Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. december 2., vasárnap

16.057 - Palesztin hírszerzés: Bizonyíték van arra, hogy Sharon gyilkoltatta meg Arafatot 2012. november 28. 16:39 Hunhír.info

** www.nemzetihirhalo.hu *************

Palesztin hírszerzés: Bizonyíték van arra, hogy Sharon gyilkoltatta meg Arafatot 
2012. november 28. 16:39 Hunhír.info 

A Sky News-Arábia elnevezésű hírcsatornának nyilatkozva Tawfik al-Tirawi a palesztin hírszerzés volt vezetője közölte: bizonyíték van arra, hogy a korábbi izraeli miniszterelnök, Ariel Sharon rendelte el a Palesztin Felszabadítási Szervezet néhai vezetője, Jasszer Arafat meggyilkolását. 

Kihantolták mauzóleumából tegnap Jasszer Arafat néhai palesztin vezető földi maradványait, hogy nemzetközi igazságügyi szakértők megállapíthassák, mérgezés áldozata lett-e vagy sem. 

A maradványokat egy közeli mecsetbe szállították, ahol palesztin orvosok mintákat vettek a csontokból. Az iszlám törvényei szerint muzulmán ember maradványait csak muzulmán hitűek érinthetik. 

Az exhumálásra a ciszjordániai városba érkeztek francia, svájci és orosz szakértők is, akik megkapják, majd hazájukban megvizsgálják a mintákat. A maradványokat még tegnap visszatemették. 

A néhai palesztin vezető halálának okát azért vizsgálják, mert egy svájci intézet szakértői rendkívül mérgező, halált okozó radioaktív anyagot, polónium 210-et találtak egy ruhadarabon, amely állítólag az övé volt. 

Arafat 2004 novemberében halt meg egy franciaországi kórházban, egy hónappal azután, hogy hirtelen megbetegedett. Noha halálának közvetlen oka az orvosi dokumentumok szerint agyvérzés volt, pontosan soha nem derült ki, miért kellett kórházba szállítani. Az arab világban sokan úgy gondolják, hogy Izrael mérgeztette meg a palesztin vezetőt, a vádakat azonban Izrael tagadja. 

**