Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. augusztus 5., csütörtök

6.022 - Lezsák Sándor a parlament alelnökeként megtekintette a "nagy magyar törzsi gyűlés" előkészületeit



Közlemény


A Magyarok Szövetsége ebben az esztendőben is megtartja éves nagy rendezvényét, a Magyarok Országos Gyűlését,
2010. augusztus 13. és 15. között, Kunszentmiklós Bösztörpusztán.

Minden ellenkező híreszteléssel szemben, tájékoztatjuk a kedves érdeklődőket, hogy az előkészületek tökéletes ütemben folynak, a számtalan színvonalas program szervezése a legnagyobb rendben zajlik.

Kiváló kapcsolatban folynak az egyeztetések, megállapodások mind a rendőrséggel, mind az egyéb hivatalos szervekkel.

Várunk tehát szeretettel mindenkit, aki ebben az évben is át szeretné élni, hogy milyen jó magyarnak lenni, együtt, szeretetben.

Magyarok Szövetsége Elnökség


*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Lezsák megnézte a nagy törzsi gyűlés előkészületeit
NOL 2010. július 29.

Lezsák Sándor a parlament alelnökeként megtekintette a "nagy magyar törzsi gyűlés" előkészületeit. Egy jurtában megbeszélte a magas rangú külföldi vendégek parlamenti fogadását is.

Természetesen a magyarságnak mind nyelvileg mind etnikailag megvannak a török gyökerei IS, de megvannak a finnugor gyökerei IS. Sajnos ez a török-mánia elfelejteti a kurultájosokkal azt, hogy nem kell ide eddig ismeretlen kazak főneveket kölcsönözni, mert megvan nekünk az erre vonatkozó honfoglaláskori szavunk - igaz finnugor eredetű - mégedig a "szer" -szavunk.

Amikor én iskolába jártam akkor általanos iskolai tananyag volt Anonymus leírása:

"És azt a helyet, hol mindezeket elrendezték vala, a magyarok tulajdon nyelvükön Szernek nevezték, mivelhogy ott vették szerbe az ország minden dolgát."

Namármost. Vagy az általános iskolai oktatás színvonala zuhant nagyot, vagy éppen a kurultájosok voltak rossz tanulók történelemből. Ha tényleg ősmagyarkodni támad kedve valakinek - tkp. miért is ne - akkor a hiteles kifejezés nem a "kurultáj", hanem a "szer" - mert bizony Árpád vezér Pusztaszeren SZERT TARTOTT, és nem KURULTÁJT.

Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke lett a Kurultaj fővédnöke. Lezsák, aki a térség országgyűlési képviselője is egyben, szerdán Bugacra látogatott, hogy szemügyre vegye Magyarország legnagyobb hagyományőrző rendezvényének előkészületeit - adta hírül a Kis-kunság című helyi újság internetes kiadása.

A lap beszámolója szerint az Országgyűlés alelnöke Szabó Lászlóval, Bugac polgármesterével és Solymosi Bertolddal a rendezvény egyik szervezőjével együtt tekintette meg "a nagy magyar törzsi gyűlés" előkészületeit. A szervezők tájékoztatták Lezsák Sándort a munkafolyamatok ütemtervéről és bemutatták a leendő programok színhelyeit.

Az újság cikke szerint a közben eleredt eső miatt a megbeszélés egy jurtában folytatódott a Kurultaj végső programjának összeállításáról és a "magas rangú külföldi vendégek" parlamenti fogadásáról. Ezt az a kép is bizonyítja, amikor Lezsák a jurta előtt telefonál.



Kurultáj: hagyományőrzők hódítják meg Bugacot
2010-08-03 22:01 hírTV

A hétvégén tartja Bugacon a Magyar-Turán Alapítvány a Kurultáj hagyományőrző rendezvényét. A háromnapos eseményre 12 országból érkeznek delegációk.

Eddig 116 csoport jelentkezett az egyébként ingyenes programokra, amelyekre több ezer embert várnak ősi magyar ételekkel, lovas bemutatókkal és régi mesterségekkel. A három napos program fővédnöke Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke.

