Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. október 25., csütörtök

15.811 - Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium > Hangolják a jogszabályokat a járási hivatalok működésének előkészítésére

Feladó: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Dátum: 2012. október 24. 13:52
Tárgy: A KIM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A KIM heti hírlevele 2012-10-24
A négynapos ünnep meghatározta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium előző heti munkáját. Nemcsak annyiban, hogy így kilenc nap "fért be" az elmúlt hétbe, de az október 23-i megemlékezések itthoni szervezője a KIM Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága volt. A miniszter a vajdasági Szabadkán, a nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár pedig Dél-Amerikában vett részt ünnepségeken.
Erzsébet-utalvány brikettel fűtenek öt általános iskolában

Pusztadobos, Vajdácska, Zsadány, Ózd és Vilmány településeken, az ország leghátrányosabb kistérségeiben működő öt általános iskola és óvoda fűtési költsége lesz kevesebb idén télen, miután az intézmények az Erzsébet-utalvány brikettpályázatának nyerteseként több tonna fűtőanyaghoz jutnak hozzá.

Reagálás az EU Bíróságának ítéletére a Sólyom László ügyben

Miután pont került az Európai Bíróságon arra a perre, amelyet Magyarország indított Szlovákia ellen, amiért 2009. augusztus 21-én megtiltották Sólyom László köztársasági elnök belépését a Szlovák Köztársaság területére, Magyarország Kormánya bízik benne, hogy hasonló esetekre sem Magyarország és Szlovákia viszonylatában, sem a többi tagállamban nem kerül sor a jövőben. (Közlemény)

ReGeneráció - Kormányzati Karrier Expo ismét a Millenárison (+ videó)

Október 27-én, szombaton ismét Regeneráció – Kormányzati Karrier Expo lesz a Millenárison. Az immár hagyománnyá vált rendezvényt idén harmadszor rendezi meg a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium. Az expó célja a közszolgálati, kormányzati, közigazgatási munka és karrierlehetőségek bemutatása a fiatalok számára. Idén is bemutatkoznak a minisztériumok és háttérintézményeik, valamint pódiumbeszélgetések is lesznek. Közlemény.

Hangolják a jogszabályokat a járási hivatalok működésének előkészítésére

A járási rendszerre való felkészüléssel összhangban változik a jogszabályi környezet, a hivatalok működésének finomhangolására 70 kormányrendelet módosításáról született döntés.

Az értünk vérét ontó francia művész fotóiból nyílt kiállítás

A szabadság fotósa címmel Jean-Pierre Pedrazzini francia fotóriporternek az 1956-os forradalom alatt készített képeiből nyílt kiállítás a budapesti Balassi Intézetben csütörtökön. A tárlat a Köztársaság téri harcokban halálosan megsebesült fotós munkáiból mutat be válogatást több mint húsz képen keresztül.

Budapest lehetne az Európai Szabadalmi Bíróság regionális központja

Navracsics Tibor szerint Budapest jó eséllyel pályázhatna az Európai Szabadalmi Bíróság regionális központjának, ha ezzel a partnerországok is egyetértenek; a miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter erről csütörtökön, a közép-európai miniszterek kétnapos veszprémi találkozója előtt nyilatkozott az MTI-nek.

Dél-Amerika magyarságával találkozik Répás Zsuzsanna

Dél-Amerika magyar közösségeit keresi fel csütörtökön kezdődő és október 27-ig tartó, több országot érintő útja során a nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár; Répás Zsuzsanna ünnepi beszédet mond egyebek között a chilei, az uruguayi és a brazíliai október 23-i ünnepségeken és állampolgársági eskütételeken is részt vesz.

Egyeztetés a szabadalmi bíróság regionális divíziójának létrehozásáról

A közép-európai igazságügy-miniszterek tovább dolgoznak az Egységes Szabadalmi Bíróság regionális divíziójának létrehozásán – jelentette be a közigazgatási és igazságügyi miniszter pénteken Veszprémben, a tárcavezetők találkozója után. A sajtótájékoztatón Navracsics Tibor közölte: keresik a megoldást a divízió megteremtésére, amelyet a könnyebb ügyintézés érdekében hoznának létre.

Megnyílt a Designed in Hungary kiállítás Sopronban

Megnyílt pénteken a Designed in Hungary kiállítás Sopronban, amelynek megnyitóján Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter úgy fogalmazott: "Olyan összefogó nemzetképet kell kialakítanunk magunkról, amely a külvilág számára azt közvetíti, hogy a magyarok fiatalosan és innovatívan tudnak minőségi munkát végezni".

Október 23. a szabadság és a magyar önállóság ünnepe

Október 23-ika sok szempontból illeszkedik a nemzeti ünnepek sorába, de mégis más, a „legfiatalabb nemzeti ünnep”, amelyről a magyar közvélemény még mindig nehezen tudja eldönteni, hogyan illeszkedik az ünnepek sorába, mégis a szabadság, a magyar önállóság ünnepe – jelentette ki Navracsics Tibor, Magyarország miniszterelnök-helyettese, közigazgatási és igazságügyi miniszter hétfőn Szabadkán.

Nagy érdeklődés kíséri az állami rendezvényeket

Nagy érdeklődés mellett zajlanak az október 23-ai "A szabadság napja" nemzeti ünnep állami rendezvényei; eddig több ezren vettek részt az eseményeken – közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) kedden kora délután az MTI-vel.

Jövő ősszel nyílik meg a Belgrádi Magyar Ház

Jövő ősszel nyílik meg a Belgrádi Magyar Ház – jelentette be Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter kedden a szerb fővárosban, ahol ellátogatott a Magyarország díszvendégségével zajló könyvvásárra.

Répás Zsuzsanna a latin-amerikai magyarsággal találkozott

A latin-amerikai magyar közösség tagjaival találkozott, és az ottani magyarság 1956-os ünnepségein vett részt Répás Zsuzsanna nemzetpolitikai helyettes államtitkár mintegy tíznapos dél-amerikai körútja eddigi állomásain.