetővé a kormányzati informatika infrastruktúrájának konszolidálása - mondta Vályi-Nagy Vilmos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kormányzati informatikáért felelős helyettes államtitkára a CIO Hungary 2012 szakmai konferencia megnyitóján 2012. április 19-én, Siófokon.

A MÁV birtokba vette ingatlanjait - újra rend és biztonság a Nyugatiban

A MÁV Zrt. vezetésének célja, hogy a műemléki védettségű Nyugati pályaudvaron rendezett és tiszta, utasbarát körülmények érvényesüljenek, amelynek érdekében minden lehetséges jogi eszközt megragadott, hogy felszámolja a jogcím nélküli ingatlan használatot, amely nemcsak ellehetetlenítette a rendezett és biztonságos környezet kialakítását, de a műemléki épület épségét és eredeti állapotban való fennmaradását is veszélyeztette. 2012. április 12-én önálló bírósági végrehajtó vasútőrök és a rendőrség karhatalmi biztosításával ürítette ki a Nyugati pályaudvar műemlék épületében több vállalkozás által jogcím nélkül használt több mint 1000 négyzetméternyi területet.

Bizonyított a MÁV új biztonsági rendszere - graffitisek rendőrkézen

Új vonatokat rongáló graffitizőket fogtak el a MÁV Zrt. márciusban átadott Biztonságirányítási és Felügyeleti Központja segítségével. A térfigyelő kamerával tetten ért, őrizetbe vett két személyt egy társuk a rendőrségre ment meglátogatni, ám a videófelvételéről bebizonyosodott: ő volt a harmadik elkövető.

100 éve süllyedt el a Titanic

A Magyar Posta exkluzív alkalmi bélyegblokkot bocsátott ki a Titanic és dr. Lengyel Árpád, a Titanic segítségére elsőként siető brit Carpathia gőzös hajóorvosa emlékére.