Megjegyzés: "érdekes" ez az egyoldalú lojalitás a fősodratú médiától, a megosztással párhuzamosan! Miközben a másik rendezvényről, a MOGY-ról egy árva szó sem hangzik el, mintha nem is lenne, sőt a szokásos hazug propagandájukkal az elmaradásról suttognak. Ismét csak a Hírháló tart ki mint média mellette. Vajon miért így zajlik minden a nemzet ellen? - KJ

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

A demokrácia teljesebb változatát, felsőházas parlamentet akar a Magyarok Szövetsége
2010, július 30 - 09:24 MSZ

Magyarországon 1608-tól 1944-ig - a jelentősebb és "fejlettebb" európai országokhoz hasonlóan - kétkamarás parlament volt. 1944 előtt a Parlament Alsóházában voltak a pártok, a Felsőházában pedig az egyházak vezetői, a legfontosabb a szakmai és közéleti személyiségek, valamint az oktatás és a gazdaság meghatározó intézményvezetői. Ekkor a felsőházi helyeket főleg méltóság és hivatali rang alapján töltötték fel, de az összetételben még a Horthy-idők végére jelentős változás történt. A korporációs elv és elitista stílus lassan csökkent. Általános vélemény, hogy az akkori idők Felsőháza mindig megfontolt és mértéktartó volt, működésével igyekezett lehetőleg jó irányba terelni a hazai politikát a legkritikusabb időkben is.

1990-ben mód lett volna a kétkamarás Parlament visszaállítására, de a pártok nem akarták a döntéseiket minősítő Felsőházat. (nem csak minősítő, hanem korlátozó is a szerepe, s azt végképp nem akarták!) Mára azonban igazolódott, hogy az egykamarás magyar országgyűlés az elmúlt 20 évben nem képviselte hatékonyan a magyar nemzetet. Indokolja ezt, hogy a 10 új uniós tag közül Magyarországon legnagyobb az államadósság, és a lakosság bére Magyarországon marad el leginkább a teljesítményhez mérten.

Mára belátható, hogy - az európai államok nagy részéhez hasonlóan - Magyarországon is szükség van a Felsőházra. Az összetételben mintául szolgálhatnak a magyar hagyomány mellett azok a sikeres európai államok, melyekben a társadalom megelégedésére működnek felsőházak. (pl. Norvégia, Szlovénia)

A Felsőház a demokráciát erősíti, azt teljesebbé teszi. A felsőházi tagok szakmai tudásukkal és tapasztalatukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy átgondoltabb, ellenőrzöttebb törvények szülessenek. Ez a kontroll is hiányzott az elmúlt 20 évben a Parlamentben Magyarországon.

A Magyarok Szövetsége szorgalmazza, hogy Magyarországon újra legyen kétkamarás Parlament. Ehhez - a hazai közvéleménynek mintául kínálva - az általa szerkesztett - de a történeti alkotmány elveire épülő - új alaptörvényen belül, külön fejezetben taglalja Felsőház összetételét. Megjelöli, hogy az ország jelenlegi helyzetének és a nemzet igényének megfelelően milyen intézmények és hivatalok vezetőit, valamint ismert közéleti személyeket lát megfelelőnek felsőházi tagnak. Kiemelt szerepkört gondol az egyházak vezetőinek, az önkormányzatok képviseletének, a szakszervezeteknek, a szakmai és civil szervezeteknek.

Ám ahhoz, hogy a Felsőház tagjai jól szerepeljenek a Parlamentben, még a Parlamenten kívül keresni kell egymással a kapcsolatot. Ennek elősegítéséhez a Magyarok Szövetsége létrehozta a Felsőházi Szövetséget, melyben a leendő felsőházi tagok együttműködést alakíthatnak egymást közt és közösen (követelhetik a joghagyomány követését) indíthatnak küzdelmet azért, hogy a kétkamarás Parlament legyen újra Magyarországon.

A Magyarok Szövetsége 2010 augusztus 13-15 között a - székesfehérvári Törvénylátó Napok utódaként jelentkező - Magyarok Országos Gyűlésén, Kunszentmiklóson (Bösztörpusztán) egy fórumot szervez, melyre várja a felsőházi tagságra hivatott és oda bejutni kívánó intézmények és személyek jelentkezését. Ha ott egyezségre jutnak, annak híre jelentősen előmozdítja majd, hogy felgyorsuljon Magyarországon a Felsőház visszaállítása.

