Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. november 9., hétfő

3.837 - MVSZ Sajtószolgálat : Simon Peresz vonja vissza! - Tüntetés a sukorói King's City ellen Budapesten

Von: MVSZ Sajtószolgálat
Gesendet: vasárnap, 2009. november 8. 19:31
An: Kutasi József
Betreff: Simon Peresz vonja vissza! - Tüntetés a sukorói King's City ellen Budapesten

A velencei tó partján fekvő Sukoróba tervezett King’s City kaszinóváros ellen tartott tüntetést a Magyarok Világszövetségének elnöke Patrubány Miklós nyitotta meg, aki kijelentette: amíg az izraeli államfő nyilvánosan vissza nem vonja Magyarország felvásárlásáról szóló nyilatkozatát, addig Magyarországnak az idegen felvásárlási szándék ellen szervezetten védekeznie kell.

Kéri Edit, a tüntetés főszervezője a szónoki emelvény hátterét a sukorói és a pákozdi ügylet főszereplőinek fényképeivel – S. Ronald Lauder, Yoav Blum, id. dr. Bárd Károly, Tátrai Miklós, Szekeres Imre és Benedek Fülöp – díszítette ki. A rendezvény, amelyet a Fejér megyei közgyűlés elnöke, dr. Balogh Ibolya sajtószolgálatunk által már nyilvánosságra hozott nyílt levélben üdvözölte, határozott NEM-et mondott a Sukoróra szánt kaszinó-városra és Magyarország további kiárusítására, kifosztására.

A két nappal a magyar kormány által bejelentett Sukoró-határidő letelte előtt megtartott tüntetés kevés részvevővel, de nagy médiaérdeklődés mellett zajlott.

A King’s City nevű cég budapesti székhelyével szemben, a Déli pályaudvar közelében, a Vérmezőn megtartott tűntetés első szónoka Bencze Izabella, jogász volt. Kijelentette:

„Sukoró mára szimbólummá vált. Az erőszakos, diktatórikus, a jogot semmibe vevő hatalomgyakorlás szimbólumává.

Sukoró ügye többé nem helyi, hanem országos ügy, mert ami a kaszinó-beruházás körül történik, az összes jogellenes, bűncselekménygyanús cselekménnyel együtt, az egész ország, az egész nemzet ellenére van. Mi ma azért jöttünk ide, hogy tiltakozzunk a Sukoró-jelenség ellen. Mert tiltakoznunk kell az ellen, hogy a parlament kormánypárti többsége a kormány javaslatára a nemzet megkérdezése nélkül 7 régiós kaszinóvárossal kaszinó-országot hozzon létre hazánkból.”

Gárdony polgármesterének felkérésére Kárpáti Gábor Csaba, a Hun Idea kiadó vezetője többször nyílt színi tapssal jutalmazott beszédében ismertette a Velencei-tóra vonatkozó, 2003-ban elfogadott, 1117/2003 sz. kormányhatározatot, amely „Európában egyedülálló, sajátos karakterű, változatos és vonzó táj és egészséges környezet”-ként jelöli meg a King’s City projekttel halálra ítélt tájat. Beszédét üzenettel fejezte be: „Sukoró jelenleg végvár! Végvári harcot folytat sok lelkes és bátor civil, aki szembe mer menni az >>új világrend<< lélektelen gépezetével, őket támogatja a Fejér megyei Önkormányzat és minden tókörnyéken élő, a magyar földért, a közös jövőnkért aggódó helybéli…. Sukoró végvár – ne hagyjuk elveszni!”

Zimits Judit, az Országos Testnevelési és Sporthivatal volt munkatársa, kilencszeres magyar bajnok, a legsikeresebb magyar sportág, a kajak-kenu elleni támadásnak nevezte a sukorói kaszinóváros tervezetét. Elmondta, hogy a King’s City beruházással felszámolni kívánt velencei-tavi sportlétesítményben magyar, olimpiai és világbajnokok sora nevelkedett: „Gyulai Zsolt, Csipes Ferenc, Horváth Gábor, Vereckei Ákos, Hódosi Sándor, Ábrahám Attila, Kolonics György, Kozmann György és a lányok közül Kőbán Rita, Donusz Éva, Szabó Kinga, a még aktív Kovács Kati, az evezősök közül a Haller Ákos – Pető Tibor világbajnok kétpár evezős, a vitorlások közül Fa Nándor is itt kezdte pályafutását.”

