Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. június 13., hétfő

9.849 - Auschwitz Kolozsváron? - Válasz példa nélküli rágalmakra


From: MVSZ-bol kizartak sajto
Date: 2011. június 13.
Subject: Súlyos bűnözők védelmébe kelt a Magyarok Világszövetsége Elnöke? (Csak nagyon erős idegzetűeknek)
To: jozsef@kutasi.eu
,

Megdöbbentő film került az internetre. Ágyketrecbe zárva, begyógyszerezve tartanak öregeket, egy Magyarok Világszövetsége elnökségi tagja által vezetett idősek otthonába Kolozsvárott. Az otthonban, az idős emberektől ingatlanaikat és nyugdíjukat is elveszik. Több idős ember ingatlana egyenesen az otthon vezetőjének Tokay Rozáliának a nevére került, aki mellesleg a Magyarok Világszövetségének elnökségi tagja, az MVSZ Alapítványának kuratóriumi elnöke, Patrubány Miklós lelki barátja.


A „Gazeta din Cluj” Kolozsvári újság címlapján közölte az MVSZ közeli hírt. A hír az öregek teljes megsemmisítéséről ír. Az otthonban készült film az újság honlapján megtekinthető. A film hanganyaga magától beszél:

http://www.gazetadecluj.ro/stiri/filme/169-azilul-auschwitz-ce-se-intampla-la-azilul-sfantul-kamil

(Csak nagyon erős idegzetűeknek)
 

Auschwitz Kolozsváron? - Válasz példa nélküli rágalmakra

2011. június 2.

A Kolozsvári Magyar Mozgássérültek Társulata sajtótájékoztatón ad választ azokra a példa nélküli rágalmakra, amelyek Kolozsvár egyik román nyelvű újságjában jelentek meg. Tokay Rozália, az egyesület elnöke június 3-án, pénteken délelőtt 11 órakor, a Szent Kamill Otthon dísztermében tart sajtótájékoztatót – Kolozsvár, Hajnal negyed, Erdő (Padurii) u. 11. – „Merénylet a Szent Kamill Otthon és az idősek ellen” címmel. A sajtótájékoztatóra minden érdeklődőt szeretettel hívnak és várnak.


A román nyelvű Gazeta de Cluj címoldalon botrányos írást jelentetett meg, A Szent Kamill Otthon, egy Auschwitz, amelyben Kolozsvár öregjeit semmisítik meg cím alatt. A példa nélküli rágalmak Kolozsvár legjobban szervezett, legmagasabb színvonalú öregotthonra zúdultak.

Sajtószolgálatunk telefonon érdeklődött Tokay Rozáliánál a támadás körülményeiről és lehetséges indítékairól. Megtudtuk, hogy a román újság a Szent Kamill Otthon egy korábbi alkalmazottjának „vallomásaira” alapozta támadását.

Mindent elmond az újság szándékáról és a rágalmak valótlanságáról az a tény, hogy nyilatkozó, egykori alkalmazott öt évvel ezelőtt, 2006-ban távozott a Szent Kamill Otthonból – mondta Tokay Rozália.


Mi még aznap perbe hívtuk az újságot, amely azzal fejezi be intézményünk elleni uszítását, hogy egy neve elhallgatását kérő forrásra hivatkozva kijelenti: „a Szent Kamill Otthonban, mind az alkalmazottak, mind az ott lakók körében nyilvánvaló etnikai diszkrimináció zajlik, természetesen a románok hátrányára.”  Mostanra eltűntek a román újság honlapjáról, azok a hamis képek, amelyeken ketrecekbe zárt öregeket mutattak és hazug módon azt állították, hogy a képek a Szent Kamill Otthonban készültek volna. A többit majd meglátjuk a bíróságon – nyilatkozta a Szent Kamill Otthon vezetője.

A Kolozsvári Magyar Mozgássérültek Társulata közel két évtizedes harcot folytatott a sovén polgármester Funar Gheorghe támadásai ellen, amelyekben megedződött. Olyan időket éltek, amikor az erdélyi magyarság akkoriban egyetlen jogvédő szervezete, az RMDSZ is azt javasolta nekik, hogy hagyják el nevükből a Magyar szót.(!?) Az egyesületet sem a magyar, sem a román állam, sem az RMDSZ, sem valamely közalapítvány nem támogatta nagy vállalkozásában, a száz öreget befogadni képes Szent Kamill Otthon felépítésében. Az otthont nyugatról hazahordott használt ruhák eladásából befolyó összegekből, és kis mértékben az osztrák kamilliánus rend adományaiból építették.


A román újság képtelen rágalmait az is leleplezi, hogy abban az évben, amikor a most rágalmazóvá előlépő, egykori alkalmazott az otthonban dolgozott, tehát 2006-ban, a Szent Kamill Otthonban élt – többek között – Tokay Rozália édesapja, és az RMDSZ országos elnökének, Markó Bélának az anyósa – tudtuk meg az egyesület elnök asszonyától, aki arra a kérdésünkre, hogy minek tulajdonítja ezt a példa nélküli támadást, azt válaszolta:

Most kezdtük el a Szent Erzsébet Otthon építését a Szent Kamill Otthon tőszomszédságában. Lehet, hogy ezt próbálják meghiúsítani. De az sem kizárt, hogy Budapestig érnek el a szálak, hiszen a közelmúltban leleplező adatokat hoztam nyilvánosságra egy Erdélyből Budapestre elszármazott csalóról…

MVSZ Sajtószolgálat - 7210/110602