Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. június 15., szerda

9.872 - Kipakoltak a Tesco-s beszállítók!

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Kipakoltak a Tesco-s beszállítók

2011. 06. 14. kedd. - 17:36 Kitartás.hu


A beszállítók nem csak az alacsony felvásárlási árra panaszkodtak, hanem arra is, hogy tulajdonképpen "palira" veszik őket. Egyesek úgy látják, nem csak az áru polcokra és pultokba kerülésével vannak gondok, hanem azok kipakolásával is - ez elsősorban az élelmiszer termékeknél jelent problémát. Mások szerint például a zöldség-gyümölcs részlegnél azért találkozunk sokszor silány árukkal, mert a friss árut állandóan a régire pakolják.


A Tesco volt beszállítói elmondták, az áruház például azzal zsigereli ki őket, hogy fél-egy éven belül lecseréli a partnereket. Mint mondták, a beszállítói körbe elég nehéz bekerülni - persze csak akkor, ha nincs ismerős - mert ez esetben mindenről igazolásokat kell szerezniük. Aki pedig bekerül, az rendszeresen irreálisan alacsony áron adhatja el a termékét.


A beszállítók nem csak az alacsony felvásárlási árra panaszkodtak, hanem arra is, hogy tulajdonképpen "palira" veszik őket. Sok esetben megrendelik a nagy mennyiségű árut, leszállítják azt, de ha közben az áruháznak nincs elegendő forgalma, akkor mindenféle kifogást talál arra, hogy ne vegye át, sőt még kötbért is fizettetnek velük és plusz a büntetések alkalmával a felelősséget is rájuk hárítják.


Továbbá arról is panaszkodtak, hogy a különféle kifogások miatt annak az összegnek a tördekékét kapják meg, amiben megállapodtak. A rossz áruk pedig a legtöbb esetben úgy kerülnek a rendszerbe, hogy az árut, a beszerzők - amelyik érdekelt ebben - szemet hunynak ezek felett, az egész folyamat felett meg pláne.


Egyesek úgy látják, nem csak az áru polcokra és pultokba kerülésével vannak gondok, hanem azok kipakolásával is - ez elsősorban az élelmiszer termékeknél jelent problémát. Mások szerint például a zöldség-gyümölcs részlegnél azért találkozunk sokszor silány árukkal, mert a friss árut állandóan a régire pakolják. Egyesek meggyőződése, hogy ez lehetett az oka, a korábbi botrányt kavaró, tavaly lejárt szavatosságú kakaónál is.


A Tesco állítása szerint terméktípustól függően sokféle ellenőrzési folyamat van érvényben a rendszerükben, csupán általánosságban elmondták, hogy a hatályos magyar jogszabályoknak és a saját, belső minőségbiztosítási előírásainknak kell megfelelniük az általuk forgalmazott termékeknek, ám arról, hogy mik ezek az előírások, ellenőrzési módszerek, bővebb tájékoztatást nem adtak.


Mint arról a mai Magyar Nemzet beszámolt: nyolc Tesco áruházban is találtak rágcsálókra utaló nyomokat vagy egyéb hiányosságokat a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) májusi ellenőrzése során, melyek miatt összesen 1,2 millió forintos bírságot kapott a vállalat. A napilap az MgSzH-ra hivatkozva arról számolt be, hogy az érintett áruházak Békéscsabán, Cegléden, Tahitótfaluban, Budapesten, Miskolcon, Szarvason és Egerben - ott két helyen is - vannak.


Láthatjuk hogyan bánnak a zsidók a beszállítóikkal. Talán nem nekik kellene vinni az olcsó terméket, hanem a kisboltoknak. Lehet azok nem egy kamionnal vesznek egy adott termékből, de nem romlottan adja a vevőnek, és így nem rontja a termék hírnevét.


Korábban írtunk már a Tesco botrányról, de úgy gondoltuk nem érdemes további figyelmet szentelni ennek az ügynek, hisz a végkimenetele ugyan csak az, mint mindig: eltusolják, kapnak egy minimális "büntit" és csend van. Azt viszont nem gondoltuk, hogy a beszállítók is kipakolnak, hogy milyen ámokfutó egy cég a Tesco... 


Hercegfalvi Szabolcs - Kitartás.hu