Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. szeptember 13., péntek

17.743 - A tudatos erdőgazdálkodás a jövő Magyarországának egyik útja


Feladó: Nemzeti Erőforrás Minisztérium <noreply@kormany.hu>
Dátum: 2013. szeptember 13. 16:15
Tárgy: Az EMMI 37. heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



Az EMMI 37. heti hírlevele 2013-09-13
Emberi Erőforrások Minisztériumának 37. heti hírlevele
Soltész Miklós: kiemelt ápolási díjat vezethetnek be

Kiemelt ápolási díjat vezethetnek be a nagyon súlyos élethelyzetben lévő emberek esetében, az összeg több mint 40 százalékkal magasabb lesz, mint a jelenlegi emelt támogatás - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyi államtitkára pénteken az MTI-nek nyilatkozva.

Jubileumi CineFest kezdődött Miskolcon

Idén tizedik alkalommal rendezik meg Miskolcon a Jameson CineFest Nemzetközi Filmfesztivált, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma 15 millió forinttal támogat. Hazánk egyik legnagyobb filmes rendezvényét Halász János kultúráért felelős államtitkár nyitotta meg 2013. szeptember 12-én.

Magyar testnevelő-tanárok sikere Szingapúrban

A Grosics Gyula Sport Iskola az utánpótlás-nevelés fontos intézménye, a mindennapos testnevelés gyakorlatának 2001 óta mintapéldája. Az iskola TAO-támogatásból megújult tornatermében rendezett sajtótájékoztatón egy testnevelésoktatás-módszertani projekt szingapúri exportjáról számoltak be a résztvevők. A projekt sikere a magyar testnevelők, a magyar testnevelés-oktatás kiválóságát bizonyítja.

Sikeres a gyógyszergyártók, a forgalmazók és az állam együttműködése

Az egészségügy egyik kritikus területének számító gyógyszerpolitikában mára a fiskális programot szakmaivá alakították, a partnerek jól együttműködnek, sikerült csökkenteni a gyártók, a forgalmazók és állami közötti korábbi feszültséget - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségpolitikai helyettes államtitkára egy balatonfüredi egészségügyi konferencián.

Balog Zoltán nyitotta meg a Nemzeti Galéria Chagall-Ámos ikerkiállítását

Régi adósságot törleszt a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) péntektől látogatható Chagall - Háború és béke között című tárlata, amelyhez Ámos Imre, a "magyar Chagall" A háború örvényében 1937-1944 címmel társkiállítás kapcsolódik - mondta el a csütörtöki megnyitón az emberi erőforrások minisztere.

Megjelentek az Arany János Programok tanulói pályázatai

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a 2013/2014. tanév rendjéről szóló 47/2013. (VII. 4.) EMMI rendelet alapján pályázatot hirdet 8. évfolyamos tanulók számára az Arany János Tehetséggondozó Programban, az Arany János Kollégiumi Programban és az Arany János Kollégiumi-Szakiskolai Programban való részvételére.

Egyeztetés a Kormány és a négy történelmi egyház vezetői között az egyházi köznevelési intézmények fenntartásáról

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere megbeszélést folytatott Dr. Erdő Péter bíborossal, Dr. Bölcskei Gusztáv református püspökkel, Gáncs Péter evangélikus elnök-püspökkel és Zoltai Gusztávval, a MAZSIHISZ ügyvezető igazgatójával.