Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2018. március 7., szerda

22,861 - ​Nemzeti Hírhaló > ​Czeglédy Csabának bizonyítékai vannak kormányzati emberek külföldi számláiról (varosikurir.hu)


Feladó:
​​
Nemzeti 
Hírhaló 
Dátum: 2018. március 6. 4:58
Tárgy: [Lapszemle] Volt fideszes polgármester: Orbánék a választások után megszüntethetik a falvak önállóságát - ''Orbán rendezte meg'' állítja a körúti robbantással vádolt fiú családja - Olasz választások: a fősodratú sajtó világrend elleni forradalomtól retteg
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>



2018 március 06.


Volt fideszes polgármester:
Orbánék a választások után megszüntethetik a falvak önállóságát

2018. 03. 05. alfahir.hu

Komlóska polgármestere, Köteles László a Magyar Nemzetnek adott interjúban beszélt arról, hogy szerinte a Fidesz a települési autonómia felszámolására törekszik, 2018 kérdése pedig az, hogy demokrácia vagy diktatúra lesz-e.

Komlóska nemrég azzal került be a sajtóhírekbe, hogy Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter a hódmezővásárhelyi polgármester-választás előtt negatív példaként hozta föl a települést.
A 2014-ben még fideszes, mára azonban Gémesi György vezette, LMP-szövetséges Új Kezdet színeiben induló Köteles László szerint Lázár János szavai jól példázzák, hogyan gondolkodik a Fidesz-kormány a magyar falvakról: semmibe veszi a kistelepülésekért, csak a hasznukat élvezi, tenni azonban nem tesz értük semmit.
A polgármester szerint Orbánék a falvak önállóságának megszüntetésén dolgoznak: "Számomra nyilvánvaló, hogy kivégzik a kistelepüléseket. (...) A Fidesz most tagadási szakaszban van, de a választások után meg fogják szüntetni a települések önállóságát."

Köteles elítélte az erőszakos központosítást, mivel úgy véli: "már most is alig működőképes az ország".

Komlóska első embere szerint az volt az elmúlt húsz év lényege, hogy a polgármestereket és az egyházakat függővé tegyék a kormánytól.
"Úgy gondolom, 2018 kérdése, hogy demokrácia vagy diktatúra lesz-e" - fogalmazott Köteles.
A polgármester úgy véli, a mindenkori hatalom tehet arról, hogy nem finanszírozza az önkormányzatok valós működési költségeit, amire nem az a megoldás, hogy az állam átvállalja a települések adósságait: "Így szorítják a településvezetők nyakát. Ha jól viselkednek, év végén kapnak annyi pénzt, hogy ne menjenek csődbe."

Hozzátette: a Fidesz jóindulata nélkül nem lehet nyerni a pályázatokon, és összefüggés van a központosítás és az uniós pénzek lehívása között.

