Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. szeptember 26., kedd

22.479 - Nemzeti Hírhaló [Lapszemle] > Ferenc pápa: A menekültek érkezése az európai egyházak számára is lehetőség

Feladó: Nemzeti Hírhaló 
Dátum: 2017. szeptember 26. 4:11
Tárgy: [Lapszemle] Szíria rövidesen felszabadul a terrorista megszállás alól - Ferenc pápa: A menekültek érkezése az európai egyházak számára is lehetőség - Részlet a magyar választójogi törvényből - Mészáros Lőrinc...
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>



​​
2017 szeptember 26.
99Húszmillió!   Locations of visitors to this page   PayPal
Szíria rövidesen felszabadul a terrorista megszállás alól

Budapest, 2017. szeptember 24. vasárnap (MSZF)

    Szíria területének 85 százaléka felszabadult az Iszlám Állam és az An-Nuszra terrorszervezet megszállása alól, és rövid időn belül kisöprik őket az ország egész területéről - tudatta Dr. Makt Mazen, a Magyarországi Arab Közösség Egyesület tájékoztatási alelnöke szombaton a Magyar Békekörben tartott budapesti előadásán.
    A fegyvertény a szír-orosz katonai összefogásnak, Aszad elnök hazafias kiállásának, a szír nemzeti hadsereg példás állhatatosságának és a szír nép hősiességének köszönhető - mondta. A magyar népnek is megköszönte, hogy kiállt Szíria mellett a terroristákkal szemben.
    Most az a legfontosabb, hogy szavatolják Szíria területi egységét, és megakadályozzák felosztását idegen befolyású területekre. Megemlítette, hogy Amerika és szövetségesei Észak-Kelet Szíriát igyekeznek kiszakítani velük szövetséges, illetve őket követő kormányozással, Törökország Aleppót szeretné, Izrael a Golán további részét, az Öböl-menti országok pedig Dél-Nyugat Szíriára vetettek szemet. Ennek legfőbb biztosítéka a további szoros együttműködés Oroszországgal, és a szír nép kiállása az ország egysége mellett.
   Makt óva intette a Szíriában élő kurdokat attól, hogy Amerikára bízzák jövőjüket, és Szíria területi egységének rovására akarják megvalósítani önrendelkezésüket. "A kurd kérdést jelenleg nem lehet megoldani anélkül, hogy szét ne szednék a Közel-Keletet, és ne ártanának a felszabadulási folyamatnak nemzeti, faji és vallási alapon kiváltott újabb feszültségekkel. Szíria minden ott élő nép tulajdona, a kurdoké is" - mondta.
    Arra a kérdésre, hogy várható-e az orosz haderő visszavonása Szíria teljes felszabadulása után, azzal válaszolt, hogy biztos benne, hiszen "Putyin nem megszálló, mint az USA", de a szír kormány egyelőre ragaszkodik az orosz katonai jelenléthez, mert láthatólag még mindig "meg kell védeni az országot a külső támadásoktól". "Oroszország szavahihető, megbízható szövetségesünk, ellentétben egykori gyarmatosítóinkkal és későbbi megszállóinkkal, akiknek egyetlen céljuk az olajkincs megszerzése volt, továbbá az, hogy Szíria elfoglalásával éket verjenek Irán és Libanon közé" - fűzte hozzá.

    Az újjáépítés feladata a szír népre hárul. Belső erőforrásuk az olaj és a földgáz. Új szír útlevelet adnak mindazoknak a szíreknek, akik külföldre menekültek a háború elől, de haza akarnak térni, hogy cselekvően bekapcsolódjanak Szíria újjáépítésébe. Nem sietik el azoknak a "menekülteknek" a visszafogadását, akik úri kényelemből mentek külföldre, vagy azért, hogy mentsék az irhájukat a megszállókkal való kollaborálásuk miatt. Az ország újjáépítésében elsősorban azok az országok fognak szerepet játszani, amelyek segítettek Damaszkusznak a sötét erők leküzdésében. Kiemelte Oroszországot, Kínát és Iránt.
     A Nyugat elvesztette Szíriát, bármilyen nehéz is beismernie - mondta a magyar-szír kettős állampolgárságú előadó, aki mérnökként, hosszabb ideje él hazánkban, mint Szíriában. Most azt kell eldöntenie, mit tegyen az Iszlám Állam harcosaival és vezetőivel, akiknek fegyvert adott Aszad ellen. Leghűségesebb cimboráikat kimentik Szíriából, másokat átcsoportosítanak más térségekbe, ahol ugyanazt akarják elérni velük, mint amit Szíriában szerettek volna, de kudarcot vallottak. A harcosok más részét pedig a sorsukra hagyják, hadd morzsolja fel őket a szír hadsereg.
     Felszabadításra vár Rakka, az Iszlám Állam fellegvára, és az Eufrátesztől keletre fekvő országrész, valamint Idlib térsége az An-Nuszra alól - tájékoztatta hallgatóságát a Magyar Békekörben Dr. Makt Mazen.
Kiadta: MSZF SZK

