Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. december 1., szombat

16.056 - Megjött az izraeli parancs: be kell tiltani a Jobbikot! > 2012, november 29 - 17:56 atv.hu - barikad.hu


*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Megjött az izraeli parancs: be kell tiltani a Jobbikot! 
2012, november 29 - 17:56 atv.hu - barikad.hu 

A Jobbik betiltását kérte az izraeli parlament elnöke Áder Jánostól - írja az ATV internetes oldala. Reuven Rivlin levelében azt sürgette a magyar köztársasági elnöknél, hogy ne csak szóban, hanem Izraeltől némileg csúnyán hangzóan "konkrét tettekkel" is lépjen fel nemzeti radikális párttal szemben. 

A Kneszet elnöke levelében határozott lépéseket sürgetett a demokratikus úton megválasztott nemzeti párttal szemben, írta meg az atv.hu. A levélből néhány részletet is nyilvánosságra hoztak, melyben gyakorlatilag egy folyamatosan háborúban lévő, gyarmatosító állam egyik magas pozícióban lévő képviselője buzdít egy idegen államfőt országának demokratikus berendezkedésének gyors módosítására. Reuven Rivlin Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő parlamenti felszólalására reagálva a következőket írta a magyar államfőnek: 

"Nehéz elhinni, hogy egy európai parlamentben 2012-ben elhangozhat egy ilyen rettenetes indítvány. Nehéz elhinni, hogy egy európai nemzetben nem tanultak a II. világháború leckéjéből, amikor összeírták a zsidókat majd marhavagonokban gettókba és koncentrációs táborokba szállították őket.... Ön rendelkezik demokratikus eszközökkel arra, hogy olyan törvényeket kezdeményezzen, amelyekkel el lehet szigetelni az ilyen embereket, és azt a jelenséget, ami veszélyt jelent a szabad világra és Magyarországra egyaránt." 

Áder János idén júliusban már járt Izraelben -éppen Reuven Rivlin meghívására-, hogy részt vegyen Raoul Wallenberg születésének 100. évfordulóján. Eredetileg Kövér Lászlót hívták volna, azonban mivel ő részt vett a közel-keleti állam megítélése szerint antiszemita Nyírő József erdélyi írónkról szóló megemlékezésen, a meghívást visszamondták. 

"Rivlin úr emlékeztetett arra, hogy Áder elnök úr itt a Kneszetben megígérte, erőteljes lépéseket tesz az antiszemitizmussal szemben. Rivlin úr most azt kérte, hogy Áder úr határozott tettekkel lépjen fel az antiszemitizmus ellen, beleértve a Jobbik betiltatásának kezdeményezését" - mondta az ATV-nek Jotam Jakir, a Kneszet szóvivője. 

Volner János: Az elmúlt 22 évben az országot romba döntő MSZP és Fidesz politikusai, közös tüntetésre készülnek. Hajlott háttal, remegő térdekkel, együtt igyekeznek a zsidó szervezetek elvárásainak megfelelni. 

Kapcsolódó: 
   Rogán Antal csatlakozik Bajnaihoz és Mesterházyhoz 
   "Szánalmas": nagykoalícióban a Fidesz és a baloldal (VIDEÓ) 
   Novák Előd választ vár a képviselőktől az állampolgárságukról - Ertsey "izraeli-pirézt" "vallott be" (kuruc.info
   Az Egyesült Államokban bezzeg szabad listázni a zsidó képviselőket (kuruc.info
   Pénzbírságot szabna ki a Fidesz az izraeli állampolgárságot feszegetőkre - a Szakasits-dédunoka egyszerűen elnémítaná a kellemetlenkedőket (kuruc.info

Ausztrália alkotmánya kifejezetten megtiltja, hogy külföldi állampolgársággal rendelkezők beülhessenek a camberrai parlamentben, Új-Zélandon pedig akkor veszíti el valaki az állampolgárságát, ha hivatala elfoglalása után kérvényezi egy másik országét.