Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. október 31., szerda

15.853 - EZ A VÁLASZOM AZOKNAK, AKIK A KUTASI JÓZSEF ANTAL - POLITIKAI HÍRFUTÁR-t nem kedvelik!

EZ A VÁLASZOM AZOKNAK, AKIK A KUTASI JÓZSEF ANTAL - POLITIKAI HÍRFUTÁR-t nem kedvelik!

Kutasi József Antal:
Okleveles állattenyésztő és mezőgazdász (MAGYARORSZÁG) 1953. szeptember 1. -  1956. november 20.
Mannesmann vasgyár, vasmunkás (NÉMETORSZÁG - DUISBURG) 1956. december 22 - 1960. június 22.
SZUPERMARKET ÜZLETVEZETŐ  (NÉMETORSZÁG > DUISBURG > EMMERICH > MÜNCHEN) 1960. július 1. - 1969. december 31.
SZUPERMARKET KÖRZETVEZETŐ > 10 ÜZLET (NÉMETORSZÁG > MÜNCHEN) 1970. január 1. - 1974. június 30.
Önálló áruforgalmazó  (NÉMETORSZÁG > MÜNCHEN) 1974. július 1. - 1985. február 28.
SZUPERMARKET ÜZLETVEZETŐ (NÉMETORSZÁG > MÜNCHEN) 1985. március 1 - 1987. június 30.
Önálló áruforgalmazó  (NÉMETORSZÁG > MÜNCHEN) 1987. július 1. - 2001. július 31. 
Nyugdíjas  (NÉMETORSZÁG) 2001. augusztus 1 . -
Szellemi szabadfoglalkozású > Minél előbb egy új, szebb, jobb, és szabad Magyarországot alkotni. (NÉMETORSZÁG ÉS 2011. JÚLUS 7-TÖL MAGYARORSZÁG)
KUTASI JÓZSEF ANTAL - POLITIKAI HÍRFUTÁR (NÉMETORSZÁG ÉS 2011. JÚLUS 7-TÖL MAGYARORSZÁG)
Kutasi József Antal, az egyedüli tulajdonos, mind tiszteletbeli alkalmazott a magyar testvérei javára!

KUTASI JÓZSEF ANTAL - POLITIKAI HÍRFUTÁR

Összes bejegyzés tartalomjegyzéke > 2007. szeptember 10. – 2012. október 31. > 0.001 – 15.852
Látogatók: 324.857 (háromszázhuszonnégyezernyolcszázőtvenhét)

A KUTASI JÓZSEF ANTAL - POLITIKAI HÍRFUTÁR oldal feladata és célja:

Ez az írás itt egy ismétlés, mert még mindig vannak akik nem értik meg, hanem akadályozzák a tiszteletbeli munkámat!

Magyarországon és a világon élő Nemzettestvéreimnek, és más nemzetiségűeknek, továbbítom az igaz tájékoztatót arról, ami az Anyaországban történik! Csak nekünk magyaroknak, saját erőnkből, lehet a radikális rendszerváltást tovább folytatni. 
Nagyon sok anyagi kérés érkezik. Nem tudok segíteni! A kérő leveleket sem hozom nyilvánosságra, mert akkor még több érkezne. Nem az a célom! A fő feladat: Minél előbb egy új, szebb, jobb, és szabad Magyarországot alkotni.

Senki sem kért meg, hogy ezt a fáradságos, idegfeszítő munkát végezzem, de csinálom a Magyarországon élő Nemzettestvéreim javára, hogy legyen remény, és érezzék a boldogabb élet jövetelét. 
Nem vagyok költő, könyv vagy újságíró. Önök sokkal jobban tudják  gondolataikat papírra írni, mind én. Írják meg a 10.000.000 (tízmillió) Honfitársam életét, sorsát, szegénységét, és így tovább. Írjanak, de csak az igazat!

Háttérben, dolgozok! Szabad magyar és német állampolgár vagyok, nyílt életet élek! Mindig igaz, becsületes, független, semleges és önálló voltam, vagyok és maradok. Engem senki nem támogat és nem ad egy darab vasat sem. Azt a kis pénzt abból a kevés nyugdíjból veszem el, ami erre a feladatra szükséges. 

Kormányi, állami, politikai, egyházi, önkormányzati, alapítványi, társulati, vagy civil szervezeteknek tagja nem vagyok és nem is szimpatizálok velük. Nem tartozok a médiához, internet figyelőkhöz rendőrséghez, ügynökökhöz, titkos szolgálatokhoz, kémekhez, besúgókhoz, fizetett vagy fizetetlen spiclikhez.

Ami a KUTASI JÓZSEF ANTAL oldalán megjelenik, azt csak én - Kutasi József Antal - választom ki és hozom a nyilvánosságra.

Nem felelek a KUTASI JÓZSEF ANTAL - POLITIKAI HÍRFUTÁR oldalán megjelenő írások, képek, valamint linkelt oldalak tartalmáért, ami nem az én álláspontomat tükrözi. Azért csak a szerzők vállalják a felelősséget!