Kapcsolódó:
Kik intézték Trianont? Lehull a lepel! DR RAFFAY ERNŐKik intézték Trianont? Lehull a lepel! DR RAFFAY ERNŐ (youtube.com)
A katalán rendőrség nem engedelmeskedik MadridnakA katalán rendőrség nem engedelmeskedik Madridnak (hu.euronews.com)
Ezt nemcsak a helyi rendőrfőkapitány, hanem a belügyminiszter is kijelentette azután, hogy a spanyol belügyminisztérium felügyelete alá vonta a katalán biztonságiakat. Gyorsan romlik a helyzet Katalóniában, ahol a spanyol hatóságok mindent bevetnek, hogy megakadályozzák az október elsejére kiírt függetlenségi referendum megtartását. A házkutatások és a letartóztatások után Madrid ideiglenesen saját felügyelete alá vonta a katalán biztonsági szolgálatokat.
Több ezer diák tüntetett Katalónia függetlenségéért Több ezer diák tüntetett Katalónia függetlenségéért (hidfo.ru)
Több ezer diák gyűlt össze a Barcelona Egyetem előtt, hogy követelje a Katalónia függetlenségéről kiírt referendum megtartását. A szervezők pénteken kiadtak egy közlemény, mely szerint az október 1-re időzített referendumot "nem lehet megállítani", és ez az egyetlen út a demokrácia felé. Az egyetem szintén támogatta a kezdeményezést; hivatalos közleményük szerint a diákok használhatják tüntetés céljára az intézmény épületeit, ameddig a tüntetések békés jellegűek maradnak és nem történik rendbontás.

Bővülő agrárkapcsolatok a Fülöp-szigetekkel

2017. szeptember 22. kormany.hu

Új szakaszba léptek az agrárkapcsolatok Magyarország és a Fülöp-szigetek között - jelentette ki Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár, aki az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon és Vásáron (OMÉK) tárgyalt Emmanuel F. Pinol, Fülöp-szigeteki agrárminiszterrel.

A két ország kapcsolata nem új keletű, idén tavasszal Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Fülöp-szigeteki látogatása alkalmával Gazdasági Vegyesbizottság felállításáról írt alá egyezményt Ramon Lopez kereskedelmi miniszterrel, emellett a filippínó agrárminiszter néhány hete már tiszteletét tette Magyarországon. A miniszteri vizit óta meg is élénkültek az agrárkapcsolatok, 2017 első felében Magyarország legfőbb exportterméke az élelmiszer és élő állat termékcsoport volt a szigetországba. Emellett kilenc hazai cég kezdeményezte az egyedi akkreditációs eljárás megindítását, ami feltétele a kivitelnek.
Czerván György a tárgyalások után elmondta: a Fülöp-szigeteken mintegy százmillióan élnek, lakossága döntő többségben katolikus, azaz nem tilalmas a sertéshús és a bor fogyasztása. Az ország deklaráltan behozatalra szorul sertéshúsból, baromfihúsból és tenyészállatból, ezeken a területeken Magyarország komoly exportpotenciállal rendelkezik. Jelentős lehetőségek vannak a kutatás-fejlesztési együttműködésben is, elsősorban az öntözéses növénytermesztés, valamint a rizsnemesítés területén.
A Fülöp-szigetek egyébként önálló standdal van jelen a budapesti OMÉK-on, rizs ételeket, trópusi szörpöket, halféléket és szárított gyümölcsöket kínálnak a látogatóknak.
(FM Sajtóiroda)
Kapcsolódó:
Alan Peter Cayetanoval a Fülöp-szigetek külügyminisztereAláírták a 2018-2020 évekre szóló oktatási megállapodást a Fülöp-szigetekkel (we b.facebook.com)
Az ENSZ közgyűlés 72. ülésszaka alatt szeptember 22-én New Yorkban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kétoldalú megbeszélést folytatott Alan Peter Cayetanoval a Fülöp-szigetek külügyminiszterével. A két miniszter aláírta a 2018-2020 évekre szóló oktatási megállapodást, amely alapján többek között 35 filippin diák részesülhet ösztöndíjban Magyarországon történő egytemi tanulmánya támogatásához. (Stipendium Hungaricum) Szijjártó miniszter az ülésszak alatt 33 kétoldalú miniszteri tárgyalást folytatott, és 12 államközi megállapodást írt alá

Ferenc pápa: A menekültek érkezése az európai egyházak számára is lehetőség

2017. 09. 22. MTI - 24.hu

Aggodalmát fejezte ki az Európában tapasztalható intolerancia, diszkrimináció és idegengyűlölet miatt Ferenc pápa pénteken, hangsúlyozva, hogy a menekültekkel és menedékkérőkkel szembeni "mély zavar" a katolikus közösségekben és az európai egyházakban is érezhető.

