Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. június 15., szerda

9.871 - Nagy magyarellenes tüntetések készülnek Romániában

www.nemzetihirhalo.hu *************
Nagy magyarellenes tüntetések készülnek Romániában
2011, június 14 - 16:53 mediatica.ro - barikad.hu

A Konzervatív Párt alelnöke, Bogdan Diaconu azt mondta, ha a kormány felelősségvállalással átviszi a jogszabályt, ahogy az RMDSZ követeli, méreteiben jelentős tiltakozó megmozdulásokat szerveznek.

"Sem erkölcsileg, sem történelmi szempontból sincs joga Románia egyetlen kormányának sem, hogy autonómiát biztosítson Hargita, Kovászna és Maros megyének. Ezzel vége lenne az ország egységes és oszthatatlan jellegének. Ha ez megtörténne, készen állunk hatalmas tiltakozó akciók szervezésére" - jelezte közleményében a konzervatív párti politikus.

Bogdan Diaconu felszólította a románokat és civil szervezeteiket, hogy álljanak készen határozottan nemet mondani a román nemzeti érdek elárulására és az ország szétdarabolási szándékára. A Konzervatív Párt alelnöke szerint Románia modellértékű Európában a kisebbségi jogok tiszteletben tartása szempontjából, "bármilyen további engedmény nem a magyarság érdekeit, hanem szélsőséges politikusok ambícióit szolgálja".

Bogdan Diaconu szerint Románia Magyarország vazallusa lett, az országot hazaárulók irányítják, akik egyetlen célt követnek, éspedig, hogy minél tovább kormányon maradjanak.