A  bejegyzések  kattintással  megnyithatók, és a forrás megadásával szabadon terjeszthetők.

Sajnos a munkám elismerése és a köszönet, vagy egy-egy ajándék könyv olyan kevés, ami szóra sem érdemes! Ez így jó, mert ezáltal senkihez sem kötöm magam, de tiszteletbe elfogadom.

Kutasi József Antal
H-2081 Piliscsaba-Klotildliget
Munkácsy Mihály köz 3
Magyarország

Lakás telefon:   0036 26   63 17 66
Mobil:            0036 70 589 98 83 > REGISZTRÁLÁS > SMS KÜLDÉS!

Itt található:
KUTASI JÓZSEF ANTAL - POLITIKAI HÍRFUTÁR (5,2 MB)
http://hirfutar.kutasi.eu/polhirfut.pdf < IDE KATTINTANI!
FÉNYKÉPEK > 41 album!

www.jozsef-kutasi.de > Elérhető > 2012 november vége felé!l

Achtung!
Für die Inhalte der Texte, Bilder sowie verlinkten Seiten, die nicht meinen Standpunkt widerspiegeln, bin ich nicht verantwortlich. Für diese übernehmen nur die Autoren die Verantwortung!

15.852 - "Nótás kedvű volt az apám..." > Ida Szitás szervezésével

Forrás: Faccebook!


 · Ida Szitás szervezésével
Kit ismerhetek?
  • Hidasnémeti, Fő tér 8.
  • Nagyon sok szeretettel meghívunk mindenkit a "Nótás kedvű volt az apám..." c. nótaestre 2012. november 11 -én (vasárnap), 18.00 órától a Hidasnémeti Művelődési Házba.

    A jó hangulatról gondoskodnak:
    GÁSPÁR ANNI magyarnótaénekes, a kisvárdai nemzetközi magyarnóta verseny 1. helyezettje és a Nefelejcs Nótashow egyik felfedezettje /Miskolc - Görömböly/
    LICHTMANNEGGER TIBOR bronzkoszorús magyarnótaénekes /Serke/
    SZITÁS IDA aranykoszorús magyarnóta énekes /Migléc/
    LUKÁCS FERENC és cigányzenekara Miskolcról fogja kísérni a fellépő nótaénekeseket.

    Belépő: 600,- Ft vagy 2 €

Bejegyzések



15.851 - Tiszavasvári újraválasztott polgármestere ígéri: tovább mennek a két éve megkezdett úton, a stabilitás, a munkahelyteremtés és a további fejlesztések útján.

 www.nemzetihirhalo.hu *************

Fülöp Erik: Meg fogjuk hálálni a bizalmat 
2012, október 29 - 14:55 B.J. barikad.hu - MTI - Kuruc.info 

Tiszavasvári újraválasztott polgármestere ígéri: tovább mennek a két éve megkezdett úton, a stabilitás, a munkahelyteremtés és a további fejlesztések útján. 

Vona Gábor hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján kimagasló eredményként értékelte, hogy 2012-ben a Jobbik polgármester-jelöltje ekkora ellenszélben, az önkormányzatokat ennyire sújtó politikai légkörben megőrizte támogatottságát. Vona szerint érdemes elgondolkodni azon, hány olyan polgármester van ma Magyarországon, aki tízezer feletti lakosságú városban ugyanerre az eredményre képes lenne. 

Fülöp Erik a sajtótájékoztatón elmondta, rendkívüli büszkeséggel és örömmel tölti el, hogy a tiszavasvári választópolgárok bizalmat szavaztak neki és a jobbikos képviselőtestületnek. Hozzátette, nem véletlen, hogy a választásokra a "Tovább a tisztesség útján" jelmondatot választották. A választópolgárok szerinte megértették és elfogadták, hogy azon az úton kell haladni, amit 2010-ben megkezdtek, és amelyet példaként szántak más településeknek. 

Az újraválasztott jobbikos városvezető felelevenítette az elmúlt két év jövőbemutató sikereit. Szeptemberben olyan beruházást adtak át, amely 150 embernek ad munkát, és 100 százalékig magyar cég tulajdonában van. Csökkentették a korábbi években felhalmozott adósságállományt, a cél pedig az önkormányzat stabilitása, a munkahelyteremést és a további fejlesztések. 

"Meg fogjuk szolgálni és meg fogjuk hálálni a tiszavasvári embereknek a bizalmat" - ígérte Fülöp Erik, majd kifejtette, számos terv van a fejében, amelyet az elkövetkezendő két évben meg szeretne valósítani. 

Megsemmisítik két választókerület eredményeit Tiszavasváriban 

Megsemmisítik Tiszavasváriban az 1. és 8. választókerületi eredményeket a tegnapi szavazás napján felmerülő visszaélések és törvénysértések miatt. 

Az 1. választókerületben kettő szavazókör működött, a 8. pedig egy, az a 10. számú, amelynek szavazati eredményét már tegnap elfüggesztették a felmerült jogellenes cselekmények miatt. A következő hetekben dől el, hogy mikorra írják ki a két választókerületben a megismételt szavazást. 