Ferenc pápa az európai püspöki konferenciák migrációs felelőseit fogadta a Vatikánban.
Hozzájuk intézett beszédében kijelentette, Európa számos részén az intolerancia, a diszkrimináció és az idegengyűlölet jelei tapasztalhatók, amelyeket "a különböző, az idegen" iránti bizalmatlanság és félelem" okoz.
A katolikus egyházfő hozzátette, ennél is jobban aggasztja az a "szomorú megállapítás, hogy Európában katolikus közösségeink sem mentesek ettől a védekező és elutasító reakciótól, amelyet a kulturális és vallási identitás megőrzése erkölcsi kötelességével indokolnak".
Ferenc pápa megjegyezte, hogy az egyház a misszionáriusok "migrációjának" köszönhetően terjedt el az összes kontinensen, attól a meggyőződéstől vezérelve, hogy a kereszténység egyetemes üzenete mindenkihez szól, akármilyen kultúrához tartozzon. A pápa "bizalommal" teli nyitást szorgalmazott "a korlátok és a falak" lebontására.
Hangsúlyozta, hogy a ma zajló tömeges és összetett migráció a korábbi migrációs politikák válságához vezetett, és hatástalanná tette a nemzetközi konvenciók biztosította védelmet is. Az egyház azonban hű akar maradni missziójához a legszegényebbek és magukra hagyottak szolgálatával, és közéjük tartoznak a menekültek és a menedékkérők is - mondta Ferenc pápa.
Úgy vélte, a menekültek érkezése az európai egyházak számára lehetőséget kínál, egy új "misszionárius front" megnyitását, hogy a gyakorlatban is tanúsítsák a hitet, a keresztényi szeretetet, a könyörületességet és a többi vallás iránti tiszteletet az ökumenikus párbeszéd jegyében.
Hozzátette: az európai egyházak részéről mégis "mély zavart" érez a menekültek és menedékkérők tömeges érkezésével szemben. Ferenc pápa szerint ezt a magatartást részben a jelenlegi helyzet igazolja: a társadalmakon mély sebeket ejtett a gazdasági válság, a migráció mértéke és etnikai összetettsége is súlyosbítja a helyzetet, csakúgy, mint a befogadásra felkészületlen és gyakran alkalmatlan nemzeti és európai politika.
Ferenc pápa a törvényes és biztonságos migrációs útvonalak bővítését szorgalmazta, az érkezők méltóságteljes elhelyezését, az alapvető szolgáltatásokban való részesítésüket. Ugyanígy kiemelte azt is, hogy a menekülteket és menedékkérőket indulás előtt tájékoztatni kell, hogy tisztában legyenek többek között az alapvető jogaikkal. Tenni kell a helyi lakosság és a menekültek fejlődéséért is, egymás kölcsönös gazdagításával.
Ferenc pápa bejelentette, hogy az átfogó emberi fejlődés szolgálatára felállított vatikáni hivatal 20 akciópontot dolgozott ki, amelyeket a püspöki karok "jó gyakorlatként" használhatnak fel pásztori szolgálatukban, hogy kézzelfogható választ tudjanak adni a menekültek és menedékkérők igényeire.

A püspöki karok migrációs vezetői szombaton felkeresik a jezsuita rend működtette Astalli római menedékkérő-központot, ahova Ferenc pápa már többször ellátogatott.
Kapcsolódó:
A Jézus Társasága 1773-banA Jézus Társasága 1773-ban (jezsuita.hu)
A sikeres missziók és az oktatásban kifejtett tevékenységük következtében a jezsuiták jelentős befolyásra tettek szert világszerte, ami oda vezetett, hogy Európa abszolút uralkodói, végül korlátozva érezték hatalmukat. 1773-ban, a Bourbonok nyomásának engedve, XIV. Kelemen pápa a "Dominus ac Redemptor" kezdetű bullájával kénytelen volt feloszlatni a Társaságot. A jezsuita rend feloszlatása nem volt teljes, mivel a túlnyomórészt ortodox Oroszországban és a többnyire protestáns Poroszországban, a jezsuiták "hasznos" tevékenységét szem előtt tartva, az uralkodók egyszerűen nem engedték meg a pápai bulla kihírdetését, amellyel elejét vette volna a Jézus Társasága teljes felszámolása.
Egy oszladozó pápa a bíróság előttEgy oszladozó pápa a bíróság előtt - mi állt a hírhedt hullazsinat hátterében? (mult-kor.hu)
897-ben VI. István pápa parancsára kiemelték elődje, Formosus holttestét annak sírjából, pápai díszekbe öltöztették, trónra ültették - majd egy "szabályos" bírósági tárgyaláson elítélték. A középkor egyik leggyomorforgatóbb látványosságának hátterében minden bizonnyal egy politikai konfliktus állt, de a történészek ma is vitatkoznak arról, hogy pontosan miben is állt ez a konfliktus. Az ambiciózus püspök - aki 872-ben is pályázott a pápai trónra - természetesen számos ellenséget is szerzett magának. Balszerencséjére közéjük tartozott az a VIII. János is, akit az említett 872-es konklávé alkalmával pápává választottak.
Ha Amerika több repülőgépet hoz, kit fog bombázni? Falvainkat, házainkatVolt afgán elnök: "Ha Amerika több repülőgépet hoz, kit fog bombázni? Falvainkat, házainkat" (lovasistvan.hu)
Az Egyesült Államok vezető külpolitikai folyóiratának internetes portálja messze nem nagy örömmel ismerteti azt az interjút, amelyből kiderül, hogy mennyire ellenséges lett az USA-val az a Hamid Karzai afgán elnök, aki Amerika segítségével került elnöki székébe. Ez az első interjú, amit a Foreign Policy készített Karzai-jal, amióta Trump bejelentette új Afganisztán-stratégiáját. A Kabulban rögzített interjúban Karzai feltette a kérdést: "Ha az USA több repülőgépet hoz, kit fognak bombázni?" Saját kérdésére így felelt: "Falvainkat és házainkat".
Az osztrák államfő szerint szolidaritásból minden nőnek fejkendőt kellene viselnieAz osztrák államfő szerint szolidaritásból minden nőnek fejkendőt kellene viselnie (nagyvilag.com)
Felháborodást keltett Ausztriában Alexander Van der Bellen államfő azon kijelentése, hogy minden nőt meg kell kérni, a vallási okok miatt fejkendőt viselők iránti szolidaritásból maga is viseljen fejkendőt. Eljön az idő, amikor az iszlamofóbia miatt minden nőt meg kell erre kérni. A lapok arról számoltak be, hogy Alexander Van der Bellen a bécsi Európai Unió Házban még márciusban tartott pódiumbeszélgetésen arról is beszélt, hogy a német megszállás idején a nem zsidó származású dánok a zsidókkal való szolidaritásuk miatt maguk is felvették a sárga csillagot.
Óriási a botrány: Brüsszel fizetett az embercsempészeknekÓriási a botrány: Brüsszel fizetett az embercsempészeknek (hungaryexpres.com)
Kiderültek Brüsszel titkos üzelmei: több százezer eurót fizetett ki afrikai embercsempészeknek. A helyzetet a BBC egyik műsora, a Panorama leplezte le, és bár az EU szóvivője tagadta, hogy fizetnének a csempészeknek, egy neve elhallgatását kérő EU-s tisztviselő megerősítette, hogy a közösség egy külső közvetítőn keresztül igenis pénzt juttatott az afrikai migránsok segítőinek. A BBC szerint ezek a kenőpénzek elérték a 6000 fontos határt is, és a közösség arra biztatta a támogatottakat, hogy a pénzből kezdjenek új életet szerelőtanoncként, esetleg vegyenek maguknak egy farmot vagy nyissanak boltot.
Rossz autót tartóztatott fel a migráns Ravensburgban, lengyelek utaztak a kocsiban nem németekRossz autót tartóztatott fel a migráns Ravensburgban, lengyelek utaztak a kocsiban nem németek (napimigrans.info)
Utasokkal teli autót állított meg egy afrikai migráns a németországi Ravensburgban, majd mikor a sofőr tovább akart haladni a betolakodó a motorháztetőre csapott. Bizonyára tétlenkedő németekre számított, de balszerencséjére lengyelek utaztak az a kocsiban.
Óriási meglepetés a német választásokon - itt vannak az exit poll eredmények!Óriási meglepetés a német választásokon - itt vannak az exit poll eredmények! (blikk.hu)
Történelmi mélypontra süllyedt a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) támogatottsága a szövetségi parlamenti választások exit poll eredményei szerint. Az első eredmények alapján Angela Merkel pártjáé a legtöbb szavazat. Óriási meglepetésre azonban harmadik erőként bejutott a szélsőjobb is a parlamentbe, ha az exit poll felméréseknek hinni lehet, nem is alacsony eredménnyel.
Az AfD első dolga lesz kivizsgálni, hogy Merkel hogyan és miért engedte be a migránsokatAz AfD első dolga lesz kivizsgálni, hogy Merkel hogyan és miért engedte be a migránsokat (888.hu)
Az Alternatíva Németországnak (AfD) a szövetségi parlament (Bundestag) pártjaként vizsgálóbizottság felállítását kezdeményei Angela Merkel kancellár menekültpolitikája miatt - jelentette be a vasárnapi Bundestag-választás után a törvényhozásban újonc párt egyik vezetője. Alice Weidel, az AfD kampányát vezető egyik úgynevezett csúcsjelölt a ZDF országos köztelevíziónak nyilatkozva hangsúlyozta, hogy a Bundestag feladata a kormány ellenőrzése.
A libsi-bolsi söpredék már tüntet az AfD ellen.A libsi-bolsi söpredék már tüntet az AfD ellen (facebook.com)
ANGELA MERKEL ANYJA LENGYEL ZSIDÓ, AKITŐL JIDDISÜL TANULT, APJA SZABADKŐMŰVES LUTHERÁNUS LELKÉSZ VOLTAngela merkel anyja lengyel zsidó, akitől jiddisül tanult, apja szabadkőműves lutheránus l elkész v olt (internetfigyelo)
Merkel maga is szabadkőműves, s ezeknek az ellentmondást nem tűrő parancsát teljesíti a bevándoroltatás ERŐLTETÉSÉBEN. Karrierjének elemzéséből kiderül, hogy skrupulus nélkül minden addigi támogatóját hátba döfte, és azokat kinyírta, ha ezzel egy lépést tehetett felfelé a ranglétrán. Így nyírta ki Kohl kancellárt is, aki emlékirataiban megemlíti többek között azt is, "Merkelt meg kellett tanítani, hogy társaságban miként kell enni!"