Kapcsolódó:
Köteles László Komlóska polgármestere  <br>országgyűlési képviselőjelöltKöteles László Komlóska polgármestere országgyűlési képviselőjelölt (koteleslaszlo.hu)
2016 tavaszán üzenetet kaptam a zempléni emberektől, hogy ne hagyjam őket magukra, vállaljam el képviseletüket, szervezzük meg érdekképviseletünket. Ennek hatására eldöntöttem, hogy elindulok a 2018-as országgyűlési képviselő választáson Borsod-Abaúj-Zemplén megye 05. számú országgyűlési egyéni választókerületében, az Abaúj-Zempléni térségben. Meg kell értenünk, hogy csak önmagunkra számíthatunk. El kell érnünk, hogy a történelmi megyéink, Abaúj és Zemplén újra önálló megyék legyenek. Csak akkor van esélyünk a fejlődésre, ha emberi léptékű közigazgatásunk lesz és saját sorsunkról önmagunk dönthetünk.
Lázár János semmibe veszi a falvakat"Lázár János semmibe veszi a falvakat" (mno.hu)
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter megsértette a hódmezővásárhelyi polgármester-választás kampányában Komlóska és Kübekháza lakosságát, de a választók igazságot tettek - mondta lapunknak Komlóska polgármestere. A tavaszi országgyűlési választáson az Új Kezdet jelöltjeként induló Köteles László szerint a voksolás tétje, hogy demokrácia vagy diktatúra lesz. Szerinte ugyanis a Fidesz le akarja bontani az önkormányzatiságot. Mint mondta, bár korábban a Fideszt támogatta, közvetetten eljutott hozzá olyan üzenet, hogy a választás után "el lesz számoltatva".
Komlóska polgármestere: A Fidesz kivégzi a falvakatKomlóska polgármestere: A Fidesz kivégzi a falvakat (24.hu)
Interjút adott a Magyar Nemzetnek Komlóska polgármestere, Köteles László, akinek települését a minap Lázár János becsmérelte. A Miniszterelnökséget vezető miniszter ugyanis azt mondta még a hódmezővásárhelyi időközi választás előtt, hogy az emberek arról döntenek: olyan települést akarnak, mint Komlóska vagy Kübekháza, vagy egy Debrecenhez vagy Kaposvárhoz hasonlító polgári nagyvárost.
Komlóska nem hagyja magátKomlóska nem hagyja magát (nepszava.hu)
Ha mi minden központi utasítást betartottunk volna, már régen nem léteznénk - ezek Köteles László, a háromszáz lelkes zempléni Komlóska polgármesterének szavai. Történetük tanulságos, s arról szól, miként megy szembe egy istenháta mögötti kis falu az életüket ellehetetlenítő, s olykor a valóság ismeretének teljes hiányáról tanúskodó központi akaratnak. Vagyis: miként győzi le a furfang a hatalmat?
A ruszin Komlóska példamutatásaA ruszin Komlóska példamutatása (magyarhon)
Az önkormányzat korábban az 1-6. évfolyamokat oktató intézmény működését biztosította, a 2012-2013-as tanévben kilenc gyermek járt az iskolába, részben összevont osztályokban tanulhattak. A gyerekek az országos átlag feletti eredményeket értek el, köszönhetően az egyedi és személyre szabott oktatásnak és nevelésnek is. Az állam - miután átvette az intézményt - a kevés gyerekre hivatkozva 2013 szeptemberében felfüggesztette az iskola működését, ezért az előző tanévben nem volt iskolai oktatás Komlóskán - tette hozzá. A helyi ruszin hagyományok és egyedi kulturális értékek megőrzése érdekében az önkormányzat összefogott a helyi ruszin nemzetiségi önkormányzattal, hogy újraindulhasson az iskola.
A jobboldali polgármester levele Orbán ViktornakA jobboldali polgármester levele Orbán Viktornak (nol.hu)
A tét - írja - a Magyarország közigazgatási területének egyharmadát kitevő körülbelül ezer, rohamosan elnéptelenedő 600 lakos alatti kistelepülés sorsa. A komlóskai polgármester a miniszterelnöknek írt levelében arra hivatkozik, hogy a nemrég, több nagyvárosban elindult jóléti beruházások - ilyen például a debreceni stadionprojekt - állami támogatásából több száz kis falu életét lehetne könnyebbé tenni. Ezzel nem a több tízmilliárd forint értékű nagyprojektek létjogosultságát vitatja, de úgy véli, a falvak is megérdemelnének hasonló mértékű figyelmet. Köteles azt mondja: levelével csak azt szeretné elérni, hogy az önkormányzati adósságkonszolidációból is kimaradt kistelepülések alapvető kiadásait fedezze a központi költségvetés, lehetőséget adva ezzel a megmaradásukra.
Úttörés a közönybenÚttörés a közönyben (inditlak.hu)
Köteles László, Komlóska polgármestere a Nemzeti Zarándoklatot egyik szervezőjeként rendkívül kedvező tapasztalatokkal gazdagodott a mozgalom során. Interjúnkban kifejtette: úgy érzi, sikerült utat törni az országot átszövő közönyben. - Milyen tapasztalatai vannak a Zarándoklatról? Rendkívül kedvező tapasztalataim vannak az útról. Úgy gondolom, hogy ebben a nagy közönyben sikerült utat törni. A résztvevőkön kívül is nagyon sok nemzeti gondolkodású emberrel találkoztunk a Zarándoklat során, akik együtt éreztek velünk, de nem tudtak velünk tartani a fővárosba. Nagyon jó érzés számomra, hogy együtt gondolkodó polgármesterek találkoztak az út során, akik közösen akarják a változást.
Választási csalás: feljelentést tesz az orosházi JobbikVálasztási csalás: feljelentést tesz az orosházi Jobbik (alfahir.hu)
Békés megye 4-es választókerületében gyanús ajánlóíveket találtak, ezért a Jobbik feljelentést tesz választási csalás gyanúja miatt - számmolt be a HírTV. Az orosházi választókerületben 49 országgyűlési képviselőjelölt indul, egyikük a fideszes Simonka György, aki egy egymilliárdos költségvetési csalás miatt indult nyomozásban érintett. Azonos nevek, azonos sorrendben, de más aláírásokkal szerepelnek több eddig ismeretlen párt ajánlóívén - nyilatkozta a csatornának az orosházi Jobbik. Delegáltjuk ezért nem is szavazta meg az érintett országgyűlési képviselőjelöltek nyilvántartásba vételét. A választási bizottság azonban jóváhagyta az indulását, a legerősebb ellenzéki párt ezért fellebbez és rendőrségi feljelentést is tesz.
Távol tartják a külföldön dolgozó magyarokat a jövő évi szavazástól?Távol tartják a külföldön dolgozó magyarokat a jövő évi szavazástól? (mno.hu)
Alig lesz idejük regisztrálni a külföldön dolgozóknak a választásra. Miközben már csaknem 300 ezer külhoni magyar szerepel a választási névjegyzékben, és regisztrációjuk a választás előtti 15. napig folyamatos, a külföldön dolgozó - azaz magyarországi lakcímmel rendelkező, de a szavazás napján nem Magyarországon lévő - magyarok regisztrációja legkorábban január 8-án kezdődhet meg. Sőt az sem kizárt, hogy ez utóbbi csoport tagjainak akár március közepéig kell várniuk, hogy bekerüljenek a számukra választási részvételt lehetővé tévő külképviseleti névjegyzékbe. Különösen érdekes a külföldön dolgozók ilyen szempontból (is) hátrányos helyzete: egy részük a kormánnyal elégedetlen, így voksaikra - legalábbis részben - számíthat az ellenzék.
Fapados képviselet a külföldön dolgozó magyaroknakFapados képviselet a külföldön dolgozó magyaroknak (mno.hu)
A Nagy-Britanniában dolgozó magyarok számára nyílnak rövidesen új, "nem önálló képviseletek" Manchesterben és Edinburghban (ahogy más országok nagyvárosaiban is az ottani magyar közösségek számára). A jelek szerint azonban a kormány figyel arra, hogy ezzel ne bővítse a nemzeti együttműködés rendszerével amúgy az átlagosnál nagyobb arányban elégedetlen magyarok választási lehetőségeit. Ezeken a helyeken ugyanis eddig alig ismert "kategóriát", alkonzulátusokat nyitnak meg - tudta meg a Magyar Nemzet. Így előfordulhat, hogy ott a magyarok majd nem is szavazhatnak a választások idején.
Kétszer annyi külföldön dolgozó magyar akar szavazni, mint négy éveKétszer annyi külföldön dolgozó magyar akar szavazni, mint négy éve (mno.hu)
Négy héttel a jelentkezési határidő vége előtt már több mint 17,5 ezren vetették fel magukat a külképviseleti névjegyzékbe, közel kétszer annyian, mint 2014-ben - írja az MTI a választási iroda adatai alapján. Azok a magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok, akik a szavazás napján, április 8-án nem tartózkodnak Magyarországon, a külképviseleteken szavazhatnak. Négy évvel ezelőtt 97 külképviseleten szavazhatott mintegy 28 ezer választópolgár. A Nemzeti Választási Iroda szombat reggeli adatai szerint 17 572-en vetették már magukat fel a külképviseleti névjegyzékbe, 2014-ben 37 nappal a választást megelőzően mintegy feleannyian, mindössze 9 ezren voltak a külképviseleti névjegyzékben.
A mi programunk egyetlen szóban foglalható össze, s ez úgy hangzik: folytatjuk.Orbán Viktor: Folytatjuk (facebook.com)
Én most itt csalódást fogok okozni Önöknek, mert a mi programunk egyetlen szóban foglalható össze, s ez úgy hangzik: folytatjuk. Szerényebben fogalmazva két szóban foglalható össze: folytatni szeretnénk.
Már a magyarok harmada sem szavazna a FideszreMár a magyarok harmada sem szavazna a Fideszre (napi.hu)
Tavaly nyáron volt utoljára ennyire alacsony a kormánypártok támogatottsága, miközben az MSZP és a Jobbik az elmúlt tíz hónap legjobb eredményét hozza a biztos szavazók körében - ez derül ki a Republikon Intézet közvélemény-kutatásából, amelyet a 24.hu szerint. A teljes népesség körében a Fidesz 3 százalékpontos csökkenéssel 29 százalékra csúszott vissza, a Jobbik most 12, az MSZP-Párbeszéd-Magyar Liberális Párt szövetsége 11 százalékon áll, az LMP és a DK 3-3 százalékon, míg a bizonytalanok aránya továbbra is 39 százalék - mutatja be a portál a mérés adatait. A biztos szavazók körében is esett a kormánypártok támogatottsága, amely igazolhatja az intézet szerint, hogy a hódmezővásárhelyi választási kudarc országos elégedetlenségre reflektál.
TUDTA? HA ÖN ELLENZÉKI, AKKOR JÓ ESÉLLYEL NEM EGÉSZSÉGES, NEM ÉPELMÉJŰTudta? Ha ön ellenzéki, akkor jó eséllyel nem egészséges, nem épelméjű (alfahir.hu)
A Fidesz-sajtó krémje egyszerűen képtelen leállni a nem fideszes szavazók alpári minősítésével. A Sajtóklub országjáró turnéjának szolnoki állomásán Bayer Zsolt, Huth Gergely, Bencsik Gábor és Bencsik András beszélt dolgokról. Utóbbi többek között azt fejtette ki, hogy az áprilisi választás tétje, hogy a "magyarok élhetik-e úgy az életüket úgy, ahogy eddig élték. Tehát magyar módra, a keresztény, keresztyén erkölcsi rendszeren belül, a saját törvényeik szerint. Vagy ennek vége, és tudomásul kell venniük, hogy a nyakukra zúdítanak olyan embereket, akikkel mi nem akarunk együtt élni.

