Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. július 6., péntek

15.174 - Pozitív Híradó > Jeles magyarok a bélyegeken

Feladó: Pozitív Híradó
Dátum: 2012. július 5. 20:43
Tárgy: Jeles magyarok a bélyegeken
Címzett: Kutasijozsef1956 <kutasijozsef1956@gmail.com>



Jeles magyarok a posta új bélyegein

Négy jeles magyar személyiség - Örkény István és Ottlik Géza írók, Solti György karmester és Szentágothai János anatómus - születésének centenáriumát köszönti újdonságával a Magyar Posta.
bővebben>>>

A pólónk töltheti fel a mobilunkat

A „sütőben pirított” póló lehet az alapja annak a futurisztikus ruházatnak, amely energiával látja el a mobiltelefonokat, a táblagépeket és más elektronikus kütyüket.
bővebben>>>

Bringaprogram: ingyenes szerviz és mobilalkalmazás

Ingyenes szerviz és tanácsadás a bringaKúton, valamint új, kerékpárosoknak szóló mobilalkalmazás is szerepel a MOL bringaProgramban, amelyet csütörtökön mutattak be Budapesten.
bővebben>>>

Könnyen megszüntethető a vízkő

A vízkő: a vízből kivált és lerakódott anyagok, főként sók összessége, amely nagy mennyiségben tönkreteheti a vízzel kapcsolatos gépeket (mosógép, kávéfőző) és szabad szemmel is látható anyagot képez.
bővebben>>>

Klórmentes víz

A klórral nem csak ivóvíz fogyasztásakor találkozik a szervezetünk. Amikor zuhanyozunk vagy fürdünk, a meleg víz hatására pórusaink kitágulnak, így a klór a bőrön át könnyen felszívódhat. A klór jelen van még a zuhanyvíz gőzében is, ami a tüdőnkbe juthat levegővételkor.
bővebben>>>

Ismét Ghymes Fesztivál a Szent György-hegyen

Idén is a Szent György-hegyi Hegymagason rendezik meg a Ghymes Fesztivált. A most péntektől vasárnapig zajló, immár hetedik összművészeti rendezvényen a házigazda Ghymes, a magyar világzenei színtér népszerű zenekara kétszer is fellép.
bővebben>>>

A hangszerkészítés rejtelmei egy magyar mestertől

Orgonaépítőként kezdte, de 18-20 éve gitárkészítéssel és -javítással foglalkozik a Nógrád községben élő Viszkeleti Sándor. Az orgonaépítés nagy csapatmunka, a gitárkészítés és -javítás viszont egyedi megmérettetés - mondja, és mint kiderül, eredetileg sem az orgonát célozta meg.
bővebben>>>

Felújították a 130 éves debreceni Zsuzsi kisvasútat

Befejeződött az idén 130 éves debreceni, Zsuzsi erdei kisvasút pályájának két évig tartó felújítása, valamint a kapcsolódó idegenforgalmi létesítmények kialakítása. A mintegy félmilliárd forintos projekthez 400 millió forint uniós forrást nyert az üzemeltető.
bővebben>>>

Az "okos fényszórók" elkerülik az esőcseppeket

Egy új fényszóró-prototípus a hulló esőcseppek közé irányítja a fényt, így a csillámló eső nem vonja el az autós figyelmét a vezetésről.
bővebben>>>

Egyhetes nyári szabadegyetem a krasznahorkai vár alatt

A tábor a legnagyobb szlovákiai magyar ifjúsági rendezvény; idén 600-700 fiatalt várnak Krasznahorkaváraljára.
bővebben>>>

Új felfedezés mozdíthatja előre a bioüzemanyag-gyártást

Mintegy 300 millió éve, meglehetősen hirtelen befejeződött a kőszén felhalmozódása. A kutatók úgy vélekednek, hogy ezért a fehérrothadást okozó gombák okolhatók, az általuk termelt enzim ugyanis elbontja a kőszénképződéshez szükséges lignint. A felismerés elvezethet egy olyan eljáráshoz, amellyel akár fából is nyerhető dízelüzemanyag.
bővebben>>>

Nemzetközi adót javasol az ENSZ a fejlődő országok segélyezésére

Nemzetközi adót javasol egy csütörtökön közzétett ENSZ-jelentés a gazdasági válság miatt csökkenő fejlesztési segélyezés kiegészítésére.
bővebben>>>
RichPOI.com - a teljesen független, bulvártól mentes, hír és vásárlói portál
Igyekszünk elkerülni a reggeli borzongással történő napindítást, ezért a pozitív és optimista szellemiséget az egész portálra kiterjesztjük. Ezáltal más cikkeink sem a bajt, a válságot, bűnt, a pesszimizmust kívánják erősíteni szenzációhajhász módon, hanem inkább a megoldást, a kiutat, az optimista hozzáállást támogatjuk.

************