ANGELA MERKEL egész múltja sötét

Israel Council on Foreign RelationsValószínűleg családja volt az egyetlen, amelyik a berlini falat ellenkező irányba lépte át. Apjával együtt besúgók voltak (Sekraeterin für Agitation und Propaganda) apja szabadkőműves, lutheránus lelkész, anyja Herlind Jentsch lengyel zsidónő, és hogyan lett ez a nő az, ami jelen pillanatban? Kijátszotta jótevőjét H. Kohlt épp úgy, mint későbbi vetélytársait is hidegre tette (Wolfgang Schaeuble), Merkel hatalomra kerülvén RÖGTÖN azzal kezdte, hogy kiirtotta maga mellől az összes, szóbajöhető, pártbeli, ill. koalíciós versenytársát.Ennek lett áldozata Roland Koch, hesseni miniszterelnök, a CSU-s von Gutt emberg ( doktoriban sok volt az idézet), a legnépszerűbb CDU-s politikusból Chr. Wulff-ból elő államelnököt csinált, majd egy sok évvel korábban elfogadott 700,- (hétszáz) -s szállodai számla kifizetése miatt onnan is letaszíttatta). Ezt csak külföldi segédlettel tehette meg és ez létezett. USA és Izraeli kötődése igen erős. 2002 be az amerikai "Council on Germany" amelyik a "Council on Foreign Relations" alcsoportja, Henry Kissinger közreműködésével, kiképzésre viszik Amerikába az u.n. "fiatal vezetők továbbképzése" jelszava alatt Joschka Fischert, Karl-Theodor Guttenberget, Christian Walter Wulffot. Későbbiekben az amerikai Bush-klán beülteti tanácsadónak Jeffrie Gedmint, aki kidolgoz egy programot "Öffentliche Diplomatie" amely program többek között Újságírók, média szereplők szubvencióját szabályozza Európában. Nyílt támogatást kap, a két hatalmas Média csoport a Springer és Bertelsmann AG-tol. Férje Joachim Sauer a Pentagonnak, és CIA dolgozott. Merkel több Izraeli kitüntetést kapott, többek között B'nai B'rith szabadkőműves csoporttól, a Coudenhove Kalergi díjat 2010-ben. 2008-ban héberül szólalt fel a Knessetben sírva köszönte meg, hogy anyanyelvén!!! (melyik???!!!) beszélhetett, és kijelentette "Németország mindig Israel mellett fog állni" Ezen tények ismerete után, világossá válik szerepe, Európa elsorvasztására, az Európát lerohanó hordákkal szembeni álláspontjára. Merkel 500 millió európai sorsával játszik, egész Európát felégetve hagy maga után...
Facebook