Az említett két választókerültebe szállították üzemszerűen a cigányokat szavazni, valamint információink szerint ezekben történt italosztás és ajándékcsomagok átadása a lelkes szavazóknak. 

Kapcsolódó: 
   Objektivitás - ahogy a gazdák elvárják (Barikád) 

A választási regisztráció ellen szavazott egy fideszes - nem hazafi, csak hígagyú 

Borbély Lénárd, a Fidesz országgyűlési képviselője véletlenül szavazott nemmel a Magyarország Alaptörvényének második módosítása című törvényjavaslat elfogadásánál. A téves szavazást azonnal jelezte az Országgyűlés elnökének és jegyzőjének - tudatta hétfő este közleményben a Fidesz-frakció

15.850 - Tormafölde - Hétfőn lejárt a határidő, amit a Sebestyén család kapott házuk helyreállítására.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Döntött a HATALOM! Sebestyénék földönfutóvá lesznek téve 

Tormafölde - Hétfőn lejárt a határidő, amit a Sebestyén család kapott házuk helyreállítására. A lenti építéshatóság, rendőri biztosítás mellett, elkezdte a házban lévő holmik leltározását. Az épület elbontására csak legkorábban ma kerülhet sor. 

A Sebestyén család kálváriája már nem ismeretlen olvasóink előtt. Mint azt korábban megírtuk: Ferenc és Edit több évvel ezelőtt Tormaföldén vásárolt ingatlant, hogy végre saját házba lakhassanak az albérlet helyett. Az épület már akkor sem volt túl jó állapotban, ám nem sokkal később Sebestyénék anyagilag is megrogytak, Ferenc, a családfő hosszú ideig nem talált munkát, Edit pedig tüdő- és szívproblémákkal betegeskedett. A nehézségek ellenére a házra felvett hitelt végül az utolsó forintig kifizette a család. 
Amikor már éppen élvezhették volna saját tulajdonukat, felszólítást kaptak a hatóságtól. Mint utólag kiderült: a szomszéd tett lakossági bejelentést a ház állapotát illetően, a szakértő pedig nem sokkal később megállapította, hogy az épület életveszélyes. A család ekkor ki is költözött az épületből, Ferenc és Edit ugyanis nem akarta, hogy lakhatási körülményeik miatt elvegyék tőlük gyermeküket. Végül Kanizsán, a családok átmeneti otthonában húzták meg magukat. 

- Nyáron kaptuk a hatósági felszólítást, hogy állítsuk helyre az épületet, ellenkező esetben elbontják a házat, melynek költségeit - közel 250 ezer forint - szintén velünk fizettetnék meg - elevenítette fel az elmúlt néhány hónap töreténéseit Ferenc, aki hétfőn párjával együtt tehetetlenül nézte, ahogy leltárba veszik személyes tárgyaikat. - Az bánt a leginkább, hogy a szomszédok "jóindulata" miatt kerültünk ilyen helyzetbe. Megígérték, hogy "eltakarítanak" minket innen, s lám sikerült is nekik - fakadt ki Ferenc, aki állítja, hogy az egész szomszédvita alapja a telekhatáron lévő kút volt, amit ők is használtak. 
No, de térjünk vissza a hétfő reggelre. A lenti építéshatóság két munkatársa pontosan érkezett a helyszínre, sőt rendőri biztosítás is volt, hátha valaki megpróbálja akadályozni a hatósági munkát. A hivatalnokok erre egyébként a ház előtt várakozó újságírók és tévések figyelmét is felhívták, majd mielőtt munkához láttak volna, közölték: személyiségi jogaikra való tekintettel arcuk nem szerepelhet a fényképeken, és nyilatkozattételre sem jogosultak. 

Hétfő reggel rendőri biztosítás mellett kezdődött meg Sebestyénék holmijainak leltárba vétele. A ház életveszélyesnek találtatott (Fotó: Szakony Attila) 

Fotó: www.defenseindustrydaily.com 
A HATALOM részéről a pofázmányát senki nem merte vállalni!

A család holmijainak leltárba vétele egyébként rövid közjátékkal kezdődött. Ferencnél - aki eddig viszonylag nyugodtan tűrte, hogy kvázi kilakoltatják saját házából - elszakadt a cérna. 
- Elég szomorú, hogy mindezt meg lehet tenni ma Magyarországon - kezdett keserű monológba a családfő, aki kijelentette: nem hajlandók kifizetni a bontás költségeit. - Egyszerűen nincs ennyi pénzük, másfelől fizessen az, aki ilyen helyzetbe sodort minket. 
A törvény betűje persze mást mond, ilyen esetben bizony az ingatlan tulajdonosát terhelik a költségek. Minden bizonnyal ezt Ferenc is tudta, csak nem akart beletörődni abba, hogy minden erőfeszítése ellenére sem tudja családját a felszínen tartani. 