"Orbán rendezte meg" - állítja a körúti robbantással vádolt fiú családja
Lándori Tamás 2018. március 5. MNO

Csak a lélekvándorlás tanáról szeretett volna beszélni P. László, a körúti robbantás vádlottja a Fővárosi Törvényszéken, büntetőperének hétfői tárgyalási napján, amelyen apját és húgát hallgatta meg a bíróság. Kalina József bíró azonban kijelentette, a lélekvándorlásról nem hajlandó meghallgatni a vádlottat.

A vádlott testvére vallomása elején kijelentette, hogy a merényletet nem a bátyja követte el. Mentő bizonyítékokról ugyan nincs tudomása, de ismeri őt, és ez alapján biztos ebben. A végén elérzékenyült, de azt mondta, nem csak azért sír, mert a bátyjáról van szó - ha más ártatlant látna a vádlottak padján, akkor is így érezne.

- Sosem csinált hasonlót, nem bántott senkit. Gyerekkorában ő védte azokat, akiket bántottak - fogalmazott a tanú. (Az apa ezzel szemben arról vallott, hogy fiát annak idején kifejezetten biztatni kellett, hogy ne féljen legalább saját magát megvédeni, ha bántják.) Fivére gyerekkorát a nő úgy értékelte, jó gyerekkor volt, kivéve a szüleik évekig húzódó válását. Később az apa felolvasott nyomozati vallomásából ez valóban egy nyomasztó, konfliktusokkal és erőszakkal terhelt, viharos időszaknak tűnt, ami megviselhette a gyerekeket. Az apa később Uruguayba vitte a testvérpárt, ahol öt évig éltek. Később a gyerekek két évig a nagyszülőknél nevelkedtek, édesanyjuktól pedig teljesen eltávolodtak.

A titokzatos anya

Az édesanya szerepe a tárgyaláson többször furcsa összefüggésekben került elő. P. László húga például a nyomozati vallomásában felvetette, hogy az édesanyjuk az elmúlt időszakban találkozóra hívta őt, ahol a bátyjáról kérdezősködött, hasonlóan, mint az ügyészség. A fiatal nő azt feltételezte, hogy anyja a nyomozó hatóságnak dolgozik. Ennek kapcsán az ügyészségen trágár szóval illette az asszonyt, amit szerinte az anya az ügyésztől hallott vissza, és most ezért nem áll vele szóba. Jelezte, hogy az ügyész ezen eljárását törvénytelennek tartja, de nem tett feljelentést. (Valójában bevett szokás a büntetőeljárásban, hogy az egyik tanú vallomását a másik elé tárják, hogy az abban foglaltakra reagáljon - bár úgy tudjuk, a konkrét esetben ilyen sem történt.)

Aztán ismét az anya került szóba, amikor a hallgatóság egyik tagja, egy középkorú nő jelezte a bírónak, hogy elfogultságot szeretne bejelenteni. Kalina József erre elmondta, hogy a hallgatóságnak ehhez nincs joga. A nő ezután emelt hangon közölte a vádlottal, hogy a védője, Cseterics Krisztián jóban van az édesanyjával, tehát nem számíthat tőle megfelelő védelemre, mert ellene dolgozik. Az említett asszony egyébként a tárgyalás közben többször tett félhangos vagy hangos megjegyzéseket, ami miatt a bíró figyelmeztette a hallgatóságot.