Részlet a magyar választójogi törvényből


"2012. január 1-jén életbe lépett az országgyűlési képviselők választásáról szóló 2011. évi CCIII. törvény,[22] amely több ponton jelentősen megváltoztatta az 1989. évi törvényt. A választójog alapvető szempontjaiban nem történt változás. A választójogot kiterjesztette bizonyos mértékig a határon túli magyarokra. Ezen kívül több pontban változott a választási rendszer. Az országgyűlési képviselők számát 386-ról 199-re csökkentette, melyből 106 országgyűlési képviselőt egyéni választókerületben, 93 országgyűlési képviselőt országos listán választanak. Ez együtt járt a választókerületek határainak megváltoztatásával. A két fordulós rendszert egy fordulósra módosította. A választópolgárok ezentúl nem területi listára és egyéni jelöltre voksolnak, hanem országos listára és egyéni jelöltre. Bevezette a győztest erősítő töredékszavazatot ami eddig ismeretlen volt."

Amennyiben egy fordulós lett volna a választás korábban, akkor 1998-ban nem tudott volna győzni a Fidesz! Az első fordulót a szocialisták nyerték, de a két forduló közötti két hét alatt meggyőzték a Torgyán József vezette kisgazdákat, hogy lépjenek vissza a Fidesz javára. Ez meg is történt, és két év múlva a kétéves költségvetéssel a Fidesz ki is golyózta őket a kormányból.

A rendszerváltáskor a német mintát vették alapul nálunk az úgynevezett rendszerváltók. A német választójogi törvény nem a győztest segíti, hanem a mögötte végző kisebb pártokat!

Halkan annyit megkérdeznék a most a választójogi törvényt kritizálóktól, hogy 2012. január 1-je óta hol éltek? Ha Magyarországon, akkor miért nem tették eddig a dolgukat, és miért várták ki szinte azt az időt, amikor a köztársasági elnök kiírja a Fidesz saját fazonjára igazított választójogi törvényére alapozottan a választásokat?

Az első Orbán-kormány idején történt


2000-ben 85 évre titkosították a rettenetes olajmaffia aktáit. Néhány perben történtek kimazsolázások, de a titkosítást a titokgazda (valószínűleg jelenleg Pintér Sándor) mind a mai napig nem oldotta fel. Olyan eset is történt, hogy a kimásolással valaki hibázott, és néhány órán keresztül nevek is elérhetők voltak. Aztán néma csend. Most azonban Rohács, a szlovákiai bérgyilkos beszélni akar...

2001-ben megalkották a 88/2001 (VI. 15.) számú rendeletet, amellyel lehetővé vált a devizahitel folyósítás. A folyósítást már a következő választást megnyerő szocik vitték tökélyre, amely miatt mind a mai napig családok ezrei vannak bajban. Ennyire mentette meg őket a nemzeti kormány attól, hogy az út szélére kerüljenek.

"Orbán Viktor 2001-ben az Európai központi Bank befolyása alá helyezte a Magyar Nemzeti Bankot. Azóta se a magyar kormány, se a magyar Parlament, se a magyar választópolgárok nem gyakorolhatnak felügyeletet "saját" Nemzeti Bankjuk felett. Ezzel persze nem nagyon dicsekszenek!" (Részlet a Miért nincs pénze a magyarnak? című cikkből) Mindennek ellenére a jegybank minden kiadása a magyar adófizetőket terheli! Nyereségét a jegybank-elnök hat alapítványba következmények nélkül folyamatosan kiszervezi.

Mindez a három eset csak a jéghegy csúcsa.

A 2010-es nagy fülkeforradalmi győzelem után szabályos törvénygyárat csináltak az Országgyűlésből, és a törvények nagy részét saját fazonjukra igazították... A legelképesztőbb talán az alaptörvény, amelyből kihagyták a magyar társadalom négy alaptételét, a munkavállaló ellenes munkatörvénykönyv, és a fazonra igazított választójogi törvény. Ezzel a választójogi törvénnyel megy neki Magyarország a 2018. évi választásoknak. Eszerint a törvény szerint CSAK A FIDESZ a nyerő.

