Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. augusztus 20., szerda

19.239 - Hódmezővásárhelykutasipuszta

Fél Európa meg fogja ismerni Székkutast és a vásárhelyi pusztát

2014. AUGUSZTUS 19. 08:42



Szeptemberre kész, az októberi frankfurti nemzetközi kiállításon pedig már bemutatják a könyvet ami igen, a mi környékünkről mesél.

Berta János Hódmezővásárhelykutasipuszta - Hugo Hartung nyomában című könyve, melyet a Piroska regény romantikus helyszíneit bejárva tavaly előtt írt és jelentette meg elsőként magyarul, most végre a nemzetközi porondra is kilép.

Berta János Wormsban él, de szülőhazájában másodiknak a magyar alföldet fedezte fel. Hugo Hartunghoz hasonlóan őszinte szeretettel és csodálattal járja be a vidéket, emlékezik meg itteni élményekről, emberekről.

János elmondta, a könyv a nyomdában van Németországban, szeptemberre el is készül. Az októberi frankfurti nemzetközi könyvkiállításon a szakmának és a nagyközönségnek is bemutatják 103 ország részvételével. Ahogy a magyar kiadás szinte azonnal az utolsó példányig elfogyott a német verzió iránt is nagy az érdeklődés.

 

(a könyv borítója - a magyar kiadáshoz képest a cím változik egy picit)

Már előzetes riportra bejelentkezett a Freie Presse, a Mindener Tageblatt, és a Wormser Zeitung. A német kiadásnak Magyarországon is lesz bemutatója. Keszthelyre várja az érdeklődőket november 4-én 17 órára a Fejér György Városi Könyvtárba.

A könyvet a teljes német nyelvterületen forgalmazni fogják, így Németország mellett Ausztriában és Svájcban is. A németek zöme még emlékszik a Piroska regényre, és az általa megfestett magyar vendégszeretetre, pusztai romantikára. A nagy érdeklődés miatt könnyen lehet, hogy ismét a legismertebb magyar falu legyen a németek körében Hódmezővásárhelykutasipuszta.