Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. augusztus 10., vasárnap

19.187 - ​A Ferencváros-Chelsea gálameccs 20.45-kor kezdődött.​ > Végeredmény > 1:2​



Feladó: Illés György <i.gyrgy@gmail.com>
Dátum: 2014. augusztus 10. 22:37
Tárgy: Még a vénaszkennert lenyelő fradisták is kifütyülték Orbán kampánybeszédét
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu
>, 

Sport :: 2014-08-10. 22:24

Még a vénaszkennert lenyelő fradisták is kifütyülték Orbán kampánybeszédét a "Groupama Aréna" avatásán

Az angol Premier League-ben szereplő Chelsea elleni gálamérkőzéssel megnyitották a Ferencváros új stadionját, a Groupama Arénát vasárnap este.
A mérkőzés előtt Orbán Viktor miniszterelnök, Fürjes Balázs kormánybiztos és Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke mondott ünnepi beszédet.
Zoom
A kormányfő úgy fogalmazott, az egész ország számára nagy nap a mai, mégis elsősorban a fradistáké, akiknek nagysága előtt még azok is megemelik a kalapjukat, akiknek nem "zöld-fehér vér" folyik az ereiben.
A miniszterelnök beszédében többek között nagyrabecsülését fejezte ki a fradistáknak a "Fradi-szívért", amely szavaival élve mindig nemzeti, piros-fehér-zöld színű is volt. Köszönetet mondott a freudistáknak azért, hogy "a magyar nemzet szabadságát és függetlenségét a legnehezebb kommunista időkben is megőrizték és évtizedekig tartották a lelket a magyarokban".
Orbán Viktor szintén köszönetet mondott az építkezésben résztvevőknek és háláját fejezte ki az ország valamennyi polgárának, hogy az új stadiont négy évvel azután sikerült felépíteni, hogy "Magyarország a csőd szélén tántorgott".
"Megmutatták, hogy a magyarok sosem adják fel" - jelentette ki, végül köszönetet mondott a fradistáknak azért is, hogy fenntartották a világ egyik legnagyobb sportklubját.
Fürjes Balázs, az egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos köszöntőjében a győzelemre helyezte a hangsúlyt, mert szerinte a stadionnal nemcsak a fradisták, hanem a budapestiek és a magyarok is győztek. Emlékeztetett arra, hogy a Fradi csodacsapat, egy olyan magyar klub, amely egykor végigverte a világot, amelynek nem lehetett elvenni a nevét sem.
"Mostantól az új stadiont sem lehet elvenni, a miénk" - fogalmazott a kormánybiztos annak tudatában, hogy az Albert Stadion nevét már el is adták a Groupamának.
Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke mindazoknak köszönetet mondott, akiknek közük volt az építkezéshez, külön kiemelve Orbán Viktor szerepét is. Ugyancsak megköszönte a Ferencváros legendáinak, hogy harminc olimpiai aranyérmet nyertek, valamint a labdarúgóknak, hogy 28 bajnoki címet szereztek.

"Példaképekre van szükség, hogy mutassák a kicsiknek az utat" - jelentette ki a klubelnök.
Az ünnepi beszédek alatt szórványosan füttyszó hallatszott - fogalmazott szemérmesen az MTI.
Az avató ünnepség végén kisfilmek segítségével felidézték a korábbi Üllői úti stadionok felejthetetlen pillanatait, a nagy győzelmeket, emlékezetes gólokat. Többször felcsendült a Fradi-induló, fehér galambokat engedtek el és a Magyar Honvédség néhány Gripen vadászgépe is átrepült a Groupama Aréna fölött, amelyek a műsorvezető szavaival élve mintegy védelmükbe vették az új stadiont.
​​
A Ferencváros-Chelsea gálameccs 20.45-kor kezdődött.
​  Végeredmény > 1:2​
(MTI nyomán)
Frissítés: A szurkolói csoportok távol maradtak az eseménytől - az Alfahír összefoglalója
Ma megnyitotta vénaszkenneres kapuit a Groupama Aréna, a lerombolt Albert Flórián Stadion helyén. Hamisan Himnuszt éneklő Rúzsa Magdi, a szurkolói csoportokat elüldöző Kubatov „Listás" Gábor, kifütyült Orbán Viktor és Gripen vadászgépek köszöntötték az új stadiont.
A stadionavatóra rengeteg néző, vendég, turista és Chelsea-drukker érkezett, azonban a szurkolói csoportok, akik eddig végigkísérték a Ferencváros csapatát meccsről meccsre, a magas jegyárak, illetve a szurkolókat megbélyegző beléptető rendszer ellen tiltakozva távol maradtak az eseménytől.
A Fradi szervezett szurkolói csoportjai inkább külön rendezvénnyel készültek: a szurkolók a klub testvércsapatának tekinthető Rapid Wien drukkereivel játszottak egy barátságos, jó hangulatú mérkőzést a BKV-pályán, melyet követően a Romantikus Erőszak lépett fel.
Zoom
A Fradi fanatikus szurkolói távol maradtak Kubatovék dzsemborijától
A Groupama Aréna avatóján bár felcsendült a szurkolók által jól ismert Fradi-himnusz, hiányzott a szurkolók hangereje, a nézők közül pedig sokan nem ismerték azokat a sorokat, melyeket egy szurkoló álmából felkeltve is ismer. A szurkolói csoportok azonban hiába maradtak kint a Groupama Arénán kívül, Kubatov Gábor beszédét még így is sokan kifütyülték. Hangos fújolás kísérte azt is, amikor a listázó fideszes pártigazgató megköszönte Orbán Viktornak az új stadion létrejöttét.
Ezután maga Orbán Viktor sem úszta meg a kifütyülést és a fújolást, igaz, ő nem kapott akkorát, mint Kubatov. Taps is jutott neki, talán mégsem pletyka volt, hogy a Fidesz ifjúsági szervezetének, a Fidelitasnak tagjai köremailt kaptak: szervezetten utazzanak fel a mérkőzésre.
A Groupama Aréna mintegy háromnegyedéig telt meg a nézőkkel, nem sikerült azonban megtölteni a VIP és a sajtóhelyekkel szembeni nagy lelátót. Az aréna nemzetközi mérkőzéseken 22 000, a magyar bajnoki találkozókon pedig 23 700 drukkert fogadhat. Mint arról korábban az Alfahír is beszámolt az NB I. első fordulójában, nyolc mérkőzésen összesen 20476 néző volt a lelátókon, ezzel 2560 volt a forduló átlagnézőszáma. A Fradi törzstáborát eddig a szurkolói csoportok adták, akik most a szurkolóellenes beléptetésnek, regisztrációnak és jegyáraknak köszönhetően kiszorulhatnak a lelátókról, a stadionavató vendégei és Chelsea-drukkerei pedig nem biztos, hogy 3-4 meccs után (még annyi sem kell) is a Ferencváros mérkőzésein fognak nézelődni, szurkolni meg pláne nem.
Kapcsolódó: