Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. december 2., vasárnap

16.059 - Jobbikos képviselőket és polgárőröket hurcoltak el a rendőrök > 2012, november 30 - 17:23 barikad.hu

www.nemzetihirhalo.hu *************

Jobbikos képviselőket és polgárőröket hurcoltak el a rendőrök 
2012, november 30 - 17:23 barikad.hu 

Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagokat és jobbikos önkormányzati képviselőket hurcoltak el a miskolci rendőrök az Avas lakótelepről, tudta meg a barikad.hu. A hatóság intézkedése egyelőre jogszerűtlennek tűnik, ugyanis egyszerű szórólapozókat állítottak elő, akik semmilyen jogsértő magatartást nem folytattak. Információinkat folyamatosan frissítjük. 

16 embert vettek őrizetbe Miskolcon a rendőrök, közülük 14-en a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai, ketten pedig a miskolci Jobbik önkormányzati képviselői. Információink szerint a polgárőrök egy szombati lakossági fórumról szóló szórólapokat akartak teríteni az Avas lakótelepen, amikor váratlanul megjelentek a rendőrök és mindenkit előállítottak. 

Előbb Jakab Péter jobbikos önkormányzati képviselő tartott sajtótájékoztatót, ahol bejelentette a szervezet miskolci egységének létrejöttét, majd azt is később, hogy nem járőrözni akarnak, hanem csak szórólapozni. 

László Attila, az SZJPE országos elnöke megerősítette Jakab szavait, azonban miután elindultak, a rendőrség igazoltatásba kezdett, majd sorban mindenkit előállítottak. Információink szerint az indok a közrend fenntartásának látszatát keltő tevékenység szabálysértése volt. Állítólag a Jobbik két képviselőjét ennél súlyosabb okkal vitték el, ugyanis hiába voltak civilben, mint a "polgárőr tevékenység szervezőit" közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzése bűncselekménnyel fogják megvádolni. 

A polgárőrök a legálisan működő Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület ruhájában voltak, azonban "polgárőr" felirat nem szerepelt rajtuk, mert ahhoz nincs engedélyük. Szabó Edit, a Jobbik Jogsegélyszolgálatától a barikad.hu-nak elmondta: előállítás helyett őrizetbe helyezték az érintetteket, és holnap már lehetséges, hogy a bíróságon fogják kihallgatni őket, a rendőrség ezt ugyanis nem teszi meg. Hozzátette, hogy a polgárőrök nem járőröztek, szimplán szórólapot akartak osztani, mégis -látszatkeltést rájuk fogva- elvitték őket. 

Az előállított Jakab Péter jobbikos önkormányzati képviselő két napja levelet írt Kriza Ákos miskolci polgármesternek, melyben jelezte szándékát, valamint bejelentette a polgárőr egyesület helyi alakulatának létrehozását: 

Tisztelt Kriza Ákos Polgármester Úr! 

Az elmúlt két évben a Jobbik miskolci önkormányzati képviselőjeként, közbiztonsági szakpolitikusaként mindig csodálkozva figyeltem, hogyan képes Miskolc első embereként városunk tragikus közbiztonsági folyamatait szemrebbenés nélkül javuló tendenciaként bemutatni. Hetente hallhattuk hol az Ön, hol Pintér Sándor, hol Kontrát Károly szájából a nagyszerű eredményeket, melynek részeként még az elvadult Lyukóvölgyben is helyreállították a rendet. 
A múlt heti közmeghallgatáson azonban történt valami, ami még nagyobb csodálkozással töltött el. Ön igazat mondott, vagy, ha úgy tetszik, képtelen volt a kisemmizett lyukói telektulajdonosok szemébe hazudni. Hallva a megannyi elkeseredett, csalódott sértettet, Ön kimondta, a kormány által ékszerdoboznak titulált városrészben a Fidesz képtelen rövid időn belül rendet tenni. Kimondta, hogy a jelenleginél radikálisabb megoldásokat kell alkalmazni, s azt is, hogy a rendőrség itt már kevés, lakossági önszerveződésre van szükség. És ez egy kulcsmondat. Hiszen a lakosság már megmutatta egyszer az önszerveződés egyik gyönyörű példáját. Úgy hívták, Magyar Gárda. Emlékszik? Pont az Ön pártja volt az, amelyik az MSZP-vel karöltve megfojtotta. Most már talán Ön is látja, hiba volt. 

Két évvel a híres két hét után itt az idő javítani. Az Ön hívó szavának eleget téve örömmel tájékoztatom, hogy megalakul szeretett városunkban a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület miskolci egysége, mely péntek délután az Avason fog sétálni. Kérem, támogatása jeléül csatlakozzon hozzánk, a városukért tenni is akaró miskolciakhoz, hogy sétánk közben szót ejthessünk az Avas jövőjéről is. 

Mellényt adunk, Ön csak a bátorságát hozza! 

Jakab Péter, 
Önkormányzati képviselő