Politikai, titkosszolgálati összeesküvést emlegetnek

A P. Lászlót terhelő bizonyítékokat a húg és az apa szerint odacsempészték, manipulálták. A testvér a rendőrségen tett vallomásában még arról is beszélt, hogy egy ismerőse szerint - és ezt a vélekedést ő is osztja - "Orbán rendezte meg" a pokolgépes robbantást. Az apa szerint a robbantás egyértelműen politikai hátterű volt, az áldozatokat és fiát mint bűnbakot előre kiválasztották.

Kitért rá, tulajdonképpen nem haragszik a nyomozókra, mert félrevezették őket, hamis bizonyítékok alapján tették a dolgukat. Lányával együtt úgy gondolják, hogy a fia a fogva tartás alatt adagolt tudatmódosító szer hatása alatt tette meg korábbi - mostanra visszavont - beismerő vallomását. Szerintük a férfi beszéde az előzetes alatt megváltozott, mintha ittas lenne, és mostanáig sem lehet vele érdemben beszélni. Ehhez hozzátartozik, hogy a húga előtte sem beszélt vele sokszor, még a vádlott telefonszámát sem ismerte, addigra eltávolodtak egymástól.

Az apa üdvözölte a "lusta ügynököt"

Idősebb P. László a bíróság előtt hosszasan sorolta az általa furcsának tartott körülményeket. Kiemelte például, hogy a videofelvételek alapján a szakértő csak 175 centiméternek saccolta a horgászkalapos ismeretlent, az ő fia pedig körülbelül 183 centiméter magas. Hozott a terembe mérőszalagot, hogy ezt egyértelművé tegyék, mert szerinte a rendőrség kevesebbnek mérte a fiát. A bíró felvilágosította, hogy ezt rosszul tudja, a rabosítási fotó szerint is 183-184 centi magas a vádlott.

Az apa e mellett kiszámolta, hogy a robbanás után 23 másodpercük volt a tanúknak, hogy megfigyeljék az elkövetőt ennek ellenére senki nem azonosította ott a fiát. "Jó persze por volt, meg minden" - ismerte el, és azt sem tagadta, hogy lehetett némi sokk. Említette még, hogy egyes tanúk szerinte gyanús alakokról számoltak be, például egy telefonos férfiról, két öltönyös emberről, vagy egy görnyedt hátú személyről.

Kijelentette csak egy bennfentes szervezhette úgy, hogy az elkövető ne látsszon jól egyik utcai kamera felvételén se. Teljesen életszerűtlennek nevezte továbbá, hogy a nyomok, amiken fia DNS-ét megtalálták, egy vonalban repültek szét, ahogyan egy helyszínrajz szerint találták őket. A tárgyaláson üdvözölte azt a "lusta ügynököt", aki szerinte így helyezte ott el a hamis terhelő bizonyítékokat. Azt szintén megmagyarázhatatlan véletlennek tartja P. László édesapja, hogy a merénylet idején neki is a közelben volt egy találkozója egy ismerősével, és a lányát ugyancsak egy Király utcai házibuliba hívták meg aznap estére - bár ő végül nem ment el.

Megfájdult a feje az apai védőbeszéd közben

A férfi meghallgatását fia többször láncai monoton zörgetésével zavarta meg. A tanácsvezető bíró megkérdezte, miért:
- Mert fáj tőle a fejem.
- Az apja vallomásától?
- Nem. Ettől az egésztől. De ő is benne van.

Később P. László még többször jelezte, hogy a lélekvándorlás tanáról értekezne, mert szerinte amiatt van itt. A tárgyaláson elhangzott, hogy a vádlott már a bűncselekmény előtt is azt gondolta, hogy követik, lehallgatják. Úgy sejtette, hogy az édesapja figyelteti. Ennek hátterében állhat többek között az is, hogy a húga vallomásából kiderült: dél-amerikai tartózkodásuk idején az apa féltékenységből megfigyelte akkori élettársát.

Az apa a vallomásában több bizonyítási indítványt tett, de Kalina Józseftől megtudta, hogy a tanúknak nincs erre jogosultságuk. A bíró megjegyezte, hogy az elhangzottak nagy része nem értékelhető tanúvallomásként, hiszen alig tartalmazott ténytudomást, leginkább egy védőbeszédre hasonlított.

A robbantás 2016. szeptember 24-én 22 óra 36 perc 18 másodperckor történt Budapesten, a Teréz körút 4. szám alatti üres üzlethelyiség bejáratánál, pontosan akkor, amikor a körúton járőrszolgálatot teljesítő rendőrjárőr a robbanószerkezet mellé ért. Mindkét rendőr súlyosan megsérült, egyikük rádión még segítséget hívott, miközben próbálta elállítani társa vérzését. A robbanásban megrongálódtak a környéken álló autók, megsérült egy közelben tartózkodó taxis, a detonáció ereje több lakás ablakát betörte, de tűz nem keletkezett. A helyszínen és környékén a robbanószerkezetbe csomagolt szögeket találtak szétszóródva, közülük volt olyan darab is, ami 187 méter távolságra repült el.

Nyolc nappal később, 2016. október 2-án tartották a kvótanépszavazást. Arról kérdezték az embereket, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa-e nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését. A kabinet akkori kommunikációja szerint a migránsok áthelyezése fokozza a terrorveszélyt, és rontja Európa közbiztonságát. A népszavazás érvénytelen volt, mivel a szavazásra jogosultak kevesebb mint a fele adott le érvényes szavazatot. Az érvényesen szavazók több mint 98%-a nemmel válaszolt a feltett kérdésre. (MN) 

Már 6 embert érdekel, hogy egy teljesen non-sense vádemelési eljárásban, amely során egy tanú ismeri csak fel a vádlottat, az pedig egy a rendőrség által megkeresett és rendőrségi autóval szállítgatott cigány prostituált
(tehát nem magától jelentkezett) (és tehát igen kiszolgáltatott a rendőrségnek is, meg a maffiának is, szava nullát ér), ELÍTÉLNEK-e ÉLETFOGYTIGLANRA EGY 23 ÉVES FIATAL EMBERT, úgy, hogy ő azt mondja, BENT A BÖRTÖNBEN KÍNOZZÁK ÉS NEN, NEM Ő KÖVETTE EL A TERRORTÁMADÁST. Kép meg nincs róla egy darab sem a rendőrségi kamerákból felvetten, mert ami van, az 2,5 hónapja nem menyitható! (Fórizs Eszter)

