Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. szeptember 14., szombat

17.752 - Bartha Szabó József: Orbán a ringben > Ki biztosít védőhálót a magyarság számára?


Feladó: mandinka bt
Dátum: 2013. szeptember 14. 16:37
Tárgy: Orbán a ringben
Címzett:
Kutasi József Antal




Ki biztosít védőhálót a magyarság számára? 
Hogyan kívánják elkerülni Pápa térségében a húsgyár felszámolásából eredő szociális katasztrófát? 
Mégis minél teljesít jobban Magyarország? 
Ha nyugdíjpótlékra méltatlanok a III/III-asok, nem kellene a kormányból is eltávolítani azt, aki ügynök volt?

Mégis minél teljesít jobban Magyarország?

 

VÁGÓ GÁBOR, (LMP): - Miniszterelnök Úr! Az elmúlt héten napvilágot látott statisztika szerint Magyarország a világ országai között a versenyképességi rangsorban a 63. helyre süllyedt; holott két évvel ezelőtt még a 48. helyen álltunk. Három évvel ezelőtt, amikor az ön gazdasági miniszterét hallgattuk meg a költségvetési és számvevőszéki bizottságban, azt mondta, hogy négy év alatt a cél az, hogy tíz helyet ugorjunk előre; - ehhez képest tizenötöt sikerült hátraugorni.

 

- Miniszterelnök Úr! Csúszik lefelé az ország. Ha megnézzük a számokat: van Magyarországon 1 millió 820 ezer adófizető, aki a versenyszférában dolgozik. Minden tiszteletem az övöké, hiszen  ez az 1 millió 820 ezer ember tartja el az egész országot, pedig tízezerrel kevesebben lettek az elmúlt két évben. A beruházási ráta is 16 százalékra süllyedt, ez az amortizációt sem tudja fedezni. A vállalatok felszámolása is soha nem látott mértékben nő: annyi cég még soha nem indított maga ellen önfelszámolást, mint az elmúlt esztendőben. Kérdezem: 

 

  • Mi mindennek az oka?

 ***

ORBÁN VIKTOR, (miniszterelnök): - Képviselő Úr! Szerintem is magasak az adók, csökkenteni kellene őket. Szerintem is magas az alapkamat, holott talán egy évvel ezelőtt 7 százalék magasságában járt, most meg már 4 alatt van. de ez is magas.

 

- Képviselő Úr! 2010-ben Magyarországon 1 millió 800 ezer ember fizetett adót, és tartotta fönn a tízmilliós országot. Ez a szám jól mutatja, hogy 2010-ben csődben voltunk, lényegében a gödör alján. Most azonban ott tartunk, hogy majdnem négymilliónyi ember fizet adót. Három év alatt ide jutottunk, szerintünk ez nem semmi!