Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. március 16., szombat

16.641 - Magyar Mária: Megjelent: Pálos Rend a történelemben TRADITIÓ 2



Feladó: Mária Magyar
Dátum: 2013. március 14. 19:32
Tárgy: Megjelent: Pálos Rend a történelemben TRADITIÓ 2.
Címzett: Kutasi József Antal


Megjelent: Pálos Rend a történelemben TRADITIÓ 2.
A pálosok tevékenységéről egykori levelezések alapján idéz a modern humánkutatás ismert alakja, Russell-Wood, s azt tárja fel, hogy Jézus lényegi tanításának mint pl. az evangelizáció, a megváltás a "megszelídítés" szerepe lehet az oktatásban.

 
Arról értekezik, hogy hogyan védték a pálosok az őslakos indiánokat az agresszió és a gyarmatosítás ellen. Jól ábrázolja a szerző, hogyan alakul át a végtelen derűlátás az adott pillanatban. Egy új fázisa kerül a rendszerbe a pálosok kiábrándulásának, a kétségbeesésnek és a dühnek adnak hangot. Mert rossz felé indul a gyarmatosítás, arról írnak, hogy a tolerancia hiánya a Jézusi ajánlatnak hogyan vet véget, és végül Jézus tanításának missziónálási szemlélete a ráerőszakolás eszközévé válik.
A pálosok nem vettek részt a gyarmatosításban, a tanítást és a közös munkavégzést használják Krisztus tanítása megismertetésének eszközéül, majd később barlangokba meghúzódva mint a Pilisben végezték az őslakosság krisztianizálását.
HU ISSN 1215-9158
Kiadja: A Bakk Endre Kanonok Alapítvány
Ára: 4490,-Ft

A könyvünk további kiadásához szpon-zorokat keresünk. A támogatók nevét a címlap verzóban (Szellemi és anyagi támogatóink) szerepeltetjük. Támogatói jelentkezés esetén a bankszámlaszámunk:

Magyarországiaknak: OTP BANK 11742173-20164722

Kapható: Az Anima Pult Kft könyvesboltokban. Megrendelhető a 06-20-496-6775 telefonszámom vagy a b.konyv.rend@gmail.com

Itt található: Kutasi József Antal:

LEVÉLKÜLDÉSRE FELIRATKOZÁS:<jozsef@kutasi.eu>