Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. június 1., szerda

9.776 - Neves közéleti, egyházi és művészeti személyiségek a Magyar Világtalálkozón

From: Magyar Világtalálkozó
Date: 2011. június 1.
Subject: Neves személyiségek a Magyar Világtalálkozón
To: jozsef@kutasi.eu

A MAGYAR VILÁGTALÁLKOZÓ HÍRLEVELE

     

Részletes program a www.vilagtalalkozo.hu honlapon  

 

Neves közéleti, egyházi és művészeti személyiségek a Magyar Világtalálkozón

    A rendezvény sikeres lebonyolításában számos társadalmi és civilszervezet részt vesz, több országgyűlési képviselő, és a minisztériumok vezető személyiségei vállaltak védnökséget egy-egy fontos rendezvény felett. Így például a Hungarikumok a nagyvilágban konferencia fővédnöke Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, az ’56-os konferencia fővédnöke  a Magyar Országgyűlés korelnöke, az Amerikai Egyesült Államokból hazatelepült  prof. dr. Horváth János, védnöki szerepkörét négy jelentős civilszervezet - az ’56-os Történelmi Alapítvány, az ’56-os Szabadságharcos Lovagrend, a Közép-Európai Club Pannónia Egyesület, s a Magyarságszolgálati Alapítvány – vállalta.

    A Magyar-Lengyel Barátság Nap fővédnöke Fodor Lajos, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára, védnöke dr. Felházi Sándor, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem dékánja, a Tudományos Tanácskozások fővédnöke Szőcs Géza, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kulturális államtitkára,  védnöke dr. Rudas Imre, az Óbudai Egyetem rektora az Egészségnap fővédnöke dr. Kardeván Endre,  Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkár. Védnöki tisztséget vállalt Petykó Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnöke, dr. Surján László Európa Parlamenti  Képviselő. Jelezte részvételi szándékát,  többek között, a Felvidékről Duray Miklós politikus, közíró,  Kárpátaljáról Kovács Miklós, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke, valamint Beregszász polgármestere Gajdos István, Erdélyből Tőkés László, az Európa Parlament alelnöke, Délvidékről Ágoston András, a Vajdasági Magyar Demokrata Párt  elnökeA  Református Tanácskozó Zsinaton hazai és külhoni püspökök, egyházi vezetők is megjelennek, így például Erdélyi Géza ny. püspök, az MRETZS lelkészi elnöke (Felvidék), Szabó Sándor püspök, az MRETZS ügyvezető elnöke (USA, Kalifornia),  Steinbach József püspök (Magyarország, Dunántúl), Szabó Dániel, a Presbiteri Szövetség elnöke (Magyarország),  Kovács Zoltán főgondnok, az MRETZS világi elnöke (Királyhágómellék), Horkay László ny. püspök (Kárpátalja).

    A különféle konferenciák előadói között lesznek –többek között-  dr. Várdy Béla történész-professzor az  Amerikai Egyesült Államokból, Golenya Ágnes író Peruból, Papp Zsuzsa filmproducer, a Rákóczi Alapítvány elnöke Kanadából, Sínai Varga Gizella festőművész Iránból, Bokor Balázs, nagykövet Los Angeles-i főkonzul, Szentirmay Klára,Új-Zéland tiszteletbeli konzulja,  Gyuricza Gábor Brazília magyar nagykövetségéről,  Simon István, az ausztráliai  ’56-os szabadságharcosok képviseletében, Stefan Rada Ausztriából, Dobai Sándor atya Belgiumból, Horváth László György   író Svédországból… Magyarországról is említsünk néhány előadót:  dr. Zétényi Zsolt jogász, dr. Kósza Ida professzor, dr. Raffay Ernő történész, Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós, Galgóczy Árpád író,  Pap Gábor művészettörténész - a tudományos konferencia szereplői közül többen a Magyar Tudományos Akadémia tagjai.

A kulturális-művészeti élet jeles képviselői is ott lesznek a Magyar Világtalálkozón. A fellépők között lesz: Demjén Ferenc, Pataki Attila, Tamás Gábor, a Kormorán együttes, a Bojtorján együttes, Poór Péter, Szikora Robi, Galambos Lajos, Keresztes Ildikó, Kefir, Király Viktor, Komáromi Pisti és zenekara, Leblanc Győző, Tóth Éva ,Nagy Bandó András, Éles István…

  A folklór-színpadon fellépő több tucat együttes, előadó nevét is hosszan lehetne sorolni a kalotaszegiektől a venezuelai tánccsoporton át a matyóföldiekig  - a résztvevők száma  több száz!  Nem csak a színpadokon lehet velük majd találkozni, hanem a jurta sátrak mellett elhelyezkedő lócákon, szalmabálákon is énekelni, táncolni fognak…Térzenét  ad Balatonlelle utcáin a Pénzügyőr zenekar, az Obsitos zenekar, a Váci Ifjúsági Fúvószenekar. Délben Jó ebédhez szól a nóta műsor lesz, este pedig az egyik színpadon táncházzal, a másikon tóparti diszkóval zárul a nap.

 

Várjuk szeretettel Önt, Barátait, Ismerőseit !

Tisztelettel,

www.vilagtalalkozo.hu