SVPSZ

Kapcsolódó:
Mészáros Lőrinc gyerekei is nagyon jól élnek az adófizetők pénzébőlMészáros Lőrinc gyerekei is nagyon jól élnek az adófizetők pénzéből (nyugatifeny.hu)
Igazán remek hír, hogy Orbán Viktor kedvenc gázszerelőjének gyerekei sem fognak éhezni, hiszen zsíros kis állami bizniszt sikerült kifogniuk. Még tavaly látott napvilágot a hír, hogy a Keleti pályaudvar közelében lévő Nemzeti Lovardát a West-Hungária Bau Kft. és a Mészáros Lőrinc gyerekeinek (név szerint Beatrix, Ágnes és ifj. Lőrinc) tulajdonában álló Fejér-B.Á.L. Zrt. alkotta konzorcium újíthatja fel. A két vállalat már az első becslések szerint is 2,5 milliárd forintért végezte volna el a munkálatokat, pedig az eredetileg becsült értéke még 1,8 milliárd forint volt.
A külhoni magyarok is szavazni fognak az uniós kvóta elleni népszavazásonA külhoni magyarok is szavazni fognak az uniós kvóta elleni népszavazáson (sokkaljobb.hu)
Levélben fognak szavazni a még nem tudni mikor sorra kerülő uniós kvóta elleni népszavazáson az új kettős állampolgáraink. Szerbia nem tagja az Európai Uniónak, mégis szavazni fognak! Ha Szerbia nem is teszi ezt szóvá, az Európai Unió biztos, hogy nem hagyja szó nélkül. Az alaptörvény módosítása már hatályba is lépett volna, de a kormánynak úgy látszik, hogy fontosabb elkölteni vagy ötmilliárd forintot a bizonytalan kimenetelű népszavazásra, és biztosítani milliárdokat az óriásplakátokra és szórólapokra.
Kiemelt nyugdíjat kap a Mansfeld Pétert kivégeztető vérügyész - Tizenhét emberre kért halált!Kiemelt nyugdíjat kap a Mansfeld Pétert kivégeztető vérügyész - Tizenhét emberre kért halált! (pestisracok.hu)
Az 1956-os szabadságharc egyik ikonikus alakjának, Mansfeld Péternek a meggyilkoltatása szárad a lelkén Mátsik György vérügyésznek, aki a kommunista megtorlás egyik leglelkesebb végrehajtója volt. Ezt jelzi: összesen tizenhét emberre kért halálbüntetést! Később, a puhuló Kádár-diktatúrában a MÉH vezérigazgatója, majd az úszószövetség alelnöke lett. Mátsik ma is él, kiemelt nyugdíját élvezi a budai Naphegyen, és soha senki sem vonta felelősségre rémtetteiért - derül ki Békés Márton történész cikksorozatának negyedik részéből. Az ötrészesre tervezett sorozat olyan, ma is élő vérbírákat és vérügyészeket mutat be, akik az 1956 utáni megtorlások során mindösszesen 25 szabadságharcost küldtek a halálba.
Orbán: 500 férőhelyes új onkológiai kórházat építünkOrbán: 500 férőhelyes új onkológiai kórházat építünk - Vietnámban (index.hu)
Különleges kapcsolatot szeretne kiépíteni a kormány Magyarország és Vietnam között - mondta Orbán Viktor hétfőn Hanoiban, a Nguyen Xuan Phuc vietnami miniszterelnökkel folytatott tárgyalása utáni közös sajtótájékoztatón. Az MTI híre szerint a kormányfő kifejtette: Magyarország azért választotta Vietnamot térségi stratégiai partnerének, mert hosszú ideje jó a diplomáciai együttműködés a két ország között, és mert mintegy háromezer olyan vietnami állampolgár van, aki az iskolai képzettségét Magyarországon szerezte, Magyarországon pedig él egy becsületes és szorgalmas családokból álló többezres vietnami kolónia.
Zsidók a magyar közéletbenZsidók a magyar közéletben (a-f) (hu.rightpedia.info)
Amerika zsidói állnak Amerika háborúi mögött"Amerika zsidói állnak Amerika háborúi mögött" (orientalista.hu)
18 éven át dolgozott a CIA-nak. Számtalanszor szerepelt az amerikai MSNBC, a Fox News, a kanadai CBC, a BBC, az al-Dzsazíra, a Russia Today, stb. adón. Nemrégiben konferencián beszéltem Amerika háborús pártjáról, ami után egy idősebb úr jött hozzám, és azt kérdezte: "Miért nem mer senki becsületesen beszélni a szobában lévő hatszáz fontos gorilláról? Senki nem említette Izraelt e konferencián, noha mindannyian tudjuk, hogy az amerikai zsidók azok, akik minden pénzükkel és hatalmukkal támogatnak minden közel-keleti háborút Netanjahu érdekében? Nem kellene megnevezni őket, és nem engedni, hogy elsunnyogják ezt?

Latinovits Zoltán (1931-1976)
Színész, bár féltestvérei zsidók voltak, és kapcsolatban állt a zsidó Ruttkai Évával, sok történet kering zsidóellenességéről. Egyszer például állítólag a színpadra lépett, és azt mondta, a zsidók és kommunisták menjenek haza, mert nekik nem játszik. A homoszexuális zsidó kritikus és besúgó, Molnár Gál Péter? sokat tett Latinovits ellehetetlenítéséért fajspecifikus, rosszindulatú kritikáival, ami nagy mértékben hozzájárult Latinovits 1976-os öngyilkosságához.
"Zsidók, felállni!"
Komlós János egy előadás alkalmával észrevette a nézőtéren Latinovitsot, s leszólt a színpadról:
"Nem tudom, miként üdvözöljem itt Önt: Latinovits Zoltánt, a híres színészt, a Latinovits földbirtokos fiát vagy a legidősebb Gundel unokát?"
Latinovits válaszolt:
"Én sem tudom, kinek köszönjem meg: Komlós Jánosnak, a Mikroszkóp Színház igazgatójának, az egykori ÁVO-s tisztnek vagy a szegedi rabbi fiának?!"
"Igazságomból nem engedtem soha, káros szenvedélyem a dohányzás, meg az, hogy tehetségtelen, ezért rosszakaratú emberekkel összeférhetetlen vagyok."


Mészáros Lőrinc...