Kapcsolódó:
Orbán Viktor meglátogatta a megsérült rendőröketMűsor: Orbán Viktor meglátogatta áldozatait, a megsérült rendőröket (hirado.hu)
Orbán Viktor miniszterelnök Pintér Sándor belügyminiszter társaságában látogatást tett a múlt szombati Teréz körúti robbantás sérültjeinél - derül ki a police.hu-n közzétett fotókból. Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI megkeresésére közölte: a kórházi látogatásra szombat délután került sor. Orbán Viktor az M1-nek kedden adott interjújában közölte: utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy bármi áron fogják el, "vadásszák le" az elkövetőt, és szedjék ki belőle, mit és miért cselekedett. Hozzátette, akármi volt is a motiváció, mindenképpen gyalázatos tettről van szó. Úgy tűnik, valóban célzottan a rendőröket támadták meg - nyilatkozta a robbantásról kedden Orbán Viktor.
Orbán Viktor az avatáson találkozott a robbantásban megsérült rendőrökkelMűsor: Orbán Viktor az avatáson találkozott a robbantásban megsérült rendőrökkel (lokal.hu)
Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Budapesten, a Hősök terén, a rendőrség állományába kinevezett 227 tiszthelyettes ünnepélyes eskütételén és a rendőrség új szolgálati gépjárműveinek szemléjén is részt vett. A miniszterelnök találkozott azzal a kér járőrrel is, akik korábban a Teréz körúti robbantásban megsérültek. Orbán Viktor még a sapkáját is ellenőrizte a rendőrnőnek, akitől az egészsége felől is érdeklődött.
Orbán Viktor: közösen küzd a terrorizmus ellen Izrael a V4-ekkelOrbán Viktor: közösen küzd a terrorizmus ellen Izrael a V4-ekkel (infostart.hu)
Benjámin Netanjahu javaslatára közös, terrorizmus elleni munkacsoport jön létre a visegrádi négyek (V4) országaival - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Budapesten, a V4 országok és Izrael kormányfőjének tanácskozását követően. A magyar kormányfő azt is közölte: kidolgozzák egy közös munkacsoport felállítását a technológiai kooperáció elősegítése érdekében. Az izraeli miniszterelnök meghívta a V4 kormányfőit Izraelbe, azt a felek elfogadták - tudatta Orbán Viktor, aki egyúttal azt is sürgette, hogy Izrael és az Európai Unió kapcsolatát az ésszerűség jellemezze, s bírálat helyett az együttműködés előtt nyissák ki a kaput.
Most a zsidó zsidók világa jött elMost a zsidó zsidók világa jött el (mno.hu)
Benjamin Netanjahu budapesti látogatása alaposan felkavarta a politikai kedélyeket Magyarországon és Izraelben is. Az izraeli miniszterelnök nyilvánosan kiállt a magyar kormány mellett, a kritikákat is megfogalmazó Mazsihisz vezetőivel ellenben csak a protokolláris alkalomkor találkozott. Magyarország a visegrádi csoport aktív tagja, így a Netanjahu-látogatás Magyarország mellett az önmaguk markáns arcát kereső további közép-európai országoknak is szólt. Ezen EU-tagállamok migrációellenessége kapcsán Izrael úgy érzi, szövetségesévé teheti őket: a terrorizmus elleni harcában és a világban betöltött pozíciója erősítésében egyaránt. A V4-ek viszont azt remélik a zsidó állam támogatásától, hogy így is nyomást tudnak gyakorolni Brüsszelre, és nem csupán a kötelező kvóták ügyében.
Senki nem hitte el a 2006-os (külsős) rendőrterrort, de mégis igazSenki nem hitte el a 2006-os (külsős) rendőrterrort, de mégis igaz (ultrainfo.hu)
TEHÁT, IGENIS IGAZ! Izraeli katonák verték le a 2006-os tüntetést. [Eddig is tudtuk, de lesz, aki még a bizonyított tényekkel szemben is az összeesküvés-elméletet fogja szajkózni. Gondolatszabadság van. Bárkinek joga van "saját erejéből" önveszélyesen hülyének lenni..] - írja Bayer Zsolt. "In the fall of 2006, under the Socialist Prime Minister Ferenc Gyurcsany a** an Israeli aeroplane landed in Budapest airport with 120 military personnel to carry out a**routine anti-terrorist exercisesa**. The Hungarian media did not report the departure of this Israeli unit. However, it is notable that on that occasion, the apparently peaceful commemorations of the 50th anniversary of the 1956 Hungarian Revolution was brutally dispersed by police units wearing black masks an no IDa**s. (WikiLeaks 2012)
A torontói jegyzőkönyvekA torontói jegyzőkönyvek (fenymag.hu)
Serge Monast 1995-ben publikálja "A torontói jegyzőkönyvek" (Les Protocoles de Toronto) c. dokumentumot. A szerző szerint a jegyzőkönyvek 1967 nyarán születtek, amikor a NWO eszméjének akkori irányítói a kanadai nagyvárosban gyűltek össze azzal a céllal, hogy kidolgozzák a következő 50 évre szóló stratégiájukat. Miután elolvastátok a kivonatokat, mindenki eldöntheti, hogy az elmúlt 45 évben vajon mennyi (és hogyan) valósult meg ebből. 1. Erősíteni kell a "Szórakozás Társadalmát" (Société des Loisirs), amely már eddig is hatalmas szolgálatokat tett nekünk. Az elsődleges ösztönök által diktált egyéni elvárások minél rövidebb időn belüli kielégítése gyenge, befolyásolható és manipulálható generációkat eredményez. Ennek érdekében fel kell használnunk az audiovizuális technológia valamennyi vívmányát, s az egyéneket (kiemelten az ifjúságot) ezen keresztül individualista életszem léletre kell nevelni, mert a jövő emberének ilyennek kell lennie. Egy önző embernek nincsenek eszméi, nincsenek álmai, sem pedig belső tartása....
BEISMERTÉK: TARLÓSÉK FEJENKÉNT HAVI 70 EZER FORINTTAL TÁMOGATJÁK A MIGRÁNSOK BUDAPESTI LETELEPEDÉSÉTBeismerték: Tarlósék fejenként havi 70 ezer forinttal támogatják a migránsok budapesti letelepedését (alfahir.hu)
A Jobbik budapesti képviselőjének kérdésére Tarlós István kénytelen volt beismerni: a fideszes vezetésű főváros rendszeres támogatást ad a migránsok letelepedésére. Míg magyar fiatalok százezrei szembesülnek azzal, hogy a méregdrága albérletpiacon szinte lehetetlen elindulni az önállóság felé, az Orbán-kormány a migránsokat segíti - írtuk a Magyar Nemzet leleplező cikkére hivatkozva január közepén.
ORBÁN VIKTOR LEBUKOTT: KÖZEL KÉTSZER ANNYI MIGRÁNST TELEPÍTETTEK BE TITOKBAN, MINT A KVÓTA SZERINT KELLETT VOLNAOrbán Viktor lebukott: közel kétszer annyi migránst telepítettek be titokban, mint a kvóta szerint kellett volna (alfahir.hu)
