Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. október 14., vasárnap

15.733 - Független Újságírók Szövetsége > 2012. október 14. 19:14

Legfrissebb cikkek az oldalon

A közhangulat és a jövőtlenség miatt menekülnek a magyarok

2012. október 11., csütörtök 13:07 Index

Meglepő eredményre vezetett a közelmúltban Magyarországról elköltözők körében végzett nem reprezentatív kutatásunk. A külföldön újrakezdők többsége ugyan a pénz miatt hagyta el az országot, de a közhangulatot sem bírta. Az anyagiakkal majdnem egyenlő fontosságú volt a riasztónak tartott belpolitikai helyzet. A Túró Rudi viszont nagyon hiányzik.

Elszegényedik a magyar: drámain romlott a helyzet

2012, október 14 - 10:19 Népszabadság barikad.hu

Tavaly a magyarok közel háromnegyede nem tudott egy 50 ezer forintos, váratlanul felmerülő kiadást fedezni, és kétharmaduk anyagi okok miatt nem engedhetett meg magának egy egyhetes üdülést egész évben.

Jön a nyugdíjemelés! Mikor? Kinek?

November elsejétől - január elsejéig visszamenőleges hatállyal - 1,6 százalékkal emelik a nyugdíj, illetve egyes szociális ellátások összegét - olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb, csütörtökön megjelent számában.

Szarvasnász idején

"Nap szíve délben még hevesen ver,
hajnali pára földre szitál,
fákon még ringó, zöld színű pendely,
bércek ölén már ősz hezitál.
Dobbant a szarvas, eljött az óra,
ösztöne súgja, várja a nász,
szürkület óta erdőket róva
tisztások mentén párra vadász.

Gyökerek az Anyafldben

Felkavarja a homokot a szél, játszik vele, röpíti. Nagy erővel fúj, szemetet hord, lerakja, tovább viszi. Próbálja a fákat is kicsavarni, de nem boldogul velük. A fáknak gyökereik vannak. Jó mélyen beágyazódva a talajba! Mint a szeretet a szívekbe, úgy kapaszkodnak a hazai földbe! S minél jobban erőlködik a szél, annál több magot hintenek, szórnak el a fák, s röpíti őket öntudatlanul.

Kenderolaj, az egyik legnagyszerűbb orvosság

A kender 200 éve még a gyógyszerkönyvekben benne volt, gyógyszer-alapanyagként szerepelt. Egyedülállóan tartalmaz omega 3, 6 és 9 zsírsavakat. Erre a szervezetünknek nagy szüksége van. Kendermagot lehetett kapni a bioboltokban, most már nem árulják. Kendermagolajat viszont lehet kapni. Keresd a bioboltokban, előbb-utóbb beszerzik Neked!

Őszi, téli vitaminforrás: a csicsóka

A csicsókát hazánkban a burgonya megjelenése előtt, 1664-ben földi alma néven ismerték. Később kiderült, hogy a csicsóka mindenhol jól megtermelhető, igénytelen, sőt éghajlatra és talajra nézve valamennyi növény között a legkisebb igényű, amely homokos talajon is kiválóan megterem. Ezért alkalmas a homoktalajok megkötésére, az erózió elleni védelemre, ezen kívül nagyon jó gyomfojtó.

Sütőtök, tökmag

A népi gyógyászatban kivívta magának a helyet a tökmag. Ez valamikor finom csemegének számított. A legjobb a marhatökből kiszedett friss tökmag, amit azonnal megpirítva, téli estéken fogyasztották az emberek, elejét véve számos betegségnek. Felismerték a sütőtök és a tökmag jelentőségét. Számos betegség - főleg vese-, máj-, köszvény- és bélbetegségek - esetén ajánlották a sütőtököt, de elsősorban a magjának tulajdonítottak különleges gyógyító hatást.

Természetes immunerősítés

Az őszi, hűvösebb idő közeledtével egyre jobban elkezdünk befelé figyelni, hiszen az ősz az átmenet a nyári kifelé élés, valamint a téli befelé fordulás időszaka között. Ilyenkor különösen fontos, hogy a szervezetünket felkészítsük a hidegebb, nyirkosabb, szelesebb időre, amikor könnyen leteríthet bennünket egy fertőzés. A természet kincsestárában az immunrendszerünk erősítésére is találunk gyógyírt, lássuk tehát a természetes immunerősítő szereket!

Imre Kertesz: nem vagyok magyar

Fri, 2012/10/12 - 12:33 hirado.hu nyomán Szent Korona Rádió

Orbán berlini beszédét Imre Kertesz, a Nobel-díjas "magyar" író is személyesen meghallgatta, aki annyira elfeledkezett anyanyelvéről, hogy a német szakfordítást vette igénybe.

