Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. április 5., péntek

16.809 - Külügyminisztérium: Martonyi János a Krónikának: „a ne bántsd a magyart! kívánalomként megmarad”

Feladó: Külügyminisztérium
Dátum: 2013. április 5. 15:39
Tárgy: A Külügyminisztérium heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu




A Külügyminisztérium heti hírlevele 2013-04-05
A Külügyminisztérium közleménye
Magyarország Külügyminisztériuma mély megdöbbenéssel értesült az afgán kormányzati intézmények és egyéb polgári létesítmények ellen 2013. április 3-án végrehajtott támadássorozatról, erőszakos cselekményekről, amelyek nagyszámú, elsősorban polgári áldozatot és sebesültet követeltek. Közlemény.
A magyar globális nyitás új eleme a vízdiplomácia

A magyar kormány külpolitikájának hangsúlyos eleme a globális nyitás, amelybe jól beilleszthetők a szakpolitikai területek, így például a vízdiplomácia – mondta a Külügyminisztérium globális ügyekért felelős helyettes államtitkára 2013. április 4-én Budapesten, sajtótájékoztatón, amelyet Kovács Péterrel, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) vízügyért felelős helyettes államtitkárával közösen tartott.
Magyarország elítéli a KNDK-nak a yongbyon-i létesítmény újraindítására vonatkozó bejelentését
Magyarország Külügyminisztériuma egyetértve Catherine Ashton, az Európai Unió Kül- és Biztonságpolitikai Főképviselője által a mai napon az észak-koreai yongbyon-i nukleáris létesítménnyel kapcsolatban kiadott Nyilatkozattal, mélyen elítéli a KNDK-nak a yongbyon-i létesítmény újraindítására vonatkozó bejelentését. Közlemény.
Elindult a Konzuli Szolgálat „Regisztráció konzuli védelemhez” online bejelentkezési rendszere
A Külügyminisztérium konzuli szolgálata elindította a „Regisztráció konzuli védelemhez” online bejelentkezési rendszert, amely elősegíti a konzuli segítségnyújtás hatékonyságát, gyorsaságát. Közlemény.
KEK nagyköveti tájékoztató a Külügyminisztériumban

Prőhle Gergely helyettes államtitkár a Közép-Európai Kezdeményezés (KEK) 2013. évi magyar elnökségének aktuális kérdéseiről tartott tájékoztatót 2013. április 3-án az érintett országok nagyköveteinek. Közlemény.
Martonyi János a Krónikának: „a ne bántsd a magyart! kívánalomként megmarad”
Martonyi János szerint a magyar nemzetpolitikában kívánalomként kormányzatoktól függetlenül megmarad a „Ne bántsd a magyart!” elve. Magyarország külügyminiszterével az erdélyi Krónika című napilap közölt hosszú interjút 2013. április 4-i számában.
A hajléktalan ellátással kapcsolatos nemzetközi kritikára adott válasz
Az ENSZ lakhatáshoz való joggal, illetve a mélyszegénység és emberi jogok kapcsolatával foglalkozó jelentéstevői nyilatkozatára reagálva a Kormány visszautasítja a 2013. április 3-án megfogalmazott, a magyar Alaptörvény módosítására vonatkozó alaptalan bírálatot. Közlemény.
Martonyi János: nem jellemzők az ungvárihoz hasonló incidensek Kárpátalján
Vélhetően szélsőséges ukrán nacionalisták voltak a március 16-i ungvári magyarellenes támadások elkövetői, az ilyen incidensek mindazonáltal nem jellemzők Kárpátaljára, évszázadok óta békében élnek ott egymással az emberek, nincsenek nemzetiségek közötti viszályok – közölte Martonyi János külügyminiszter a Gaudi-Nagy Tamás (Jobbik) országgyűlési képviselő kérdésére adott írásbeli válaszában2013. április 2-án.
Magyarország üdvözli a fegyverkereskedelmet korlátozó szerződés elfogadását
Magyarország üdvözli, hogy az ENSZ-államok többsége elfogadta a hagyományos fegyverek kereskedelmét korlátozó nemzetközi megállapodást, és ezt a világszervezet keretei között tették – közölte Kaleta Gábor, a tárca Sajtó Főosztályának vezetője 2013. április 2-án az MTI-vel.
Magyarország Külügyminisztériuma ismételten szorgalmazza Tóásó Előd mielőbbi szabadlábra helyezését
Magyarország Külügyminisztériuma folyamatosan figyelemmel kíséri a Bolíviában jogtalanul fogvatartott Tóásó Előd ügyének alakulását, a per tárgyalásának újabb és újabb elhalasztását és a tárgyalások helyszíneinek váltogatását. Közlemény.
Martonyi János: minden ország érdeke, hogy otthon érezzék magukat a kisebbségek

Martonyi János szerint minden ország érdeke, hogy területén otthon érezzék magukat a kisebbségek, és Magyarországnak is az a célja, hogy a határon túli magyarok a szülőföldjükön találják meg a boldogulásukat, az országnak semmilyen területi követelése nincs.
Magyar-pakisztáni külügyi konzultáció

Budapesten került sor a magyar-pakisztáni külügyi konzultációk harmadik fordulójára, amelyen megerősítették a két ország közötti partnerség kiszélesítésére vonatkozó kölcsönös szándékot. Közlemény.