Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. március 4., csütörtök

4.832 - Nemzeti jogvédők válaszai a vádaskodásokra!

Von: Orbán Éva
Gesendet:,2010. március  04. 11:14
An: Kutasi József
Betreff: módosítás


Nemzeti jogvédők válaszai a vádaskodásokra
Dr. Morvai Krisztina EP képviselő, a Jobbik köztársasági elnök-jelöltje és dr. Gaudi-Nagy Tamás, a NJSZ és Alapítvány vezetője, a Jobbik igazságügyi-miniszterjelöltje aktuális sajtótájékoztatót tartottak a Nemzeti Kávézóban, hogy jogászhivatásukkal és politikusi mivoltukkal kapcsolatos támadásokra válaszoljanak.
Rövid, tömör összegző értékeléssel indította a sajtótájékoztatót dr. Morvai Krisztina EP-képviselő.
Az MSZP – az egykori marxista párttitkárokból vadkapitalista népnyúzó milliárdosokká átalakultak pártja – végnapjait éli. Számukra az volt a „rendszerváltás”, hogy a munkások feje felől fillérekért leprivatizálták a gyárakat, lenyúlták a téeszeket, s összeépülve a nemzetközi nagytőkével nyomorba döntötték és kifosztották Magyarországot. Gondosan megszüntettek mindent, ami az előző rendszert sokaknak elviselhetővé tette – a munka biztonságát és a viszonylagos szociális biztonságot -, de meghagyták a hazudozást, a félelemben tartást és 2006-tól visszahozták a terrort.  
A Jobbik megerősödéséig nem volt olyan politikai erő, mely határozottan lépett volna fel, hogy megvédje a nemzeti vagyont, s a tisztességes munkából élő magyar emberek jogait, érdekeit.
Mivel ezt egyre többen látják, egykori tömegbázisuk elfordul a hatalmon lévőktől, s az új erő, a Jobbik mellé áll. Történelmi esély van arra, hogy az áprilisi választásokon a népet csak kihasználó MSZP, a barátai - az SZDSZ - sorsára jusson. Az MSZP választási programja az ún. „szélsőségesek” elleni harcra épül, mert ígéreteiket már szinte senki sem hiszi el.
A 2006. évi döbbenetes intézkedések és fellépések, a több száz koncepciós büntetőeljárás emberi jogi krízis helyzetet teremtettek Magyarországon, szétzúzva a jogállamiságot, megtaposva a demokráciát. Miközben folyamatos megfélemlítés éri a magyar embereket.
Az új erő, a Jobbik – radikális változást és a politikusbűnözők elszámoltatását ígérő – programjával egyre népszerűbb s egyre inkább kiszorítja a politikai térből Gyurcsányékat.
Az ország összeomlásáért a felelősséget nem vállalják azok, akik azt előidézték, és az ötvenes évek bevált receptje szerint – fantom ellenségekre, ezúttal „terroristákra” hárítják át.
Hamis bizonyítékot koholtattak, s ÁVH-s módszerekkel végeztek házkutatásokat, lefoglalásokat az ún. Magyarok Nyilai ügyben. A büntetőeljárás gyanúsítottjait egy éve úgy tartják börtönben, hogy meg sem szólalhatnak, nem is reagálhatnak a nyilvánosság előtt az ellenük felhozott vádaskodásokra. Az eljárások e szakaszában még senkiről nem lehet tudni, hogy bűnös vagy ártatlan. Ha az ehhez hasonló jogtipró, önkényes büntetőeljárások szabad utat kapnak, akkor bármikor bebörtönözhetők és elítélhetők ártatlan emberek is.
Miután dr. Morvai Krisztina vizsgálatot kezdeményezett a nemzetközi emberi jogi normákat és a magyar jogszabályokat semmibe vevő büntetőeljárás jogtiprásainak kivizsgálására, és nyilvánosságra hozta az ezt bemutató Guantanamo Magyarországon? című rövidfilmet, össztűz-szerű támadások érik.