Nagyon kínos helyzetbe került a magyar kormány, hiszen az elmúlt három évben közpénz tízmilliárdokat költöttek el arra a kampányra, ami a lakossággal el akarta hitetni, hogy megállítja a migráció minden formáját. Aztán kiderült, hogy titokban ezrével telepítették be a migránsokat. Vona szerint Orbánék lebuktak, az egész országot átverték, és itt az idő a hazug kormány leváltására.
Titokban telepítettek be menekülteket? Itt a külügyminiszter válaszaTitokban telepítettek be menekülteket? Itt a külügyminiszter válasza (atv.hu)
Titokban fogadott be 1300 menekültet Magyarország, úgy, hogy a kötelező betelepítési kvótát továbbra is elutasítja a kormány. A külügyminisztérium helyettes államtitkára szólta el magát egy máltai lapnak adott interjúban. Az ellenzék szerint a Fidesz ismét hazudott, mert évek óta az mondják, hogy nem teljesítik a kötelező kvótát, és most mégis beengedtek ugyanannyi menekültet, mint amennyit az Unió kérne. A miniszterelnök már többször nyilatkozott úgy, hogy a kötelező betelepítési kvótával bevándorló országgá akarja tenni Magyarországot Brüsszel. Annak ellenére, hogy a magyar kormány folyamatosan küzd a kötelező betelepítés ellen, Altusz Kristóf a külügyminisztérium helyettes államtitkára elszólta magát egy videó interjúban.
Orbán átvilágítása csapda a FidesznekOrbán átvilágítása csapda a Fidesznek (24.hu)
Kedden döntenek a kormányfő átvilágításáról. Demeter Márta szerint a "nem" is leleplező. A parlament nemzetbiztonsági bizottsága kedden dönt a független képviselő javaslatáról, amely a mindenkori miniszterelnökök, államfők átvilágítását rendelné el. Demeter Márta szerint ez garantálná, hogy az ország vezetői nem külső befolyás hatására döntenek bizonyos kérdésekben. A képviselő a Hír Tv-ben azt mondta, a szavazás önmagában is leleplező lesz, elárulja, ki, hogyan gondolkodik e kérdésben. Nagyon kíváncsi leszek, hogy ki hogyan fog szavazni a törvényjavaslatnál, mi fog történni a bizottságban is, hiszen a jelenlegi miniszterelnökre és arra a körre vonatkozik, amely most kimarad a nemzetbiztonsági ellenőrzésekből, illetve a jövőbeliekre is vonatkozna. Azt hiszem, ki fog derülni, hogy ki mit gondol erről a kérdésről.
Megbukott a terrorátvilágításon Orbán kedvenc arab üzletembereMegbukott a terrorátvilágításon Orbán kedvenc arab üzletembere (index.hu)
Kockázatokat tárt fel a Terrorelhárítási Központ, amikor ellenőrizte Jordánia tiszteletbeli konzuljának hátterét. Az Orbán Viktorral jó kapcsolatokat ápoló Zaid Naffa segítette a körözés alatt álló szaúdi milliárdos, Ghaith Pharaon magyarországi beutazását. Most kiderült: nemcsak Pharaon, de Naffa is magyar állampolgárságot akart. Ekkor ellenőrizte őket több szerv, Naffa pedig megbukott az átvilágításon. A miniszterelnök szerint nem szabad a családja és a körözött szaúdi bűnöző közötti viszonyt firtatni, mert ez az egész csak az amerikai titkosszolgálat játszmája. Még mindig tartogat meglepetéseket a Pharaon-ügy.
Nemcsak Orbán ellenőrizhetetlen, máshol sem világítják át a kormányfőketNemcsak Orbán ellenőrizhetetlen, máshol sem világítják át a kormányfőket (mno.hu)
Nem véletlen, hogy a rendszerváltozás óta egyetlen magyar miniszterelnök sem esett át nemzetbiztonsági átvilágításon. És nem is példa nélküli ez a gyakorlat a világban. Mások mellett a cseh és a brit miniszterelnököt, a német kancellárt, sőt az Egyesült Államok elnökét sem világították át - ez derült ki abból az összeállításból, amelyet a nemzetbiztonsági bizottság elnöke számára készített a Képviselői Információs Szolgálat. Azért is érdekes ez, mert ahogy a magyar miniszterelnök, úgy az említett vezetők is korlátozás nélkül hozzáférhetnek a minősített (titkos) adatokhoz. Molnár Zsolt, a testület szocialista elnöke azt nem árulhatta el, a titkosszolgálatok mi alapján jelentették ki a testület múlt heti zárt ülésén, hogy "nem áll rendelkezésükre Orbán Viktorral kapcsolatban olyan információ, amely arra utalna, hogy a miniszterelnököt bárki zsarolná vagy zsarolhatná". A belügyminiszter tájékoztatása alapján ugyanis a kormányfőt nem kell átvilágítani. (a páholytagokat nem kell - KJ)
​​
Czeglédy Csabának bizonyítékai vannak kormányzati emberek külföldi számláiról
​​
Czeglédy Csabának bizonyítékai vannak kormányzati emberek külföldi számláiról
(varosikurir.hu)
"A fogságom első hónapjaiban az volt a benyomásom különféle célozgatások alapján, hogy ha bármilyen terhelő információm van Botka Lászlóra, Gyurcsány Ferencre, illetve az MSZP-re és a Demokratikus Koalícióra, akkor nyitottak rá, hogy meghallgassanak. Ugyanis az ellenem folyó eljárásban az állítólagos költségvetési csalás kapcsán emlegetett 6,3 milliárd forintot nem is keresték rajtam. Hamar rájöttek arra, hogy nincs bűncselekményből származó vagyonom. Ekkor foganhatott meg valaki fejében, hogy hátha ez a pénz az MSZP-hez és a DK-hoz került, hátha én csak Gyurcsány Ferenc strómanja vagyok. ... Száz százalékig biztos vagyok abban, hogy ha nekiálltam volna a baloldalt sározni, akkor nem ültem volna nyolc és fél hónapig előzetesben."
Befogta Czeglédy száját a hatalomBefogta Czeglédy száját a hatalom (nepszava.hu)
Vasárnap már tüntetésen követeltek tisztességes eljárást a baloldali képviselő-jelölt Czeglédy Csabának, aki újabb Elios-iratok birtokába jutott alig pár órás szabadsága alatt. Pénteken éjjel a legfőbb ügyész kezdeményezésére ismét őrizetbe vették és másfél napig attól is megfosztották, hogy kapcsolatba lépjen ügyvédjével. Hétfőn a Szegedi Járásbíróság 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte a politikust. Czeglédy Csaba helyett a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak kellene előzetesben ülnie! - kiáltotta valaki azon a vasárnap délutáni Szabadság téri demonstráción, ahol mintegy 100-150 ember gyűlt össze, tiltakozva Czeglédy újbóli őrizetbe vétele ellen