Sebestyén Ferenc és felesége, Edit bontásra ítélt házuk előtt. Ezzel a család végképp padlóra kerül (Fotó: Szakony Attila) 

Fotó: www.defenseindustrydaily.com 
Értékmentés magyar módra

- A település önkormányzatának sajnos nincs lehetősége segíteni, nem rendelkezünk szolgálati lakással, egyszeri segély pedig nem oldotta volna meg a problémát - ezt már Kondákor József polgármester mondta, aki hétfőn hatósági tanúként volt jelen. - Tény, hogy van a faluban még pár romos ház, de azoknál még senki sem kezdeményezte a bontást. 
Időközben egy teherautó is érkezett, melyre a leltárba vett tárgyakat, széket, asztalt, kisszekrényt pakoltak. Mint kiderült: Sebestyénék vagyontárgyait Lentibe, a régi laktanya területén lévő telephelyre szállították. 
Az épület bontására - az elhúzodó leltározás miatt - hétfőn nem került sor, információnk szerint szerdán kezdi meg a LE-KO Kft. Sebestyénék sajnos arra sem számíthatnak, hogy a telket eladják, a jelenlegi szabályok szerint ugyanis nem lehet önállóan beépíteni a területet. 

Egy ház kényszerbontása, pláne, ha a tulajdonos is jelen van, nem kellemes élmény az abban résztvevőknek. Érezhető volt ez hétfőn is, az építéshatóság munkatársai, a rendőrök, a tanúk nem jókedvükből töltötték ezzel az időt, hanem azért, mert ez volt a munkájuk. Nekünk, médiában dolgozóknak pedig az, hogy jelen esetben cikket írjunk egy családról, mely egy rossz döntés következtében padlóra került. Úgy tűnt, hogy a társaságban ezzel mindenki tisztában volt. Kivéve egy embert, a LE-KO Kft. ügyvezető asszonyát, aki csak úgy foghegyről odavetve oktatta ki az újságírót, miszerint nem köteles megmondani azt, hogy pontosan mikor kerül sor a szanálásra. Megértettük... 
(zalaihirlap.hu nyomán) 

Red-Help komm: A verdikt megszületett-azt a HATALOM VÉGREHAJTATJA! Hiszen MAGA A HATALOM hozta meg a döntést! 
A HATALOM úgy itélte meg, hogy a hajlék nem tűrhető! Hát eldózerolják. (Mint más vidékeken szokás! Igaz az a Közel-Keleten divik, de itt is kezdik hozzászoktatni a magyart az eljáráshoz.) 

Sebestyénék házát eldózerolják! Jogszerűen dózeroltatja le a HATALOM! Az "elvégzett munka" diját pedig a földönfutóvá tett magyar családon hajtják be! 

Még azt az esélyt sem adják meg a Sebestyén családnak, hogy a ledózerolt ház helyén-ami jogilag az övék-egy másik hajlékot húzhasson fel a fedél nélkül maradt család! A SAJÁT kicsinyke földjükön! 

"...ezt Ferenc is tudta, csak nem akart beletörődni abba, hogy minden erőfeszítése ellenére sem tudja családját a felszínen tartani." 

MINDANNYIAN ERRE SZÁMITHATUNK! MI-"KISMAGYAROK"! 

Hajrá Orbán! Hajrá Bajnai! Hajrá Mesterházy! Hajrá Gyurcsány! Hajrá Vona! 

HAJRÁ "MAGYARORSZÁG"! HAJRÁ "MAGYAROK"! 

red-help.net 

Szabad Riport: 
..."Sebestyénék házát eldózerolják! Jogszerűen dózeroltatja le a HATALOM! Az "elvégzett munka" diját pedig a földönfutóvá tett magyar családon hajtják be!... 
A HATALOM úgy itélte meg, hogy a hajlék nem tűrhető! Hát eldózerolják. (Mint más vidékeken szokás! Igaz az a Közel-Keleten divik, de itt is kezdik hozzászoktatni a magyart az eljáráshoz.) 

15.849 - Ángyán és Bencsik átírná a kormány földtörvényjavaslatát 2012. október 29. NOL

** www.nemzetihirhalo.hu *************

Ángyán és Bencsik átírná a kormány földtörvényjavaslatát 
2012. október 29. NOL 

Több tucat módosító indítvánnyal írná át a kormány földtörvényjavaslatát a földbérlet-pályázati rendszert hónapok óta bíráló Ángyán József korábbi agrárállamtitkár és fideszes frakciótársa, Bencsik János. A kormánypárti politikusok el akarják érni, hogy valóban csak a helyben lakók juthassanak a településhez tartozó termőföldhöz, és több beleszólást adnának a földhasználati ügyekbe a helyi közösségeknek. 

A kabinet javaslata szerint az számít helyben lakónak, aki legalább három éve azon a településen vagy attól legfeljebb húsz kilométerre lakik, ahol a megszerezni kívánt föld van. 

Ángyán József, a vidékfejlesztési tárca korábbi államtitkára és Bencsik János, aki korábban szintúgy lemondott energiaügyi államtitkári megbízatásáról, csak azoknak adna lehetőséget földszerzésre, akik legalább három éve azon a településen laknak, ahol a termőföld is van. Indoklásukban azt írják, hogy a hagyomány szerint a helybeliség státusának megszerzéséhez ugyan a három év is kevés, de az "a magyar nyelv szabályai és a néphagyomány szerint is elképzelhetetlen", hogy egy adott településen élőt egy onnan 15-20 kilométerre lévő másikon helybelinek tekintenének. 

