Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. december 2., vasárnap

16.060 - Tejágyúval oszlatták a rendőröket a gazdák 2012, december 1 - 10:22 kovacsbela.eu - barikad.hu

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Tejágyúval oszlatták a rendőröket a gazdák 
2012, december 1 - 10:22 kovacsbela.eu - barikad.hu 

November 25-én és 26-án két napra megbénult az Európai Parlament környéke - olvasható Kovács Béla jobbikos EP-képviselő honlapján. 

Belga, dán, holland, német, lengyel és spanyol tejtermelő gazdák tiltakoztak az őket is mind jobban tönkretévő EU mezőgazdasági politikája ellen. És ők már tudták, hogy odahaza, a mezőgazdasági minisztérium előtt végképp nincs értelme tiltakozni, miután Brüsszel a nemzeti kormányok szinte minden hatáskörét lassan, illetve egyre gyorsabban elvonja, egyszerű végrehajtó szerepre züllesztve a nemzeti kormányokat. 

A tüntetők traktoraikkal először is lezárták az Európai Parlament előtti teret, majd a velük szemben felsorakozott belga rohamrendőröket nagynyomású tejsugárral kezdték oszlatni. Az épület is tejben úszott, sok uniós dolgozó nem vagy nehezen jutott csak be munkahelyére. 

Fotó: http://24.media.tumblr.com

A tüntetők így tiltakoztak a csökkenő tej- és tejtermékárak ellen, mert ma már Nyugaton is előállítási költség ár alatt kénytelenek túladni rajta, s nem az őstermelők húznak hasznot a tejből, sajtból, joghurtból. Így a belga, holland, dán, német gazdák is csak a szűkölő európai támogatási alapokból tudnak éppenhogy fennmaradni (nálunk még abból sem), látható, hogy az életellenes rendszer sokáig már nem tartható fenn. 

A jellemzően még családi gazdaságok által dominált Nyugaton is multik kívánják megsemmisíteni a kistermelőket, amiben készséges partner az Európai Unió. Ez a létünket távlatilag garantáló osztály, tudnillik a kisgazdák, útban vannak, amíg léteznek és övék a föld jelentős része, addig az Európára mesterséges válságot szabadító, valójában forrásainkat annak örve alatt világuralmi céljaikra és háborúkra elrabló cionista lobbi nem lehet nyugodt, nem vásárolhat fel mindenütt minden földet és nem tehet mindenkit engedelmes bérrabszolgává. Látható az is, hogy a gyarmatosítás, még ha más szinten is, de a gazdagabb tagállamokban is megkezdődött és egyre többen érzik a bőrükön következményeit. Egy holland, dán gazda természetesen még így is dúsgazdag magyar kollégáihoz képest, de látható, hogy mivel szabadságát még nem vették el teljesen, érdekeit képes felismerni és képes cselekedni. 

A tejtermelők az Európai Parlament előtti Luxembourg tér mellett végül egy szalmával megrakott kocsit és autógumikat is felgyújtottak, bitófákat emeltek, rajtuk a sajátmagukat, a gazdálkodókat ábrázoló rongybábokkal, itt-ott pedig a rendőrökkel is összecsaptak. Mégsem merül fel senkiben, hogy mit "hőbörögnek", "erőszakoskodnak", nem uszít ellenük országaikban a sajtó. A gazdák tudják, hogy a megsemmisítésükre törő eurokrata politika csak az erő nyelvén ért. 

Nyilvánvaló, hogyha az EU nem enged a présből, még az eddiginél is durvább tiltakozások törnek ki Brüsszelben, de másutt is. Legközelebb a magyar gazdáknak is ott a helye, hiszen az ő helyzetük még sokkal rosszabb - olvasható a cikkben.