 

47 busznyi erdélyi gyerek lesz az élő kordon Orbán előtt október 23-án?

Mit keres kétezer ifjú - Erdélyből! - egy forradalom ünnepnapján? - KJ
47 busznyi erdélyi gyerek lesz az élő kordon Orbán előtt október 23-án?

 

Már kétezer céget számolnak fel havonta

MTI, Gazdasági Rádió, 2012. október 10. 16:00

Csaknem 18 ezer felszámolási eljárás indult az idén az első kilenc hónapban; ez havonta átlagosan 2000 új felszámolást jelent, 22 százalékkal többet, mint az előző év első három negyedévében - közölte az Opten céginformációs szolgáltató szerdán az MTI-vel.

Ha megszűnnének az oltások

Oltáskritikus Életvédők Szövetsége
Ha megszűnnének az oltások
Erwin Alber (svájci születésű új-zélandi oltáskritikus)

Az oltások pártolói szerint ha megszűnnének az oltások, az úgynevezett "védőoltással megelőzhető betegségek" által okozott járványok visszatérnének és emberek milliói halnának meg. Ez azonban badarság.

Orbán: Európának igazi megújulásra van szüksége

2012. október 11., 09:21 MTI-fidesz.hu

Nincs jövője a jóléti államnak, amelyhez Európa hozzászokott - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Handelsblatt című német üzleti lapban csütörtökön megjelent interjúban, amelyben egyebek között kifejtette: az elnöki rendszer valószínűleg alkalmasabb nehéz reformok végrehajtására, mint a parlamentáris rendszer.

Éhezést hoznak a hosszú hétvégék az elesetteknek

Októberben, novemberben és decemberben is lesznek hosszú hétvégék, amelyeknek a többség örül, a legelesettebbek számára viszont újabb nehézségeket jelentenek. Ekkor ugyanis még nehezebb ételhez jutni, mert a nappali melegedők többsége munkaszüneti napokon nincs nyitva. És ma már nem csak a hajléktalanok állnak sorba a népkonyháknál.

Visszaszámlálás!

A hazugság, hazugságot szül. Bankár és közjegyző, kéz a kézben fog állni a törvényszék előtt.

Kinek a zsebét húzza a gazdasági küszködés?

Jankovics Soma 2012. 10. 12., 8:25 [origo]

A válság 2008 végi kirobbanása óta csupa negatív hír jelenik meg a magyar gazdaságról, és ezen a trenden néhány kivételtől eltekintve a kormány sem tudott tartósan változtatni. A statisztikák azonban elsősorban a GDP-ről és más elvont adatokról szólnak, azt nem mutatják, hogy valójában mennyi pénzük van az embereknek, jobban vagy rosszabbul élnek. Négy elképzelt példán keresztül mutatjuk be, kinek mit adott az Orbán-kormány.

Életfogytig tartó büntetésre ítélt rokkantak

Nagyon igazságtalannak érezzük a megváltozott munkaképességűek ellen meghozott 2011. évi CXCI törvényt. Szilveszter éjjelén úgy érte a sokkhatás a rokkantakat, mint egy hirtelen arculcsapás. A rokkantévek elvesztésének jelentőségét sokan még ma sem értik. Képtelenek a kormánytól kapott hatalmas pofon után magukhoz térni! A korhatár alatti rokkantak lettek bűnbaknak kikiáltva a nyugdíjkassza forráshiánya és fenntarthatatlansága miatt. A nyugdíjrendszer tele van igazságtalanságokkal, ezer sebből vérzik, de nem a rokkantak miatt.

Doctor Doom: Összeomlás jön

Marc Faber szerint Kínában és az USA-ban is hamisítják a statisztikákat, Kínában például 7-8 helyett 1,5 százalék is lehet az éves növekedés, Amerikában a valósnál sokkal jobb munkaerő-piaci, növekedési és inflációs adatokat adnak ki. Szerinte az, hogy Európában munka nélkül is meg lehet élni biztosan az összeomlás felé viszi a térséget, mert így természetes módon nem fog tudni növekedni. Az ázsiai és a dél-amerikai piacokban lát fantáziát, de jó üzlet volt a válságban lévő uniós országokból is részvényt venni, mivel lehetett tudni, hogy úgysem hagyják becsődölni az afelé tartó országokat.

Csákány Tibor: Első találkozás

Egyetlen percbe sűrítve,
megáll a rohanó idő,
remegve.
Elszalad mellettünk a világ.
Ketten maradunk az idő-stopban,
egymásban elmerülve…