Álláspontjuk szerint a valóban helybeliek előnyben részesítésétől csak akkor lehetne eltérni, ha az adott településen élők között nincs olyan gazda, aki a földet megművelné. Ekkor a területek megművelését sorrendben a szomszédos települések helybeli földműveseinek, majd a távolabbi - de 20 kilométeren belüli - helységek gazdálkodóinak lehetne felajánlani. 

A fideszes politikusok ugyanezt írnák elő a cégekre és más szervezetekre is. Esetükben a tulajdonosnak helyben kellene laknia, a társaság székhelyének pedig nem egy, hanem három éve az adott településen kellene lennie. 

A két képviselő - megszüntetve a törvényjavaslatban az őstermelők, az egyéni vállalkozók és a családi gazdálkodók közötti különbségtételt - nem engedné, hogy bárki háromszáz hektárnál több földdel rendelkezzen. A kormány ezzel szemben a családi gazdaságok területét ötszáz hektárban maximálná. Ángyán József és Bencsik János a közeli hozzátartozók országos birtokmaximumát is csökkentené, ezerkétszázról ötszáz hektárra. 

A két képviselő javaslatával létrehozná emellett a helyi földbizottságokat. Ezek a helyi közösségek által, saját soraikból megválasztott három-öt tagú, a település földforgalmi és -használati ügyeiben véleményező, javaslattevő és együttdöntési jogokkal felruházott testületek lennének. 

A két egykori államtitkár azt is kifogásolja, hogy a törvényjavaslatból kimaradt a demográfiai földprogramban részt vevő fiatal földművesek támogatása - azon fiatal pároké, akik az állammal kötött megállapodásban vállalják, hogy az adott településen letelepednek, egyikük mezőgazdasági tevékenységet végez, és legalább két gyermeket felnevelnek. A politikusok kedvező helyet biztosítanának nekik a földelővásárlásra jogosultak sorában. 

A hétfő estig benyújtott több mint ötven módosító javaslatuk közül számos arra irányul, hogy a földtörvény ne a foglalkoztatottak száma alapján részesítsen előnyben cégeket a földbérleti jog megszerzésekor, hanem azt díjazza, ha egy vállalkozás a foglalkoztatottak számának növelését vállalja a haszonbérlet idejére. 

Kezdeményezik, hogy a spekuláció visszaszorítása érdekében a földhasználati jogcímek közül töröljék a haszonkölcsönt és a lízinget. 

Szintén kivennék a törvényből azt, hogy az állam, a települések és az egyházak korlátozás nélkül vehetnek haszonbérbe mező- és erdőgazdasági hasznosítású földeket és tanyákat. "Egy olyan különleges és véges erőforrás esetén, mint amilyen termőföld, senki számára nem biztosítható (...) a korlátozás nélküli igénybevétel. Ez elvileg lehetetlen, gyakorlatilag pedig hibás" - indokolnak. 

Ugyanakkor lehetővé tennék, hogy a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet egyoldalú nyilatkozattal az eredeti vevő helyébe lépjen, amennyiben a helyi földbizottsággal egyetértésben úgy ítéli meg, hogy az adásvétellel sérülnének a törvényben meghatározott birtokpolitikai célok. 

Bencsik János: 
A földforgalmi törvényhez benyújtott módosító-csomag célja, hogy a javaslatot megfeletessük az érvényben lévő kormányprogrammal és a Nemzeti Vidékstratégiával. Az indítványok többségét a helyi érdekek érvényesíthetőségének erősítésére irányul. Ezek közé tartozik a helyben lakási kötelezettség szigorítása, az egy település határában lévő földterületek feletti rendelkezés monopóliumának kizárása, a helyben lakók földvásárlásának és -bérletének elsőbbségét biztosító rendelkezések beillesztése, a foglalkoztatás növelésének összekapcsolása a földszerzés lehetőségével, a helyi földbizottságok együttdöntési jogának megadása. A birtokpolitika területén szektorsemlegességet javaslunk. A kertészetek 50 hektárig, a földművesek 300 hektárig (közeli hozzátartozók összesen 500 hektárig) terjedő tulajdonjoggal rendelkezhessenek. Mezőgazdasági termelők maximum 1200 hektárt bérelhessenek, és a tulajdonosaik által birtokolt területek ne legyenek hozzá adhatók az 1200 hektárhoz (felső kiskapu bezárása). Fontos, hogy az ökológiai és demográfiai fenntarthatóság szempontjai is bekerüljenek a törvénybe. Végül igyekeztünk kiszűrni a spekulációra lehetőséget adó szabályozási elemeket. Ezek közé tartozik az értékarányos földcsere engedélyezése, az alhaszonbérletbe adás tiltása, a döntési átláthatóság erősítése, a haszonkölcsön és lízing intézményének kizárása, a relativizáló gumi-meghatározások törlése, a szektorsemlegesség biztosítása. 