Olasz választások: a fősodratú sajtó világrend elleni forradalomtól retteg
Lovas István 2018. március 5. magyaridok.hu - lovasistvan.hu

Óriási napra ébredtek azok, akik beleolvastak a tegnapi olasz választások nyomán írt fősodratú sajtókommentárokba.


Az "óriási napra" kifejezés természetesen azokra vonatkozik, akiknek elegük van a velejéig korrupt Juncker-féle, csókosztós banda uniós migránsimádó, Európát szétverő vezetéséből, a Magyarországot óránként a legaljasabb vádakkal illető, de az emberiség legnagyobb humanitariánus katasztrófájáról, Jemen szétbombázásáról hallgató nyugati vezetőkből és az ő cselédsajtójukból. A bírálhatatlan Ukrajnájukkal, Szaúd-Arábiájukkal, simogatandó Szlovákiájukkal együtt...

Nos, a hiteltelenség e bűzét árasztó sajtóból négy cikket kínálunk fel szemlézésre. Közös nevezőjük: vészhelyzet van, Rozi! Veszélyben az EU, az európai, sőt az egész világrend!

Kezdjük a New York Times-szal, amely a tegnapi olaszországi választások exit pollja alapján a várható eredményeket kommentáló cikkének azt a címet adta, hogy "Az olaszországi választások nagy lendületet adtak a szélsőjobboldalnak és a populistáknak". A lap kiemeli, a győztes pártok, azaz a Berlusconi-féle pártszövetség és az 5 Csillag Mozgalom, kampányukban kihasználták a migránsellenes dühöt. A cikk nagyon aggasztónak tartja, hogy az olasz választások eredménye beharangozza azt, ami az egész kontinensre vár, azaz a szélsőjobboldali és populista erők hatalomátvételi törekvéseinek erősödését. Olaszországban pedig a választások révén nyilván olyan kormány alakul majd, amely nem fog nagy energiát fektetni "egy egyesült Európa projektjébe".

Majd kötelezően jön egy oldalvágás Oroszország és Kína felé: "Ugyanakkor a geopolitikai versenytársak, Oroszországtól Kínáig e tömböt akarják megosztani és gyengíteni". Mely kijelentés éppen olyan égbekiáltó hazugság, mint e lap napi összeesküvés-sztorijai a Kremlről, hiszen mind az orosz, mind pedig a kínai kormánynak gyakran hangoztatott érdeke az Európai Unió egyben maradása.
Ezután megemlíti, milyen migránsellenes hangulat járja be Itáliát.
A Washington Post nevű, szintén liberális amerikai napilap "A fragmentált olasz választási eredmények megmutatják a populisták hatalmát" címmel megjelent cikke olyannyira ugyanazt írja le, mint társa, hogy arra gondolhatunk, ellesték egymás gondolatait. Azt állítja, az olasz populista pártok kalapáccsal verik szét a régi politikai rendet. A vasárnapi választásokra az egész világon felfigyeltek a fennálló rend aktív ellenségei, akik szerint ugyanez a győzelem vár Európa más nemzeteire is.

Az Euroactiv nevű brüsszeli uniós szakportál "Establishment-ellenes és szélsőjobboldali diadal az olasz választásokon, miközben tovább folynak a számlálások" címmel transzatlanti rokonaihoz hasonló következtetésekre jutó cikket közöl. Hangsúlyozza, nagyon nehéznek ígérkezik a koalíció létrehozása. Majd azt, hogy bármi is legyen, igen kicsi annak az esélye, hogy ismét fősodratú, mérsékelt kormány álljon össze Rómában, és ez "fejfájást" fog okozni Brüsszelnek. Amely megállapítástól nyilván fejenként és szempáronként öt dézsa könnyet hullajtanak az olasz szavazók Udinétől Palermóig.

