Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. szeptember 8., péntek

22.433 - ​​Magyar Békekör a népvándorlásról ​és a befogadási kvótáról!


Feladó: Békekör Magyar
Dátum: 2017. szeptember 8. 10:21
Tárgy: Magyar Békekör a befogadási kvótáról
Címzett:

Magyar Békekör

​​
a befogadási kvótáról

Budapest, 2017. szeptember 8. péntek (MSZF)

     A Magyar Békekör nem akarja, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését. Azt akarja, hogy hazánk az Országgyűlés hozzájárulásával fogadja be azoknak a menekülteknek egy részét, akik menekült státusban részesültek az Európai Unióban – tudatta a társadalmi szervezet pénteken kiadott közleményében, reagálva az Európai Bíróság ítéletére, és Orbán Viktor kormányfő rá adott válaszára.

    „Azt akarjuk, hogy hazánk szuverén országként döntsön a befogadásról, az érvényes nemzetközi szerződésekkel, mindenekelőtt a menekültügyi megállapodásokkal összhangban. Minden ország maga ismeri a legjobban saját körülményeit és lehetőségeit. Magunknak kell tehát mérlegelnünk, hány menekültet tudunk befogadni a helyi lakosság és a befogadottak érdekeinek sérelme nélkül. Be kell fogadni azoknak a menekülteknek egy részét, akik menekült státusban részesültek az EU-ban. Ugyanakkor senki sem várhatja el tőlünk, hogy olyasmire vállalkozzunk, ami erőnket és teherbírásunkat meghaladja" – írják, felidézve a Békekör 2016. július 5-i és november 16-i állásfoglalását a migrációról. 


Lásd: http://www.mszfszk.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1102:2016-11-16-15-52-44

http://www.mszfszk.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=890:magyar-bekekoer-nepvandorlasrol-es-befogadasrol&catid=2:magyar

A népvándorlás feltartóztatásának egyetlen módja a népek életének és megélhetésének biztosítása saját hazájukban és földjükön. A magyar nép, háborúk és szögesdrótok helyett egy emberközpontú új világrend létrejöttében érdekelt - foglalt állást a Magyar Békekör a hét végén megtartott budapesti tanácskozásáról vasárnap kiadott közleményében.

Korunk világrendje, a globális kapitalizmus a gyengék leigázásán és kifosztásán alapszik. Egész világrészek fejlődését akadályozzák meg a forráskivonással és a globális pénzügyi mechanizmusok biztosította kizsákmányolással. Ahol a forráselszívás gazdasági eszköze a népek ellenállásába ütközik, háborúkkal próbálják fenntartani az elnyomást, embereket, országokat, népeket uszítva egymás ellen. A hódítás és leigázás szüli az egyre erőszakosabb és agresszívebb terrorszervezeteket. A globális kapitalizmus maga idézi elő azt, aminek a következményei ellen azután bombákkal és szögesdróttal próbál védekezni – áll a Békekör elemzésében.

Az igazságos új világrend alapvető követelményéről nem terelheti el a figyelmet, hogy közben a konkrét helyzetre is válaszolni kell. Európa, benne Magyarország a bevándorlás egyik fő célpontja lett. A menekültáradatnak nem látni a végét. Inkább azt látni, hogy ha a centrum nem változtat magatartásán, még többen fognak majd vándorbotot. A bevándorlással kapcsolatos eddigi intézkedések nem állnak összhangban a probléma súlyosságával. Azt tapasztaljuk, hogy ki akarnak bújni felelősségük alól, akik politikájukkal kiváltották a népvándorlást. Az Európai Unió abban reménykedik, hogy hazánkat „lerakodó hellyé" változtathatja, és a centrum helyett majd mi fogadjuk be a bevándorlók áradatát. Kvótákat szabnának nekünk, hogy minél jobban megúszhassák politikájuk következményeit. A magyar nép befogadó nép. Tisztában van az emberiesség követelményével, és a parancsolattal, hogy az élet a legfőbb érték. Tudja, hogy a menekülőnek, és gyermekének enni-inni kell adni, és helyet, hogy lehajthassa a fejét. De azt is tudja, hogy a vendégszeretetnek határt szab az erőn felüli kényszer.

A Magyar Békekör tudatja hazánk szövetségeseivel, hogy Magyarország nem fogja viselni az Egyesült Államok, az Európai Unió és a NATO elhibázott politikájának ódiumát és magára vállalni következményeit. Nem kíván a menekültek deportálási terepévé válni, még kevésbé a szögesdrót szimbolizálta koncentrációs táborrá. A menekülőknek és befogadóiknak anyagi, politikai és erkölcsi felelősséggel, kártérítéssel tartoznak, akik nem hajlandók szakítani háborús politikájukkal, és nem hajlandók békés fejlődést biztosítani azokban a térségekben, ahonnan az emberek elmenekülnek és kivándorolnak. Ekkora tömeget csak ideiglenesen lehet befogadni. A magyar nép nem kívánja feláldozni nemzeti identitását a „civilizált" nyugati centrum felelőtlen, embertelen, elnyomó politikájának oltárán!

A Magyar Békekör elítéli, hogy a „demokrácia" világméretű terjesztésének ideológiai köntösében országokat és népeket osszanak meg, hogy uralkodhassanak rajtuk, és emberek milliárdjait fosszanak meg a normális életfeltételektől. Számunkra elfogadhatatlan az égbekiáltó igazságtalanság, hogy miközben egész világrészek élnek nyomorban, az emberiség leggazdagabb egy százalékának kezében összpontosul a világ vagyonának a fele. Új etikai alapokon nyugvó társadalmi berendezkedést akarunk!

A magyar nép nem akar sem áldozatává, sem szenvedő alanyává válni ennek az embertelen világrendnek. Elítéli, hogy hazánk szövetségesei úgy bánjanak velünk, mint a cselédjeikkel, akiknek az a feladatuk, hogy kimossák a Nyugat szennyesét! Népünk nevében tiltakozunk az ellen, hogy miközben erőn fölüli befogadásra kényszerítenének bennünket Délről, szembeállítanak minket Kelettel is. Ágyútölteléknek használják kárpátaljai honfitársainkat Ukrajna oroszajkú népével szemben, háborús konfliktust szítanak térségünkben, felvonulási tereppé akarják változtatni hazánkat egy Oroszország elleni háborúhoz.

Kezdeményezzük, hogy a magyar nép és felelős kormánya kezdjen komolyan foglalkozni olyan szövetségesek felkutatásával, akik nem akarnak minket eszközként kihasználni életükért, megélhetésükért, igazságukért és szabadságukért küzdő más népek ellen – áll a Magyar Békekör vasárnap kiadott nyilatkozatában.+++"

     A Magyar Békekör úgy véli, hogy álláspontja egyszerre fejezi ki a felelősségérzetet a magyar nemzet iránt, és az emberséget a menekültek iránt. A Magyar Békekör ennek szellemében akar szellemi, erkölcsi, politikai segítséget nyújtani ahhoz, hogy olyan kompromisszumok szülessenek, amelyek egyszerre szavatolják a magyar nemzet szuverenitását és jövőjét, és eleget tesznek az emberiesség megkerülhetetlen követelményének – áll a Békekör állásfoglalásában.+++

Kiadta: MSZF SZK

​ ​
+363 30 5927371
​ ​
www.mszfszk.hu