15.848 - Alkotmányban rögzítették a választási regisztrációt MTI 2012. október 29. hétfő 18:06 Híradó

www.nemzetihirhalo.hu *************

Alkotmányban rögzítették a választási regisztrációt 
MTI 2012. október 29. hétfő 18:06 Híradó 

A parlament az alaptörvény módosításával előzetes regisztrációhoz kötötte a választójog gyakorlását. 

A kormánypárti támogatással - 262 igen szavazattal, 84 ellenében - meghozott döntés alapján a magyarországi lakóhellyel rendelkező választók személyesen vagy elektronikus úton, az internetes ügyfélkapun, a határon túl élő állampolgárok levélben vagy elektronikus úton kérhetik felvételüket a névjegyzékbe a parlamenti választást megelőző 15. napig. 

 
Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára (b) és Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár szavaznak az alaptörvény módosításáról MTI Fotó: Kovács Tamás

A Fidesz eredeti javaslatával szemben az alaptörvény így nem egyszerűen lehetővé teszi az előzetes regisztráció bevezetését, hanem rögzíti, hogy a választójog csak feliratkozás után gyakorolható, és a névjegyzékbevétel alapvető szabályait is tartalmazza. Az erről szóló módosításokat két héttel ezelőtt az alkotmányügyi bizottság indítványára fogadta el a Ház. 

A névjegyzéket minden országgyűlési választás előtt meg kell majd újítani, kivéve, ha a voksolást a parlament feloszlása vagy feloszlatása miatt tartják. 
A kormánypártok választási eljárási törvényjavaslata a Magyarországon élőknek is lehetőséget adna a levélben történő regisztrációra - igaz, csak két hétig, a választást megelőző év szeptemberében -, ám az alkotmánymódosításban ez nem szerepel. 

A Fidesz ezt Péterfalvi Attilának, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökének aggályaival magyarázta. Rogán Antal frakcióvezető ugyanakkor nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a jelenleg a parlament előtt fekvő eljárási törvény mégis tartalmazzon majd olyan rendelkezést, amely alapján a magyarországi lakcímmel rendelkezők is regisztrálhatnának levélben a szavazásra. 

A feliratkozás szabályainak alaptörvénybe foglalása azért lényeges, mert a kormánypártok korábban jelezték: előzetes normakontrollt kérnek az Alkotmánybíróságtól az új választási eljárási törvényről. 
A záróvitában az MSZP, a Jobbik és az LMP is bírálta az előzetes regisztráció bevezetését, azt hangsúlyozva, hogy szükségtelenül korlátozza a választójog gyakorlását. 

Kék cetlikkel üzent az LMP 

Fotó:MTI

Az eredmény kihirdetésekor LMP-s képviselők az ülésterem felső páholyából több köteg kék színű cetlit szórtak tiltakozásul a kormánypárti padsorokra, utalva az 1947-es kékcédulás választáson történt csalásokra. Az elnöklő Balczó Zoltán ezután felszólította az LMP politikusait, hogy "ha nem láncolták magukat oda", akkor hagyják el a karzatot és foglalják el helyüket. 

Wittner Mária fideszes képviselő ügyrendi felszólalásában azt mondta: hatéves képviselői pályafutása alatt "ilyen botrányos dolog még nem történt" a Házban, és vizsgálatot sürgetett. 

Az Országgyűlés másodszor módosította az év eleje óta hatályos alaptörvényt: júniusban azt deklarálták, hogy az alkotmányhoz kapcsolódó átmeneti rendelkezések is alaptörvény-erejűek, valamint eltörölték a nemzeti bank és a bankfelügyelet összevonását engedélyező rendelkezést. 

Kapcsolódó: 
   Blokád alá vonják a parlamentet Gyurcsányék (NOL) 
   250 ezer euróért kínál állampolgárságot a kínaiaknak a Fidesz (Kuruc.info) 

15.847 - Trianon-emlékművet avattak Zuglóban; Gyurcsány antimagyarjai a turul ellen tüntettek


www.nemzetihirhalo.hu *************

Trianon-emlékművet avattak Zuglóban; Gyurcsány antimagyarjai a turul ellen tüntettek 
2012-10-27. 21:31 Kuruc.info 

Trianon-emlékművet avattak a főváros XIV. kerületében, a Thököly út és a Dózsa György út kereszteződésében szombaton. 


Az alkotáshoz Zugló erdélyi testvérvárosa, Alsórákos egy 8,5 tonnás bazaltkövet ajánlott fel, azon áll Domonkos Béla szobrász emlékműve, egy turulmadár kettős kereszttel. 

Ferdinandy István (Fidesz-KDNP), Zugló alpolgármestere ünnepi beszédében azt mondta: a turul a magyarság együvé tartozásának jelképe, közös jelkép, amely nem kisajátítható, és semmilyen megosztó tartalom nem fűződik hozzá. Mint mondta, azt szeretné, ha az emlékműben "nem a nemzeti sorstragédiát látnánk meg, hanem a nemzeti összetartozásunk jelképévé válna, és emlékeztetne arra, hogy az elszakított területeken élők egytől egyig honfitársaink, magyar nemzetünk elválaszthatatlan tagjai". 


Az emlékmű felállítását Markó Elemér István, a Jobbik kerületi képviselője kezdeményezte. Az ünnepségen mintegy 150-en vettek részt, köztük a Jobbik kerületi szervezete, több ifjúsági tagozata és a Magyar Nemzeti Gárda tagjai. Csaknem húsz ellentüntető is megjelent, köztük a Demokratikus Koalíció politikusai, akik Stop Turul! feliratú papírlapot tartottak fel. (MTI) 

Frissítés: Olvasónk képei a Degenerált Koalíció magyargyűlölőiről: 





15.846 - GKI: Súlyos minőségi romláshoz vezethet a közműadó 2012. október 28., vasárnap 9:01 InfoRádió

www.nemzetihirhalo.hu *************

GKI: Súlyos minőségi romláshoz vezethet a közműadó 
2012. október 28., vasárnap 9:01 InfoRádió 

Készül az előterjesztés a Nemzetgazdasági Minisztériumban a közműadóról - tájékoztatott a tárca. A GKI Energiakutató igazgatója figyelmeztetett: a közműszolgáltatóknak ez újabb veszteséget jelenthet, ráadásul az üzleti ügyfeleknél drágulhat emiatt a gáz és a villamos energia. 

A köznyelvben közműadóként emlegetett intézkedésről a kormány.hu ezt írja: a helyi építményadó kiegészítéseként a villany-, gáz-, víz-, csatorna-, távközlési (telefon, kábeltévé, internet) vezetékek (nyomvonala) után, ezek tulajdonosára 100 Ft/m adó vethető ki. 

Az intézkedés eredményeként a helyi önkormányzatok 30 milliárd forint többletbevételre tehetnek szert. A Nemzetgazdasági tárca korábban azt írta: az adó kivetéséről és mértékéről az önkormányzatok dönthetnek, az adóalanynak pedig be kell majd vallania az adóköteles vezeték hosszát, és befizetni az adót, évente két részletben. 

Míg korábban Matolcsy György a föld alatt futó vezetékekről beszélt csupán, mostanra a sajtóinformációk már föld feletti vezetékekről is szólnak. A nemzetgazdasági tárca arról tájékoztatott: most készül az előterjesztés. 

Az új adó bejelentése utáni elemzések rámutattak: ha a közműszolgáltatók az adóalanyok, akkor logikusan az energia-, illetve a távközlési áraknak is emelkednie kell majd. 

De míg a távközlés esetében ezt a kormánynak aligha van módja befolyásolni, addig a sokkal érzékenyebb alapszolgáltatások, lásd villamos energia, gáz esetén hatósági ármegállapítás van. 

A GKI Energiakutató igazgatója szerint közgazdaságilag egyértelmű, hogy ha adóemelés van, akkor az az árakban is megjelenik, de a kormányzati kommunikáció nem erre mutat. 

"Ez azt jelenti, hogy a cégek vesztesége jelentős mértékben felhalmozódik, és mivel a hitel nem olcsó és nagyon szűk, meglehetősen veszélyessé válik ezen szolgáltatóknak az üzemeltetése, nem beszélve arról, hogy ha ez az adónem tartós marad, akkor ezen szolgáltatóknak nem lesz lehetősége a szükséges karbantartások és fejlesztések elvégzésére, ami súlyos minőségi romlást fog okozni" - mondta Hegedűs Miklós. 

A kutató ugyanakkor arra is rámutatott, hogy a hatósági ár csak a lakossági szférára érvényes, az üzletire nem, azaz például ott megpróbálhatják a közműszolgáltatók behozni a lakossági szféránál felhalmozódó veszteség egy részét, ami a vállalati szféra versenyképességét, lehetőségeit, és főleg beruházási szándékát továbbrontja. 

Panulin Ildikó 

Kapcsolódó: 
   Kezdődhet a Gyulai Húskombinát felszámolása 

15.845 - Alkotmányos erőre emelhetik a választási regisztráció főszabályait 2012. október 29., 08:08 MTI-fidesz.hu

** www.nemzetihirhalo.hu *************

Alkotmányos erőre emelhetik a választási regisztráció főszabályait 
2012. október 29., 08:08 MTI-fidesz.hu 
A Ház hétfői ülésnapján a választási regisztráció főszabályainak alkotmányba emeléséről szavazhatnak a képviselők, emellett elfogadhatják a Volánbusz-bizottság jelentését. 

