Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. március 17., szerda

4.973 - Az MVSZ nemkívánatosnak tartja székházában Széles Gábort

From: Mária Ballán

Date: 2010. március
Subject: Az MVSZ sajtóhelyreigazítási kérelme a Magyar Hirlap felé
To: antal@jozsef-kutasi.de
--------- Forwarded message ----------
From: Magyarok Világszövetsége elnök <elnok@mvsz.hu>
Date: 2010/3/17
Subject: Az MVSZ sajtóhelyreigazítási kérelme a Magyar Hirlap felé
To: Magyarok Világszövetségének elnöke <elnok@mvsz.hu>

Egy héttel ezelőtt a Magyarok Világszövetsége az alábbi sajtóhelyreigazítási kérelmet juttatta el a Magyar Hírlap szerkesztőségébe.

MVSZ Sajtószolgálat

A Magyar Hírlap Szerkesztőség

Budapest

Tisztelt Szerkesztőség!

Lapjuk 2010. március 11-i számának 17. oldalán közel féloldalas írást jelentettek meg „Patrubánynak nem kívánatos a jobbközép” – öles betűkkel szedett címmel.

Tekintettel arra, hogy mind az írás címe, mind annak tartalma valótlanságot közöl, jelen sajtóhelyreigazítási kérelemmel fordulunk Önökhöz.

Kérjük, hogy a levelünkhöz csatolt szöveget, melynek címe „Valótlanságokat állítottunk Patrubány Miklósról”, szó szerint, rövidítések, változtatások és hozzátoldások nélkül tegyék közzé lapjukban, ugyanazon a helyen, ugyanakkora betűkkel szedve annak címét és szövegtestét, mint az általunk sérelmezett írás esetében.

 Amennyiben sajtóhelyreigazgatási kérelmünknek a kézhezvételétől számított 8 napon belül nem adnának helyt, úgy keresettel élünk és jogi úton szerzünk érvényt annak.

 Budapest, 2010. március 11-én                                 

Tisztelettel

Patrubány Miklós,

a Magyarok Világszövetségének       

elnöke

Sajtóhelyreigazítási kérelem

Valótlanságokat állítottunk Patrubány Miklósról
Lapunk 2010. március 11-i számának 17. oldalán közel féloldalas írás jelent meg „Patrubánynak nem kívánatos a jobbközép” – öles betűkkel szedett – címmel.

 Az írás címe és annak üzenete nem felel meg a valóságnak, hiszen Patrubány Miklós nem a jobbközépet, hanem Széles Gábort nyilvánította nemkívánatos személynek. Széles Gábort sem világnézetéért, hanem a sajtóetikát sorozatosan sértő magatartásáért, és azért, mert magyar emberhez méltatlan módon megszegte adott szavát. Lapunk két nappal a történtek után sem volt hajlandó hitelesen tájékoztatni, ezért most az elmaradt rendezvényről a Magyarok Világszövetsége által kiadott és itt mellékelt közleményt szó szerint közöljük.

 Nem felel meg a valóságnak, hogy Patrubány Miklós kitiltotta volna az MVSZ székházából Szentmihályi Szabó Pétert, aki ugyanúgy, mit eddig, továbbra is szívesen látott vendége a háznak.

 Nem felel meg a valóságnak, hogy Patrubány Miklós menesztette volna posztjáról Medvigy Endre művészeti- és programigazgatót. Az igazság az, hogy őt írásos figyelmeztetésben részesítette.

 Végül az sem felel meg a valóságnak, hogy Patrubány Miklós hozzájárult volna David Duke klu-klux-klanos múlttal is vádolt politikusnak az MVSZ székházában való vendégszerepléséhez. A valóság az, hogy azt a személyt, aki David Duke vendégszereplését illetéktelenül jóváhagyta, Patrubány Miklós utolsó figyelmeztetésben részesítette, és amikor ugyanaz a személy ugyancsak illetéktelenül műsorra tűzte a Jud Süss című film vetítését, az illetőt azonnali felmondással menesztette.

 Patrubány Miklós tájékoztatása alapján

A Magyar Hírlap Szerkesztősége

Az MVSZ nemkívánatosnak tartja székházában Széles Gábort Ma estére Dr. Medvigy Endre meghívta az Echo Tv – Magyar Hírlap – médiabirodalom tulajdonosát, Széles Gábort az MVSZ székházába. Ez tiltakozásokat váltott ki. Az esettel kapcsolatban a Magyarok Világszövetsége az alábbiakat hozza nyilvánosságra:

1.      Széles Gábor kitiltotta a Magyarok Világszövetségét és annak elnökét az Echo Tv-ből.

2.      Széles Gábor még havi 500 ezer Ft kifizetése fejében sem engedélyezett az Echo Tv-ben egy Magyarok Világszövetségéről szóló műsort.

3.      Korábbi ígéretét megszegve, Széles Gábor nem járult hozzá, hogy a tulajdonában lévő médiabirodalom 2008-ban a Magyarok VII. Világkongresszusáról beszámoljon.

4.      Ugyancsak 2008-ban megpróbált a Magyarok Világszövetsége tisztújításába beleavatkozni, a Magyar Hírlap címlapján színes fényképpel elnökjelöltként sztárolva egy olyan önjelöltet, akit senki nem jelölt erre a tisztségre. Közben ugyanezt megtagadta az MVSZ elnökétől.

5.      Széles Gábor médiabirodalma semmilyen hírt nem adott az MVSZ és a Jobbik elnökének tegnapi közös sajtótájékoztatójáról, ezzel szemben címoldalon és egy teljes oldalon, nyilvánvalóan manipulált és gusztustalan összeállítással próbálja a Jobbik elnökének jó hírnevét rontani anélkül, hogy számára válaszlehetőséget biztosítana.

 Mindezek alapján a Magyarok Világszövetsége nemkívánatos személynek nyilvánítja székházában Széles Gábort.

 Budapest, 2010. március 9.                                                   MVSZ Sajtószolgálat