Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. március 21., vasárnap

5.038 - Döbbenetes, amit a kormány a kinevezésekkel művel

http://www.nemzetihirhalo.hu/images/fejlec800.jpg
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Döbbenetes, amit a kormány a kinevezésekkel művel
2010. március 19., 08:38 fidesz.hu

Ha a Fidesz kerül kormányra, az alkotmány adta kereteken belül járhat el az állami cégekbe delegált pártközeli személyekkel - mondta Répássy Róbert, a párt frakcióigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában.

Az alkotmányos alapelveket szigorúan betartva kell mozognia az új kormánynak az állami cégekbe delegált MSZP-s ejtőernyősök kapcsán - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Fidesz frakcióigazgatója.

Répássy Róbert kifejtette: a kormány szabadon alakíthatja mindazokat a posztokat és szerveket, amiket a végrehajtó hatalom körébe sorolunk, és ez a vezető személyek megválasztását is magában foglalja.

A fideszes politikus szerint döbbenetes, hogy a mostani kabinet hat éves megbízásokat adott minisztériumi főosztályvezetőknek, miközben a tárcavezető mandátuma is négy évre szól. Ez a kormány szervezetalakítási alkotmányos jogaival ellentétes - tette hozzá.

A kormány a független szervezetek élén és az uniós intézmények esetében nem tudja mindezt megtenni, így csak tiltakozni tudnak a gyakorlat ellen - közölte Répássy Róbert. Kiemelte, a kormány úgy delegált személyeket a brüsszeli intézményekbe, hogy nem egyeztetett az ellenzéki párttal, noha az EP-választáson fölényes győzelmet aratott a Fidesz. (inforadio.hu)