A rendezvényről további információ: www.bosztorpuszta.hu




Gyermekfoglalkoztató a MOGY-on
2010, augusztus 3 - 21:57 MSZ

Idén, a Magyarok Országos Gyűlésén (2010. aug. 13-14-15.) a tavalyi nagy sikerre való tekintettel ismét felállítunk pár sátrat a jövő nemzedéke számára.

A tervezett programok között szerepel: agyagozás, fafaragás, gyöngyfűzés, szalmafonás, szövés, nemezelés, különböző táblás játékok (malmozás stb.), ördöglakat, játékos beszédfejlesztés. Ezen kívül a kicsik (és nagyok) kipróbálhatják a csuhébabakészítést, rovásírást, népi játékokat (méta, számháború, füle-farka, kidobó...).

Számos népi hangszerrel is megismerkedhetnek a gyerekek (tilinkó, pásztorfurulya, doromb, kaval stb.), és természetesen a hagyományos magyar harcművészetünk, a baranta sem maradhat ki a sorból.

Mindezek megteremtéséhez szükségünk van egyéb dolgokra is, pl.:
sátrak (kb. 3x3m-es vagy nagyobb méretűek), székek, asztalok, terítők, pokrócok, madzag, olló, cellux, ceruza, radír, papír, zsírkréta, festékek, amihez örömmel vesszük a felajánlásokat az alábbi elérhetőségeken!

A rendezvény ideje alatt azon résztvevők számára, akik a gyermekfoglalkoztatásokat tartják, biztosítva lesz külön parkolóhely és ingyenes étkeztetés is.

A felajánlások, valamint az ajándék játékok az Országos Gyűlés után csakúgy, mint tavaly, gyermekotthonokban, valamint rászorulók körében kapnak helyet.

Szeretettel várjuk a gyerkőcöket, szüleiket és minden kedves érdeklődőt!
Várom a további foglalkoztatók jelentkezéseit is!

Horváth Lilla
e-mail: msz.ifjusag@gmail.com
tel.: 0630/474 64 54
Magyarok Szövetsége - Ifjúsági Tagozat
Szépmező Szárnya

További információk a rendezvényről: www.bosztorpuszta.hu

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Meghívó

Önkormányzati és Közbiztonsági Konferencia Jászberényben
2010-08-04-én


"Úgy gondoljuk, hogy a jelen történelmi szituációban, nem torzsalkodásra, hanem maximális összefogásra, sőt ennél is többre: minél tökéletesebb összezárás által az erőink egyesítésére van szükség, mert ezáltal erőink nem csak összeadódnak, hanem hatványozódnak és sokszorozódnak. Ezt mindenkinek fel kellene már végre ismerni, mert e nélkül a nemzetünk dicső múltjához méltóan soha nem fog felemelkedni."

(Orosz Mihály Zoltán Érpatak polgármestere)

Program:

15.00.-tól helyszíni bejárás keretében tájékozódás Neszűr vonatkozásában a valós helyzetről a sajtó munkatársaival, /Gyülekező: Jászberény főtere, Lord kávézó Táncsics M. út./
17.00 órától előadás: Érpataki Modell bemutatása, más településen való alkalmazásának lehetőségei. Előadó: Orosz Mihály Zoltán Érpatak polgármestere.
/Helye: Jászberény főtere, Lord kávézó Táncsics M. út./
17.00 órától lakossági fórum: Kérdések és válaszok az érpataki összefogás tagjaitól: mezőőrök, településőrök, gyermekvédelmi felelős, helyi Lungodrom vezető, Nyugdíjas egyesület elnöke részéről.
Néhány elért eredmény az Érpataki Modellből:
- betörések, kerti lopások, erdei falopások szinte 100%.-os felszámolása,
- áramlopások felszámolása, közszolgáltatások igénybevételére való kötelezés,
- munkát visszautasító segélyezettektől a rendszeres szociális segély megvonása,
- bírságok, adótartozások következetes behajtása,
- gazos, szemetes, rendezetlen magánterületek felszámolása,
- közterületi részegség, ezzel összefüggő ordibálás, garázdaság felszámolása,
- a kettős mérce megszüntetése, hivatali dolgozók védelmének biztosítása,
- kivételezések nélküli adófizetésre kötelezés,
- értékteremtő közmunka megvalósítása,
- gyereknevelési feltételek szigorú ellenőrzése,
- "kezelhetetlen" gyerekek családból való kiemelése,
- helyi önszerveződések létrejötte által a közösségi élet felvirágoztatása,
- stb., stb, stb.