A Ház 13 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdi munkáját, ezeket az interpellációs blokk követi. A határozathozatalok során elsőként a Volánbusz-bizottság jelentését fogadhatják el, amely a társaság 2003-ban indult reorganizációs programját minősíti.Ezt követően második alkalommal módosíthatják az év elején hatályba lépett új alaptörvényt. A fideszes Lázár János által benyújtott javaslat eredetileg csak a választási regisztráció lehetőségét teremtette volna meg az alaptörvényben, de az indítványba később, az Országgyűlés alkotmányügyi bizottságának kezdeményezésére a feliratkozás részletszabályai is bekerültek. Így, ha a parlament elfogadja az előterjesztést, az alaptörvénybe kerül, hogy a Magyarországon lakó választók csak személyesen vagy elektronikus úton, míg a belföldi lakcímmel nem rendelkezők levélben is regisztrálhatnak. 
    
Alkotmányos erejű rendelkezés lehet emellett az is, hogy a névjegyzékbe vétel a választás vagy népszavazás napját megelőző tizenötödik napig kérelmezhető. Akik ezt elmulasztják, azok nem adhatják le szavazatukat. A választási névjegyzéket ezenkívül minden rendes parlamenti választás előtt újra el kell készíteni. E mellett elfogadhatják a kormány postai szolgáltatásokról szóló törvényjavaslatát is, majd az esti órákban tárgyalni kezdhetik egyebek mellett a földgázellátásról és a nemzeti vagyonról szóló kormánypárti törvénymódosító javaslatot. 

2012. október 30., kedd

15.844 - Országgyűlés: legfrissebb döntések! > 2012. október 30. 18:17 > Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap. Postai szolgáltatás. Volánbusz: elrepült milliárdok.


Feladó: mandinka bt
Dátum: 2012. október 30. 18:17
Tárgy: Országgyűlés: legfrissebb döntések!
Címzett: Kutasi József Antal

 
Látván a látványosságot, az Országgyűlést elnöklő elnöke,  felszólította az LMP politikusait, hogy "ha nem láncolták magukat oda", akkor hagyják el a karzatot és foglalják el helyüket. 
Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap. Postai szolgáltatás. Volánbusz: elrepült milliárdok.
 


2012. október 28., vasárnap

15.843 - A magyar forradalom és szabadságharc idején hősi halált halt tudósítóra emlékezünk: 2012. október 30-án, kedden 15 órakor


From: Tibor Bakonyi
Sent: Thursday, October 25, 2012 9:14 PM
To: Kutasi József Antal
Subject: Meghívó


<![if !vml]><![endif]>
Szent László Ifjúsági Szövetség
közhasznú szervezet

és a  Pro Patria et Libertate Alapítvány

1215. Budapest, Vasas utca 28.
Tel/Fax: 277-5253; Mobil: 06-30-757-66-93
Adószám: 18234206-1-43        Bankszámla szám: OTP 11786001-20122542
<![if !vml]><![endif]>
Meghívó

Tisztelettel meghívjuk Önt és kedves családját, ismerőseit, barátait:
A Szent László Ifjúsági Szövetség,Pro Patria et Libertatate Alapítvány.
A Francia nagykövetség a Svájci nagykövetség és a József városi Önkormányzat.
Jean-Pierre Pedrazzini emlékművénél rendezendő megemlékezésre.
A magyar forradalom és szabadságharc idején hősi halált halt tudósítóra emlékezünk:
2012. október 30-án, kedden 15 órakor
                    A volt Köztársaság téren az Erkel színház mellett állított emlékműnél.
A tér új neve II János Pál Tér

<![if !vml]><![endif]>Az emlékművett 2006., október 23.án állítottuk a Francia Köztársaság követsége, a Paris Match Főszerkesztője valamint a Svájci Nagykövetség támogatásával.
Most ’56 év után, emlékezzünk a magyar nép önvédelmi háborújára, melyet a Szovjet intervenció és kiszolgálói vérbe folytattak és az elvtársak keményen megtorolták.
A Paris Match tudósítójára emlékezve, ezen a helyen emlékezzünk mindazon tudósítókra, újságírókra, -akik a kommunista diktatúrák idején bátran mutatták meg a világnak, a népellenes elnyomó rendszerek igazi arcát.
Tanúsítjuk, hogy sokat tettek Ők a tudósítók is, azért hogy mára minden szenvedés a múlté váljon, amelyet a diktatórikus rendszer okozott népünknek. És a múltból okulva haladjunk a megkezdett úton tovább. Az 56’-os forradalom és szabadságharc emlékével, tanulságaival
Itt az idő! Most vagy soha, hogy 2012 től új irányt mutasson és határozzon meg a Magyaroknak. ’56-szeleme.! Most még erősebben lebeg felettünk! És népünk szívében és zsigereiben „öröké él az emlékezet”!
Budapest, 2012. október 06.
                                               Tisztelettel, Baráti kéznyújtással.

                                                                                 Bakonyi Tibor
                                                                          Alapító elnök és az ünnepség szervezője, rendezője
                                    Bakonyi Tibor - elnök
Szent László Ifjúsági Szövetség
1215 Budapest Vasas utca 28.
Tel:00 361 277 5253
Mobil:00 36 30 757 6693
E-mail: bakonyi56@gmail.com
             www.szlisz.shp.hu
             szl-isz@freemail.hu

A magyar forradalom és szabadságharc idején hősi halált halt tudósítóra emlékezünk:
2012. október 30-án, kedden 15 órakor