Bocsánat, nem kampányolni akarok, de az igazságtalanságot nehezen viselem. Jó tudni, ki is az az ember, akit a baloldali kampányban ország-világ előtt kötéllel/vagy börtönnel fenyegetnek.
Egyetlen bűne, hogy Felcsút polgármestere, illetve földije Orbán Viktornak. Azért lenne jó sokakhoz eljuttatni ezt az írást, hogy világosabban lássanak azok is, akik nem látnak tisztán ebben az ügyben (sem).
Ki is az a Mészáros Lőrinc ? Mészáros Lőrinc több mint húszéves tisztes vállalkozói múltra tekinthet vissza. Apró lépésekkel fokozatosan és tudatosan építette fel vállalkozásait. Nem az állami vagyon lebontásával, nem rabló privatizációval szerezte meg első millióit, hanem szorgalmával és kétkezi munkájával, ellentétbe a Zuschlag-féle fehérgalléros bűnözőkkel. Az sem elhanyagolható, hogy jelenleg hatszáz embernek, ezzel együtt hatszáz családnak biztosít tisztes és tartós megélhetést.
Nem a balliberális oldalon divatos úgynevezett "tanácsadó" cégeket üzemeltet, amelyek ugyan jól jövedelmező, de improduktív ügyeskedő tevékenységéhez a tulajdonoson és családján, esetleg néhány alkalmazotton kívül nem szükségeltetik több száz dolgos kéz. Nem él hivalkodóan, nem visel milliós értékű karórát, mint Kóka János annak idején, és helikopterre sem vágyik. Még ellenségei sem tuják azzal vádolni, hogy kicsapongó életet folytatna, család centrikus családfőnek ismerik. Családi háza nem kacsalábon forgó kastély, nem luxus negyedben lakik, és Gyurcsánnyal ellentétben erőszakkal sem lehetne másoktól elkonfiskált "apró" villába költöztetni.
Vagyona és vállalkozása akkor is növekedett, amikor a nyolc évig tartó balliberális kormányzati ámokfutás alatt a hivatalos szervek és az adóhatóság mindent elkövettek, hogy ellehetetlenítsék. Ebben az időszakban többször is vagyonosodási vizsgálatot rendeltek el vele szemben, de egyetlen esetben sem marasztalták el, Keller László közpénzügyi államtitkár legnagyobb szomorúságára.
Mint a település volt jegyzője, tudom, szerénysége tiltja, hogy önmagát előtérbe tolja, és önmagának reklámot csináljon, irigyei, ellenfelei viszont szeretik agyonhallgatni szociális érzékenységét. Mészáros Lőrinc az elődeivel ellentétben társadalmi megbízatású polgármester, így minden évben többmilliós nagyságrendű költségvetésű tételt spórol meg az önkormányzatnak. Amit tiszteletdíjként kap, azt teljes egészében szétosztja a rászorulók között. Jegyzőként nemegyszer voltam annak is tanúja, hogy a fogadóóráján a hozzá forduló bajban lévőket a saját vagyonából segítette ki.
Az mára már megszokottá vált, hogy évről évre a téli időszakban több száz mázsa tűzifát oszt szét a rászorulók között, több tonna burgonyát juttat a nehéz sorban élőknek. A település közintézményeinek a felújítása is a nevéhez fűződik. Alig van olyan esztendő, hogy esetenként több tíz millió forintot ne áldozna az önkormányzati épületek renoválására. Az orvosi rendelő és könyvtár teljes külső felújításának költségeit is ő állta. Korábban az óvoda épületének bővítése és felújítása során oroszlánrészt vállalt a költségekből. A most elkészült új faluház megépítéséhez is jelentős összeggel járult hozzá.
Ezek után tűrje el a jobb oldal szó nélkül a láthatóan erőszakos, hazug és gátlástalan baloldal választási kampányának minden mocskát?
(.....)
Dr. Petrin László jogász

