Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. augusztus 23., kedd

10.350 - MVSZ Sajtószolgálat (7275/110823) > Nemzeti ünnep után Markó utca!

From: MVSZ Sajtószolgálat

Date: 2011. augusztus 23.
Subject: Nemzeti ünnep után Markó utca
To: Kutasi József Antal

A Szent István ünnepét követő második munkanapon újabb bírósági eljárás indult az MVSZ illetve annak vezetője, Patrubány Miklós ellen. A feljelentő immár sokadszor ugyanaz a Kvacskay Károly, aki az elmúlt két évben több mint tízedik alkalommal indít eljárást a Magyarok Világszövetsége, illetve elnöke, Patrubány Miklós ellen.

A feljelentő ezúttal azt sérelmezi, hogy 2008. június 6-án, egy munkatársi értekezleten az MVSZ elnöke őt „korruptnak” és „hazugnak”, valamint azt, hogy 2009. július 11-én az MVSZ Fővárosi Szervezetének közgyűlésén őt „hazugnak”, „disznónak”, „ügynöknek”, „aljasnak” és „elvetemültnek” nevezte volna.


A Pesti Központi Kerületi Bíróságon augusztus 23-án megtartott személyes meghallgatás keretében Patrubány Miklós fenntartotta, hogy K. K-t az MVSZ Fővárosi Szervezete közgyűlésén rendkívüli aljassággal vádolta és elvetemültnek nevezte, és kijelentette, hogy álláspontja szerint ezzel nem követett el becsületsértést, hiszen állításai nem légből kapottak voltak, hanem az MVSZ Etikai Bizottságához készített írásos beadványának következtetései. Az MVSZ Fővárosi Szervezetének közgyűlése az említett ülésén, az MVSZ Etikai Bizottságának és Elnökségének elmarasztaló döntése után kizárta K. K-t az MVSZ tagjai sorából, aki e döntés ellen kétrendbeli bírósági eljárást is kezdeményezett, vesztére: a bírósági végzések jogerősen megerősítették az MVSZ-ből történt kizárását.

A mai meghallgatáson az MVSZ elnöke kijelentette: nem emlékszik arra, hogy a K. K-t kizáró közgyűlésen őt hazugnak nevezte-e vagy sem, de arra határozottan emlékszik, hogy az említett közgyűlésen K. K. több olyan valótlanságot állított, amit a helyszínen felszólalók megcáfoltak, és tételesen hazugnak nevezték Kvacskay Károlyt.


Az MVSZ elnöke a bírónak azon kérdésére válaszolva, hogy kész volna-e megbékélni az őt feljelentővel, elmondta, hogy az MVSZ elnöki tisztében szerzett tanulságainak talán legfontosabbika az igazság megállapítása és kimondása. K. K. az elmúlt 2-3 évben olyan vétségeket követett el, amelyekben már hatósági bűnvádi eljárás folyik ellene, és egy ügyben már az ügyészség vádat is emelt ellene. A mostani ügy – bár lényeges –, jelentőségében eltörpül az említettekhez képest.


Patrubány Miklós leszögezte: azzal, hogy  Kvacskay Károlynak a kizárásához vezető cselekedetét rendkívül aljasnak nevezte, és őt magát elvetemültnek, nem követett el becsületsértést, csak a bizonyítható igazat mondta ki. Amit a több mint tíz, az MVSZ ellen tett feljelentés is bizonyít –  kommentálta Rácz Sándor, az MVSZ tiszteletbeli elnöke a mai személyes meghallgatásról szóló beszámolót.

Az ügy ezután tárgyalási szakaszba lép, az első tárgyalás várható időpontja 2012. január.

K.K. a Markó utcai bíróságon ügyvédje és Geönczeöl Gyula társaságában jelent meg. Az MVSZ-ből ismételt szabálysértései miatt évekkel korábban kizárt Geönczeöl Gyula most újságírónak adta ki magát. A tárgyalóteremből a bíró kiküldte, mert az ügy jelenlegi szakaszában nem nyilvános – így csupán lesifotósként tudott felvételt készíteni az épületből távozó elnökről és feleségéről.


MVSZ Sajtószolgálat
7275/110823

 




--

 
 

Tisztelt / Kedves %USERNAME%!



(ide kattintani!)


Itt található KUTASI JÓZSEF ANTAL (5,2 MB):
http://hirfutar.kutasi.eu/polhirfut.pdf

Magyaros tisztelettel és szeretettel,

 Kutasi József Antal / Jóska bácsi / Jóska
(ki ahogy kívánja!)
 
Ha ezt a küldeményt tőlem már kapta, akkor elnézést kérek.
Ha tájékoztatásaimat nem kívánja, kérem küldjön egy
%USEREMAIL% lemondó levelet.