MINDENFÉLE SPECIÁLIS PÉNZÜGYI TÁMOGATÁSOK NÉLKÜL, CSAKIS EGY KÖVETKEZETES ÉS FELELŐSSÉGTELJES TELEPÜLÉSVEZETÉS ÁLTAL!!!

Ezen eredmények titkait és megvalósítási módszereit, előadónk tovább fogja részletezni és további példákkal fogja alátámasztani.

Szeretettel várunk minden tenni és nem szerepelni akaró, nem a kifogásokat, hanem a megoldásokat kereső, izzószívű, de hideg fejű, tiszta lelkű és jó szándékú, települése és nemzete mellett elkötelezett magyar testvérünket.

(A szervezők)

Előadások
az Érpataki modell
más településeken való alkalmazásának lehetőségeiről
2010. január 15. Miskolc: előadás majd lakossági fórum, melyről szóló videóval kiegészített beszámoló itt olvasható: www.boon.hu
2010. június 15. Kiskörös: előadás majd lakossági fórum
2010. június 20. Kisgyőr előadás, melyről szóló videóval kiegészített beszámoló itt olvasható: www.boon.hu
2010. július 30. 17° óra Miskolc: Sajtótájékoztató és előadás majd lakossági fórum, melyről szóló videóval kiegészített beszámoló itt olvasható: www.boon.hu, www.boon.hu,
2010. augusztus 01-én Sajóbábony előadás majd lakossági fórum
2010. augusztus 04-én Jászberény előadás majd lakossági fórum
2010. augusztus 05-én Verőce (Magyar Sziget fesztivál) előadás, majd fórum
2010. augusztus 06-én Törökszentmiklós előadás, majd fórum
2010. augusztus 14-én Kunszentmiklós-Bösztörpuszta (Magyarok Országos Gyűlése) előadás, majd fórum
2010. augusztus 21-én Veszprém Nemzeti Vidékfejlesztési Konferencia keretében előadás előadás, majd fórum
2010. augusztus 28-án Hajdúdorog előadás, majd fórum
2010. szeptember Szikszó előadás majd lakossági fórum
2010. szeptember Pere: előadás majd lakossági fórum
2010. szeptember Felsőzsolca: előadás majd lakossági fórum
2010. szeptember Lőrinc: előadás majd lakossági fórum

Az Érpataki Modellnek a helyi hatékonyságon túli gyümölcsei:

Az Érpataki Modell hatékony és könnyen adaptálható eredményei kapcsán az országos szintű érdeklődésre való tekintettel közelmúltban alakítottunk két szövetséget (Polgármeterek Szövetsége a Vidék Felemelkedéséért, Tettrekész Magyarok Köz-Szolgálati Szövetségét), amelyeknek célja a köz szolgálatáért tenni kívánó emberek olyan tapasztalatokkal való segítése, amit a köz szolgálatában már korábban tevékenykedők felhalmoztak és szívesen s önzetlenül hajlandók továbbadni a tenni vágyóknak, hogy ők is minél sikeresebbek lehessenek a saját településükön és az általuk választott saját köz- és nemzetszolgálati területükön (pl: természet és környezetvédelem, önkormányzatiság, közbiztonság, kultúra, rendezvényszervezés, vidékfejlesztés, alternatív energiák hasznosítása, biogazdálkodás, önfenntartó település kialakítás, harcművészetek, gyermekvédelem, oktatás, hagyományápolás, ősi magyar mesterségek stb stb stb). Kapcsolatok és intenzív tapasztalatcserék vonatkozásában hatékony átjárhatóságot szeretnénk megteremteni a tapasztalatokat felhalmozó gyakorlottabbak segítségével a tapasztalatokra, útmutatásra vágyó tettrekész (tenni és nem szerepelni akaró, nem a kifogásokat, hanem a megoldásokat kereső, izzószívű, de hideg fejű) tiszta lelkű és jó szándékú, települése és nemzete mellett elkötelezett magyar testvéreink számára.