Majd így folytatta: „… most a külföldi tőke szemet vetett a gyönyörű tavunkra, és mindent tönkre akar tenni a felkészülési lehetőséget szétrombolni. A fiataljainkat a minden napi sporttól a póker és rulett asztalhoz akarja csalni. Bár lehet, hogy csak a környezetből akarja eltávolítani őket és idegen elemeket a helyükre – a gyermekeink helyére hozni… A kaszinó-város megvalósítása esetén a tavat és környezetét elveszik tőlünk és lassan már igyekeznek kiszorítani bennünket a saját hazánkból… Ne engedjük! Harcoljunk azért amiért apáink, nagyapáink, őseink a vérüket ontották és ami a miénk, a magyar népé!Ne engedjük, hogy tönkre tegyék a fiainkat, lányainkat pókerrel, rulettel. Nem kell nekünk King’s City kaszinó-város sem Sukorón, sem az ország más területén. Ne engedjük, hogy mindent elvegyenek tőlünk. Amíg ezt az országot Magyarországnak hívják addig és mindörökké ez a föld a magyaroké!”

Szigeth Gábor, a sukorói „Angelika” környezetvédő egyesület elnöke kijelentette, hogy inkább odaláncolják magukat a sukorói fákhoz, és megüzente Yoav Blum-nak, hogy Sukorón soha nem engedik meg a kaszinó-város kiépítését.

Kéri Edit, a tüntetés főszervezője, gyújtó erejű beszédében döbbenetes összefüggéseket tárt fel. Elmondta, hogy tudatosan választotta a tüntetés helyszínét, mert a szemben levő, Krisztina krt. 39. alatti épület harmadik emeletén székel a sukorói kaszinó-város „beruházója”, a King’s City. És ugyanott székel a id. dr. Bárd Károly és társa ügyvédi iroda, amely szoros kapcsolatot ápol az Eőrsi ügyvédi irodával. A volt ávós id. Bárd kiemelten jó kapcsolatot ápolt egy másik hírhedt ávóssal, a körömtépő Bauer Miklóssal. Ez a King’s City magyarországi politikai háttere.

Kéri Edit kifejtette, hogy a pákozdi volt katonai létesítmény határa, amely jelenleg „egy norvég” beruházónak lett átjátszva, összeér a sukorói határral, és aligha kétséges, hogy a látszólag független ügyletek lebonyolítása után a két terület a kaszinó-város monstrumát szolgálta volna. A pákozdi terület idegen kézre juttatásáért Szekeres Imre honvédelmi minisztert tette felelőssé.

Aggodalmasnak nevezte, hogy a budapesti parlamentben „Orbán Viktor leendő igazságügyi miniszterének” a vezetésével jöjjön létre a sukorói vizsgáló bizottság, annak a személynek a vezetésével, aki a rendszerváltás után, helyettes-államtitkári tisztségbe juttatta a sukorói beruházás hátterében meghúzódó, volt ávh-s, id. dr. Bárd Károly fiát.

Pápai  Szabó György, velencei református lelkész, a HONLEVÉL újság felelős szerkesztője rávilágított arra, hogy a King’s City (Király-város) névválasztás nem véletlen, hanem meggyalázása a sukorótól alig húsz kilométerre fekvő, magyar királyi koronázó városnak, Székesfehérvárnak és  Magyarország szent királyai emlékének. A sukorói, alattomos szándékú beruházókat sátánfajzatoknak nevezte, és távozásra szólította fel.

Fejér megye közgyűlésének elnöke dr. Balogh Ibolya sajtószolgálatunk által már közzé tett levélben üdvözölte a Magyarok Világszövetsége által rendezett tüntetés részvevőit. Levelét Korbuly Péter olvasta fel.

Gyetvay György Gergely, az MVSZ Fővárosi Szervezetének elnöke, a tüntetés moderátora köszönetet mondott a raboskodó Budaházy Györgynek, aki egyik első leleplezője volt a sukorói ügyletnek.

A rendezvény elején a részvevők elénekelték a Himnuszt és a Székely Himnuszt, a rendezvényn végé a Szózatot.

Budapest, 2009. november 7.                                               MVSZ Sajtószolgálat

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------