Kapcsolódó:
Visszavonul Mészáros LőrincVisszavonul Mészáros Lőrinc (blikk.hu)
Felcsút - 2019 után visszavonul Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor szülővárosának polgármestere. Mint azt az üzletember a HírTV-nek elmondta: nem tud mindenhol ott lenni, ezért polgármesteri mandátumának lejártával nem tervezi, hogy újra indul a településvezetői címért. A Fejér megyei település polgármestere a HírTV-nek adott rövid interjújában mesélt arról: nem tervezi, hogy 2019 után ismét indul a polgármesteri címért. Mindenesetre reméli, hogy megoldódik az utódlás. - Ezt a ciklust végigviszem, azt gondolom, haladt előre a település, mióta én polgármester vagyok, képviselőtársaimmal együtt dolgozom.
Valami bűzlik Mészáros Lőrinc nagy üzleténél, vizsgálat indultValami bűzlik Mészáros Lőrinc nagy üzleténél, vizsgálat indult (hvg.hu)
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított a Balatontouristot megszerző BLT Group Zrt.-vel szemben az összefonódás idő előtti végrehajtásának gyanúja miatt. A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó BLT Group Zrt. tavasszal szerzett irányítást a Balatontourist-csoportba tartozó több vállalkozás felett. A GVH most az így létrejött összefonódás vizsgálatára indított versenyfelügyeleti eljárást.
Egyetlen termékre írhatták ki a konvektorcsere-pályázatotEgyetlen termékre írhatták ki a konvektorcsere-pályázatot (mno.hu)
Úgy látszik, egy bizonyos cég adott termékére írta ki a kormány az Otthon melege program keretében csütörtökön elindított, majd péntek délelőtt fel is függesztett gázkonvektorcsere-pályázatot - hívta fel lapunk figyelmét az egyik pályázó. A hirdetményben szereplő műszaki követelményeknek - például teljesítmény, energetikai besorolás, beállíthatóság - ugyanis mindössze három gázkonvektortípus felel meg a piacon lévők közül, ám ebből kettőnek az ára messze meghaladja a bruttó 150 ezer forintot, vagyis az elérhető legmagasabb támogatás összegét.
Három hónap alatt négyszer utaztak Jamaicába Matolcsy jegybankjátólHárom hónap alatt négyszer utaztak Jamaicába Matolcsy jegybankjától (helyivalasz.hu)
Nem csak a jegybankosok olimpiájára kiküldeni tervezett kontingens utazása körül történtek érdekes dolgok a Magyar Nemzeti Bankban (MNB). Jamaica nem tartozik a világ pénzügyi központjai közé, ennek ellenére csak az idén három hónap alatt négyszer is elutaztak oda Matolcsy György jegybankjának dolgozói. Az egyik esetben valaki az utazással együtt 16 napot töltött kinn - ez azokból az adatokból derül ki, amelyeket Spät Judit, az Együtt elnökségi tagja kapott az MNB-től a közérdekű adatigénylésére, és egy részüket megosztotta a 24.hu-val.
Felcsúti reflexek - Beléptek Simonka György birodalmába, máris igazoltatták őketFelcsúti reflexek - Beléptek Simonka György birodalmába, máris igazoltatták őket (magyarnarancs.hu)
Forgatni mentek Pusztaottlakára, de a rendőrök résen voltak! Nyilván emlékszenek még arra a sztorira, amikor Hadházy Ákos egy német stábot kísért Felcsúton, ám a riportkészítést váratlan esemény szakította félbe: a kiérkező rendőrök igazoltatni kezdték a közterületen tartózkodó, semmiféle rendbontást nem végző személyeket, így az LMP társelnökét is. Most valami hasonló történt Pusztaottlakán, Simonka György birodalmában. Tudniillik az RTL Klub riportere és Bod Tamás, az Együtt gyulai önkormányzati képviselője szintén rendőri igazoltatást kaptak a nyakukba, akárcsak Hadházyék.
Origo: Simicska mindenét eladja és Amerikába költözikOrigo: Simicska mindenét eladja és Amerikába költözik (sztarklikk.hu)
Egy amerikai közvetítővel tárgyalt teljes médiabirodalma eladásáról Simicska Lajos unokaöccse, Nagy Ajtony Csaba ügyvéd - írja az Origo. Simicska médiumai óriási, többmilliárdos veszteséggel működnek. Az idei finanszírozási hiány eléri a 3 milliárd forintot. A Hír TV, a Lánchíd Rádió, az Index és a Magyar Nemzet szinte biztos, hogy a választások után már nem Simicskáé lesz, ő maga is Amerikába készül távozni.
Lázár jövőre nem lenne miniszterLázár jövőre nem lenne miniszter (rtl.hu)
Nem szeretne kormánytag lenni 2018 után - erről beszélt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. A politikus azt mondta, hogy vannak hosszú távú tervei, de most azt tervezi, hogy egyszerű országgyűlési képviselőként folytatja. A kormányszóvivő szerint a kormány ülésein nem került szóba Lázár János távozása. A miniszter már korábban is beszélt arról, hogy egy időre visszavonulna az országos politikától.
Csődöt jelentett az Országos Roma Önkormányzat, 930 millió forint az adósságCsődöt jelentett az Országos Roma Önkormányzat, 930 millió forint az adósság (nyugatifeny.hu)
Közel egymilliárd forintos adóssága miatt azonnali csődöt jelent az Országos Roma Önkormányzat - közölte a RomNet. A RomNet úgy tudja, egy független könyvvizsgáló cég 2011-ig visszamenőleg egy átfogó pénzügyi ellenőrzést végzett a roma szervezetnél, és a 2016-os évre vonatkozóan olyan mértékű szabálytalanságokat és adósságokat tárt fel, ami miatt az ORÖ működésképtelenné vált.
ÖSSZEFESTETTÉK A PLAKÁTOKAT"Polgári" válasz: összefestették a plakátokat (alfahir.hu)
Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője Facebook-oldalán tett közzé fotókat, amelyek bizonyítják: a kormánypárt és rajongótábora nehezen viseli a kritikát. Bár a fideszesek teljesen biztosak 2018-as győzelmükben, minden más politikai erőt lesajnáló, lenéző magatartásuk ellenére szánalmas harcot folytatnak plakátok ellen.
Börtönt ígértek a fideszes politikusoknak, ha megtudod miért te is követelni fogod az elzárásukatBörtönt ígértek a fideszes politikusoknak, ha megtudod miért te is követelni fogod az elzárásukat (pestibulvar.hu)
Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő egy nagyon erős bejegyzést tett közzé facebook oldalán.A képviselőnő azon akadt ki, hogy egy debreceni kórházban reggelire egy zsömlét, és néhány darab háztartási kekszet kaptak a megszült kismamák! "Családbarát szülészeteket hoz létre a kormány, jelentették be két napja! Közben egy debreceni kórházban reggelire egy zsömlét, és néhány darab háztartási kekszet kaptak a megszült kismamák! Ahányszor ránézek erre a képre, olyan indulatok fognak el. Orbán Viktor, Balog és társai! Kirabolták az országunkat! Én csak kívánni tudom nekik, hogy sokszor kapjanak ilyen reggelit, egy olyan helyen, ahol nagyon-nagyon vigyáznak rájuk, és sokat énekelhetnek!"