Úgy gondoljuk, hogy a jelen történelmi szituációban, nem torzsalkodásra, hanem maximális összefogásra, minél tökéletesebb összezárás által az erőink egyesítésére van szükség, mert ezáltal erőink nem csak összeadódnak, hanem hatványozódnak és sokszorozódnak. Ezt mindenkinek fel kellene már végre ismerni, mert e nélkül a nemzetünk dicső múltjához méltóan soha nem fog felemelkedni.

Az Érpataki Modellre épített szövetségünk az önkormányzati választások előtti elkövetkező időben legfontosabb feladatának az önkormányzati választásokra történő sikeres felkészülésben való segítségnyújtást tekinti, ennek érdekében minél több lakossági fórum és közbiztonsági, vidékfejlesztési s önkormányzati konferencia megszervezését és az azon való részvételt szorgalmazza, mert a települések felvirágoztatásának egyik legfontosabb eszköze és az egyik leghatékonyabb módja a településéért, hazája jobblétéért és nemzete felemelkedéséért tenni tudó és tenni akaró tettrekész embereknek a helyi döntéshozó hatalomban való bekerülése és a helyi közélet alakításában való aktív részvétele.

Az önkormányzati választások után pedig egyik legfontosabb feladatunk - tekintettel arra, hogy az országgyűlésben ősszel megkezdődik és tavaszra pedig befejeződik egy feszített tempóban történő alkotmányozási munka - a Szent Korona Tan mint közjogi rendszer minél szélesebb körben való megismertetése előadások és lakossági fórumok megtartásán keresztül.

Wass Albert javaslatát az ő tiszteletére szeretnénk országos szinten is elterjeszteni, hogy minden hónap első napja legyen a magyarság-szolgálat napja, mely napon mindenki tudatosan is igyekszik időt és energiát fordítani saját magyarságtudata ápolására és nemzete szolgálatára.

Az Érpataki Modell az interneten:

Mintafalu, avagy hogyan szorították vissza a bűnözést Érpatakon
- videó: http://www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=9134
Csoda Érpatakon - vagy csak teszik a dolgukat - cikk:
http://mno.hu/portal/667023?searchtext=%C3%89rpatak
Az "Érpataki Modell" előadás Kisgyőrben - videó:
http://docler.hu/video/284739
Érpatakon helyreállt a közrend - cikk és videó:
http://www.boon.hu/hirek/IM:boon:news_special-borsod/cikk/erpatakon-helyre-allt-a-kozrend/cn/news-20100620-07552798
Érpatak polgármestere a bűnözés visszaszorításáról és a falu fejlődéséről - videó: http://www.youtube.com/watch?v=wYRFJWRE9H8
Érpatak polgármestere a bűnözés visszaszorításáról és a falu fejlődéséről - cikk és video:
http://www.indexveszprem.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=5478:hogyan-gyzzuek-le-a-bnoezest-az-erpataki-modellrl-beszel-a-qvaskezq-polgarmester&catid=116:szoljon-hozza&Itemid=531
Érpatak, mint mintatelepülés. Előadás Miskolcon - cikk és videó: www.boon.hu
Miért nevezték el Érpatakot mintatelepülésnek - cikk:
http://internetfigyelo.wordpress.com/2010/03/09/miert-neveztek-el-erpatakot-mintatelepulesnek/
Az Érpataki Modell eredményei pénteken - cikk:
http://www.tmrsz.hu/sajto/1038-erpataki-modell-eredmenye-penteken.html
Az Érpataki Modell, Így is működhetnek a dolgok - cikk:
http://profipolgarmester.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=325:az-erpataki-modell
Érpatak polgármesterének nyílt levele a közrend helyreállítása kapcsán - cikk: http://barikad.hu/node/52823
Wass Albert emlékmű- és domborműavatás Érpatakon - cikk és videó:
www.szon.hu
http://video.szon.hu/video/57464/wass-albert-emlekmu-es-dombormu-avatas-erpatakon-i-
Trianon emlékmű visszaállítási ünnepség Érpatakon - cikk és videó: www.szon.hu