Amit az Euractiv vár, az egy olyan kormány, amely euroszkeptikus lesz, megnöveli a szociális juttatásokat, kihívást intéz az EU költségvetési korlátozásai ellen, vagy pedig az országban gyorsan új választásokat tartanak, hogy a patthelyzetet megszüntessék.
Felhívja a figyelmet arra, hogy ma reggel a La Stampa azzal az első oldalas szalagcímmel jelent meg, hogy "Di Maio győzött - Olaszország kormányozhatatlan". Luigi di Maio, az 5 Csillag Mozgalom első embere, kampánya során a korrupció elleni harcot és az Olaszországban tapasztalható rossz gazdasági helyzetet ostorozta. Ami nyilván nem tetszik annak a La Stampának, amely anno Göncz Árpád akkori államelnök sikítását tette első oldalas szalagcímének, így: "Európa, segíts!". Mert már, mint tudjuk, nálunk már akkor is diktatúrát jelentett a jobbközép kormány "rémuralma".

Arról a La Stampáról van szó, mely olasz laptársaihoz hasonlóan szinte nem is ír korrupcióról, mert ott nagyon, de nagyon nagy a sajtószabadság, és e lapok a világért sem húznak hasznot a korrupt szocialista kormányhoz beáramló fekete pénzekből.
Az Euractiv brüsszeli társa, az Euobserver "Olaszország úgy szavaz, hogy euroszkeptikusabb legyen" címmel arról is kesereg, hogy Berlusconi az eddigiek szerint a szavazatok 37 %-ra számíthat, Berlusconi neve említésekor azonnal megemlítve, hogy "adócsaló".
Ebben a nagyon "demokratikus" nyugati világban igen jó lenne látni egy olyan fősodratú német vagy francia lapot is, amely netán dicsérné a győzteseket, hiszen őket Olaszország nagy többsége demokratikusan választotta meg.

Kapcsolódó:
Franciaország német állapotoktól félFranciaország "német állapotoktól" fél (lovasistvan.hu)
A menedékkérők nagy száma miatt a francia kormány szigorítani akarja menekültpolitikáját. Gérard Collomb belügyminiszter az erre vonatkozó tervet azzal indokolta, hogy Franciaországban nem akarnak olyan állapotokat, mint amilyenek Németországban alakultak ki. A berlini nagykoalíció a bűnös az AfD megerősödésében, mondta. Hozzátette, a menedékkérésre vonatkozó szabályok szigorításával el akarják kerülni, hogy a francia nemzetgyűlésbe olyan szélsőséges erők kerüljenek be, mint Németországban a Bundestagban, ahová bevonult a "populista" AfD.
Felgyújtották a Német ellenzéki politikus autóját. Érdekesen reagáltak MerkelékFelgyújtották a Német ellenzéki politikus autóját. Érdekesen reagáltak Merkelék (vilagfigyelo.com)
A Frankfurt melletti Offenbach körzet (Hessen) AfD-képviselője, Maximilian Müger gyanús zajra riadt fel hajnalban. Valakik felgyújtották a házuk előtt parkoló Opel Omega kocsiját. Szerencsére a tűzoltók nagyon hamar kijöttek és nem történt nagyobb baj a gázzal működő autóban. A helyi rendőrfőkapitányság cinikusan így nyilatkozott: "Minden információ, ami gyújtogatásról beszél az AfD-től jön. A rendőrség részéről még nem tudunk nyilatkozni a tűz okáról. Teljesen mindegy, hogy egy autó vagy egy kerti kunyhó ég". Usingenben tíz évvel ezelőtt egy kis mecsetet gyújtottak fel, öt percen belül a polgármester azt nyilatkozta: "Ez rasszista, iszlámellenes gyújtogatás volt!"
A rosszindulatú Oroszország megtámadta a brit energiainfrastruktúrát: földgáz szállít a fagyoskodó népnekA "rosszindulatú" Oroszország megtámadta a brit energiainfrastruktúrát (lovasistvan.hu)
Földgáz szállít a fagyoskodó népnek. Néhány héttel azután, hogy a brit hadügyminiszter azzal vádolta Oroszország, hogy terveket készít a brit erőművek megtámadására, aminek eredményeként "ezrek halhatnak meg", Moszkva valóban megindult: földgázt szállít, hogy kisegítse Nagy-Britanniát azután, hogy az ottani tárolók befagytak. És erről ír a brit média? Ó, dehogy.
Ez történik amikor az EU teljesen széthullik! Elég egyetlen ország kilépéseEz történik amikor az EU teljesen széthullik! Elég egyetlen ország kilépése (vilagfigyelo.com)
Egy ország váratlan bejelentést tett, ami mindent fenekestől felforgathat! Az Európai Unió sokak szerint a jelenlegi formájába a végnapjait éli, és közel van ahhoz az összeomláshoz, amit az Európai Egyesült Államok létrehozásával szeretnének sokan elkerülni. Azonban egy váratlan bejelentés nyomán talán még ez a tömörülés sem fog létrejönni, sem a kétsebességes Európa, hanem minden darabjaira hullhat. Egy vezető ír lap ugyanis felvetette amit sokan beszélnek már az országban: Ki kellene lépni az európai közösségből... Mi a mai EU? "Egy hegemón és egyre inkább militarizált politikai behemót, amelyet Németország irányit, és - kisebb mértékben - a francia-német érdekazonosság. Európát a középtől való, elnyomó függőség irányítja."
Bomlik az EU - megszólalt a lengyel elnök"Bomlik az EU" - megszólalt a lengyel elnök (napi.hu)
Az uniós intézmények feladata az összehangolt európai politika, nem pedig a nemzetek megbélyegzése és egymással való szembefordítása - hangsúlyozta Andrzej Duda lengyel köztársasági elnök csütörtökön Varsóban abban a beszédben, amelyet a diplomáciai testülettel tartott újévi találkozón mondott. Beszéde döntő részét Andrzej Duda az Európai Unió (EU) jövőjének és Közép-Európa ebben betöltendő szerepének szánta. Európa erejét a nemzetek akaratának kell adnia és az uniós intézményeknek szolgálniuk kell ezt az akaratot - hangsúlyozta. Hozzáfűzte: ha megfordítjuk e hierarchiát, és az intézményeket a nemzetek felé állítjuk, "megzavarjuk a dolgok valós rendjét".