Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. augusztus 21., vasárnap

10.315 - Hazatérési Hivatal: Igen, meg kell erősítenünk őket ebben: jöjjenek, a magyar haza várja őket.

From: preshaz tarsasag

Date: 2011. augusztus 21.
Subject: 10.314 - Kutasi József Antal: Ez a legújabb (München, 2010. augusztus 20. 16:37) és végleges döntés.
To: Kutasi József Antal <jozsef@kutasi.eu>


Kedves Jóska
még korábban találtam valahol ezt a cikket kérlek, nézd át, s jelezd, ha vannak kiegészítő ötleteid:

Hazatérési Hivatal

2010. március 18. 12:08


Nemzetünk fontos erőforrása a valaha kivándorolt, vagy a már kivándoroltaktól született magyar népesség. A szellemi, lelki terrortól rövidesen felszabaduló nemzet megerősítéséhez csaknem elengedhetetlen minél több magyar hazatérése. Vélhetően hamar föl kell állítani a Hazatérési Hivatalt. Szerte a földkerekségen lobogott a piros-fehér-zöld zászló március 14-én, 15-én: magyarok ünnepelték a magyar forradalom emlékét Genftől Los Angelesig, Moszkvától Sidneyig számtalan helyen. Elmulaszthatatlannak érezték, hogy legalább néhány órára azonosuljanak nemzetükkel, s ünnepeljenek abban a tudatban, hogy most ott, ahol zúg az a négy folyó, és máshol is, szerte a glóbuszon a magyarok Petőfit, Jókait, Kossuthot, Batthyányt és a többieket ünneplik.


Alighanem minden „odakint” élő honfitársunk abban reménykedik, hogy valamikor hazatér; ha másként nem, nyugdíjasként megint nemzettársai között lesz. Igen, meg kell erősítenünk őket ebben: jöjjenek, a magyar haza várja őket.


HAZAvárja őket.

Nemcsak azokat, akik valaha üldöztetés miatt vagy könnyelműség okán elhagyták a Duna, a Balaton, a Mátra, a Somogyság és más felejthetetlen szépség vidékét. Hanem azokat is, akik már „kint” születtek, de édesapjuk és édesanyjuk felébresztette bennük a magyar nemzethez való tartozás érzését. Még akkor is, ha a nyelvet ideHAZA kell majd csiszolniuk.

A Hazatérési Hivatal az egyik legfontosabb nemzeti intézmény lehet a következő években. Elsőként magáról a létezéséről kell értesíteni az „odakint” ragadtakat, tudjanak róla, hogy van hová fordulniuk. A hivatal már puszta létével is jelzi, hogy az ország hazavárja egykori országlakosait és ezek utódait: a közösség számít elszakadt tagjaira.

Segíteni kell a HAZAtérést az ITTHONI otthon megteremtésének szervezésével, a befektetési lehetőségek ajánlásával, állásajánlatokkal.


A pénzügyileg is kifosztott ország most aligha képes segéllyel támogatni a hazatérést, ám a tájékoztatással, a konkrét szervezéssel nagyon is sokat tehet azért, hogy honfitársaink hazataláljanak. A bizalom, amelyet a hazatérők megtestesíthetnek, önmagában is fölemelő lehet a nyolcévi lelki és szellemi terror meggyötörte társadalomnak, a hazugságkoalíció áldozatainak. Nagy horderejű lehet a tudás, amelyet HAZAhoznak, a kapcsolatrendszer, amelyet ITTHONRÓL működtethetnek tovább. Március 15-e jól mutatta ebben az évben is: regimentnyi kiművelt emberfőnek fontos a magyar nemzethez tartozás átélése szerte a világban. Nagy lehetőség a Hazatérési Hivatal felállítása ahhoz, hogy bekapcsoljuk őket az újjáépítésbe.